Vaporeon

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Vaporeon #134
Vaporeon
Showers
(シャワーズ)
Osnovno
GeneracijaI
VrstaVodeni
Visina1.0m
Težina29.0kg
SposobnostWater Absorb
Evolucija
Stupanj Evolucija Uvjet
Elementarni Eevee
Prvi Vaporeon Vodeni kamen
Vanjske poveznice
Članak na Bulbapedia

Vaporeon (シャワーズ Shawāzu u prvobitnim verzijama na japanskom jeziku) je jedan od 721 fiktivne vrste Pokémon stvorenja iz Pokémon medijske franšize – skupa Pokémon video igara, animiranih serija, manga stripova, knjiga, igraćih karata i drugih medija kojima je tvorac Satoshi Tajiri, vrijedne nekoliko biliona dolara. Svrha Vaporeona u videoigrama, animiranoj seriji i manga stripovima, kao i svrha ostalih Pokémona, je borba s divljim Pokémonima – neukroćenim stvorenjima koje igrači i likovi pronalaze dok kreću na razne avanture – i pripitomljenim Pokémonima drugih Pokémon trenera. Vaporeonovo im dolazi od engleske riječi "vapor", što znači magla. Njegovo japansko ime, Shawāzu, vjerojatno dolazi od engleske riječi "rain showers", što bi doslovno označavalo kišu. Sufiks –eon na kraju njegova imena zajednički je za sve Pokemone koji se razvijaju iz Eeveeja.

Biološke karakteristike[uredi - уреди | uredi izvor]

Vaporeon je četveronožni sisavac koji dijeli karakteristike s mačkama, ribama i ostalim morskim bićima. Ima glatku tirkiznu kožu, uši nalik perajama riba sa svake strane glave, jednu peraju na vrhu glave, mrežastu ogrlicu oko vrata, rep koji nalikuje sireninu i kratku, tamnoplavu dorzalnu peraju koja se pruža od njegova vrata do kraja repa. Vaporeon ima škrge koje su skrivene ispod njegove ogrlice koje mu omogućuju da diše ispod vode, ali i pluća koja mu dopuštaju da se kreće i živi izvan vode. Vaporeon je veoma spretan izvan vode, ali se još bolje snalazi u vodi. Od svih Eeveejevih evolucija, Vaporeon najmanje nalikuje Eeveeju. Vaporeonove su stanice slično strukturirane kao molekule vode i to mu dopušta da slobodno kontrolira vodu oko sebe. Sposoban je pretvoriti se u tekućinu i potpuno se stopiti s vodom, što mu pomaže u kamuflaži. Ova sposobnost daje Pokémonu jako velike obrambene mogućnosti, jer fizički napadi gotovo i nemaju učinka na njegov fleksibilni tekući oblik.

Vaporeonovo su najdraže stanište mirne obale jezera, gdje ga se ponekad zamijeni sa sirenom zbog njegova repa.

U videoigrama[uredi - уреди | uredi izvor]

Vaporeon se ne može uhvatiti u divljini u nijednoj Pokémon igri. Da bi ga se dobilo, igrač mora upotrijebiti Vodeni amen na Eeveeju. Zbog toga, Vaporeonova dostupnost u igrama direktno ovisi o dostupnosti Eeveeja.

Vaporeonov visok Special Attack čini ga idealnim za napade Vodenog tipa, a njegov visok HP daje mu neobično veliku količinu izdržljivosti, što mu dopušta da preživi Električne napade na koje je inače slab. Ove ga vrline čine jako popularnim među trenerima koji traže Vodeni tip Pokémona za svoj tim.

U animiranoj seriji[uredi - уреди | uredi izvor]

Prvo pojavljivanje Vaporeona u Pokémon animiranoj seriji bilo je u 40. epizodi. U ovoj epizodi, Ash i društvo nailazi na obitelj od četvero braće, od kojih svi imaju (ili su imali) Eeveeja. Troje od četvero braće razvili su svoje Eeveeje u Flareona, Jolteona i Vaporeona, i nagovaraju najmlađeg brata Mikeyja da i on razvije svog Eeveeja. Ono što ne primjećuju jest to da on ne želi razviti svog Eeveeja jer ga voli ovakvog kakav jest. Doduše, kada Tim Raketa ukrade sve Pokémone, Mikey dokaže svojoj braći da njegov Eevee ne treba evoluirati jer sam pobijedi Tim Raketa kada Pokémoni njegove braće nisu uspjeli.

U epizodi 56, Ash i njegovi prijatelji sudjeluju na Ispitu za Pristup u Pokémon ligi, dio čega je borba s Pokémonima koji se biraju nasumice (trener ne smije koristiti svoje Pokémone). Ash na kraju koristi Meowtha u borbi protiv Vaporeona, i izgubi. (Za kaznu, Ash biva izgreban od Meowtha Tima Raketa, zbog tako lošeg tretiranja jednog Meowtha)

U epizodi 185, porodica od petoro sestara iz grada Ecruteaka (kao i Braća Eevee iz epizode 40) trenerice su različitih evolucija Eeveeja, uključujući Vaporeona, Jolteona, Flareona i Umbreona. Vaporeon pomaže u borbi protiv Tima Raketa i kasnije se bori protiv Mistyjina Poliwhirla i pobjeđuje. Sestre se ponovo pojavljuju u epizodi 228 te Tim Raketa ponovo pokuša ukrasti njihove Pokémone, no bivaju spašeni od Asha i Sakurina Espeona.

Vaporeon se također pojavljuje u Pokemon: The First Movie kao jedan od Pokémona koje Mewtwo otme i klonira.