Univerzitet u Rostocku

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Univerzitet u Rostocku
Universität Rostock
lat. Universitas Rostochiensis
Logo univerziteta
Historija
Osnivanje1419.
Studenti
Broj studenata
  – doktoranti
13,766
1,322
Lokacija
Sedište
  – grad
  – savezna država
  – država

Rostock
 Mecklenburg-Zapadna Pomeranija
 Nemačka
Službene stranice
www.uni-rostock.de

Univerzitet u Rostocku (nem. Universität Rostock, lat. Universitas Rostochiensis) je javni univerzitet u Rostocku u pribaltičkoj severnoj nemačkoj saveznoj državi Mecklenburg-Zapadna Pomeranija. Osnovan 1419. godine,[1][2][3] danas je treći najstariji univerzitet u Nemačkoj. Istovremeno, najstariji je univerzitet u kontinentalnom severnom delu Evrope i na obalama Baltičkog mora[3] i osmi najstariji u centralnoj Evropi. Kada je osnovan, bio je peti univerzitet u okvirima Svetskog Rimskog Carstva.

Kroz istoriju je institucija bila direktno povezana sa sa četiri nobelovca: Albrecht Kossel, Karl von Frisch, Otto Stern i Walter H. Schottky. Član je Evropske univerzitetske asocijacije. Prema rangiranju objavljenom od strane Times Higher Education 2018. godine, kampus Univerziteta u Rostocku proglašen je najlepšim u Nemačkoj i četvrtim najlepšim u čitavoj Evropi.[4] Jezici nastave su obično nemački kao i engleski za određene postdiplomske studije.

Vidi još[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. „University – University of Rostock”. www.uni-rostock.de. Pristupljeno 31 July 2021. 
  2. „Universität Rostock” (en). Top Universities. Pristupljeno 31 July 2021. 
  3. 3,0 3,1 „University of Rostock | University Info | 0 Masters in English - Mastersportal.com”. www.mastersportal.com. Pristupljeno 31 July 2021. 
  4. „The 10 most beautiful universities in Europe” (en). The Student. Times Higher Education. 22 January 2018. Pristupljeno 12 February 2023.