Walter Lübcke

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Walter Lübcke (22. august 1953 - 2. jun 2019) bio je njemački demokršćanski političar poznat po vatrenom zalaganju za prijem imigranata u Njemačku za vrijeme evropske migrantske krize, kao i po tome što je pao kao žrtva prvog politički motiviranog atentata u historiji ujedinjene Njemačke.

Lübcke je bio član CDU-a, a od 1999. do 2009. godine zastupnik u pokrajinskom parlamentu savezne države Hessen. Od 2009. se nalazio na čelu regije Kassel, gdje ga je zatekla kriza. Prilikom sastanka sa građanima povodom planova da se u regiji sagrade naselja za migrante, rekao je kako svatko tko se protivi dolasku migranata može slobodno napustiti Njemačku. [1] Zbog toga je postao jedna od najomraženijih ličnosti među njemačkim anti-imigrantskim krugovima i počeo primati prijetnje od strane sljedbenika radikalne desnice.

2. juna 2019. je pronađen mrtav na terasi svoje kuće sa ranom od metka u glavi. Nekoliko dana je kao osumnjičeni za ubistvo uhapšen 45-godišnjak povezan sa neonacističkom organizacijom Combat 18.

Vidi još[uredi - уреди | uredi izvor]

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]