Tiškovac Lički

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Tiškovac Lički
Tiškovac Lički is located in Hrvatska
Tiškovac Lički
Tiškovac Lički
Tiškovac Lički na karti Hrvatske
Županija Zadarska
Općina/Grad Gračac
Geografske koordinate
 - z. š. 44.277224 N
 - z. d. 16.188526 E


Tiškovac Lički (Lički Tiškovac) je selo u općini Gračac, Hrvatska.

Geografija[uredi - уреди | uredi izvor]

Nalazi se tik uz granicu s BiH, sa zapadne strane. Najbliže naselje je Gornji Tiškovac, koji se nalazi u BiH, u pravcu jugoistoka. Cestom prema sjeveru se dolazi u Kaldrmu.

Selo Lički Tiškovac pripada Zadarskoj županiji. Smješteno je na unskoj pruzi, jednoj od najlepših u Hrvatskoj i BiH, koja pruža najkraću železničku vezu Zagreba i Splita. Na pruzi koja je nažalost danas devastirana i izvan upotrebe.

Istorija[uredi - уреди | uredi izvor]

Nakon 1945. je prvotno bio dijelom NR BiH, no promjenama granica od 30. ožujka 1953. (zajedno s naseljem Drenovcem iz Bosanskograhovskoga kotara)[1]

Stanovništvo[uredi - уреди | uredi izvor]

2011. godine je prema popisu u njemu živjelo 15 stanovnika.[2]

Znamenitosti[uredi - уреди | uredi izvor]

Zapadno od Tiškovca Ličkog, udaljeno svega 300m od sela, nalazi se gorsko oko, Babića jezero, okruženo bukovim šumarcima i strmim padinama okolnih brda. Boja mu je modrozelena, bistro je i prilično duboko za svoju veličinu. Pristup jezeru je iz Ličke Kaldrme, ali se mora predhodno ući u BiH.

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

  1. Odluka o odobrenju promjene granica između Narodne Republike Hrvatske i Narodne Republike Bosne i Hercegovine ("Službeni list FNRJ", br. 14/53., red. br. 82., str. 145.) od 30. ožujka 1953., god. IX., potpisnici: predsjednik Vijeća naroda Josip Vidmar i predsjednik Saveznoga vijeća Narodne skupštine Federativne Narodne Republike Jugoslavije Vladimir Simić.
  2. Stanovništvo prema starosti i spolu po naseljima, popis 2011.

Vanjske poveznice[uredi - уреди | uredi izvor]