The Quarrymen

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
The Quarrymen

The Quarrymen sviraju u Rosebery Streetu, Liverpool 22&. juna 1957.[1] (slijeva nadesno: Hanton, Griffiths, Lennon, Garry, Shotton i Davis)
Informacije
Alijas The Blackjacks, Johnny and the Moondogs
Porijeklo Liverpool, Engleska
Žanrovi Skiffle, roots rock, rock and roll
Godine aktivnosti 1956 (1956)[2]–1960 (1960), 1997 (1997)
Diskografske kuće Apple
Povezani izvođači The Les Stewart Quartet, The Blackjacks, The Beatles
Website www.originalquarrymen.co.uk/index.html
Članovi/ce
Colin Hanton
Len Garry
Rod Davis
John Duff Lowe
Bivši članovi/ce
John Lennon
Eric Griffiths
Pete Shotton
Bill Smith
Ivan Vaughan
Nigel Walley
Paul McCartney
George Harrison
Ken Brown
Stuart Sutcliffe

The Quarrymen (također poznati i kao "The Quarry Men") je naziv za britanski skiffle i rock and roll bend, koji je osnovao John Lennon u Liverpoolu 1956. godine[2] i koji se kasnije transformirao u The Beatles 1960. Prvotno se sastojao od Lennona i njegovih školskih prijatelja, a ime je dobio od stiha u srednjoj školi Quarry Bank koju su zajedno pohađali. Lennonova majka Julia Lennon je naučila svog sina da svira bendžo a potom Lennonu i Ericu Griffithsu pokazala kako da svoje gitare ugode na isti način kao i bendžo, odnosno da sviraju jednostavne akorde i pjesme.

Lennon je započeo skiffle grupu koja se nakratko zvala Blackjacks, ali je ime promijenio prije prve javne izvedbe. Prema nekim navodima Lennon je odabrao novo ime. Drugi izvori navode da je ime predložio njegov bliski prijatelj Pete Shotton. The Quarrymen su svirali na zabavama, školskim plesovima, kino-dvoranam i amaterskim skiffle natjecanjima prije nego što se bendu u oktobru 1957. priključio Paul McCartney. George Harrison se bendu priključio početkom 1958. na McCartneyjevu preporuku, iako se Lennon prvotno tome protivio smatrajući da je Harrison (koji je u trenutku upoznavanja od strane Lennona imao 14 godina) premlad. I McCartney i Harrison su zajedno pohađali školu Liverpool Institute.

Grupa je snimila amatersku ploču godine 19587. na kojoj je izvela Buddy Hollyjeve pjesme "That'll Be the Day" i "In Spite of All the Danger" – pjesmu koju su napisali McCartney i Harrison. Početkom 1960. je grupa počela razmišljati o novom imenu. Nakon što je Lennon u nju uveo Stuarta Sutcliffea, svog prijatelja iz umjetničke škole, prvo su se nazvali Silver Beetles prije nego što su na kraju odlučili da se nazovu The Beatles u augustu 1960. kada su prvi put nastupili u Hamburgu.

Godine 1997. pet preživjelih originalnih članova grupe (svi osim preminulog Lennona) su se ponovno sreli kako bi obilježili 40. godišnjicu vrtne zabave na kojoj su se Lennon i McCartney prvi put bili sreli. Bend je nastavio svirati, a od 1998. je nastupao u niz zemalja. Godine 2005. je Griffiths umro, a Shotton se povukao zbog lošeg zdravlja. Tri člana-osnivača danas nastavljaju svirati kao The Quarrymen.

Izvori[uredi - уреди | uredi kôd]

Eksterni linkovi[uredi - уреди | uredi kôd]