The Notebook

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice The Notebook (film))
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
The Notebook
kino-poster
RežijaNick Cassavetes
ProducentLynn Harris
Mark Johnson
ScenarioJeremy Leven
sinopsis: Jan Sardi (adaptacija)
PredložakThe Notebook; autor:
Nicholas Sparks
NaracijaJames Garner
UlogeRyan Gosling
Rachel McAdams
James Garner
Gena Rowlands
Joan Allen
James Marsden
MuzikaAaron Zigman
FotografijaRobert Fraisse
MontažaAlan Heim
StudioAvery Pix
DistribucijaNew Line Cinema
Datum(i) premijere
20. 5. 2004 (2004-05-20) (Festival u Seattleu)
Trajanje124 min.[1]
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Budžet29 mil. $[2]
Bruto prihod115,603.229 $[2]

Beležnica (engl. The Notebook) je američki ljubavni film iz 2004. Režirao ga je Nik Kasavetes (Nick Cassavetes), scenario je napisao Jan Sardi prema istoimenom romanu Nikolasa Sparksa (Nicholas Sparks). Iako snimljen sa relativno niskim budžetom i tada nepoznatim glumcima Rajanom Gozlingom i Rejčel Mekadams) u glavnim ulogama, i uprkos nedostatka entuzijazma kod kritičara, postao je iznenađujući hit, odnosno stekao izuzetnu popularnost među tinejdžerima i mlađom publikom. Danas se smatra jednim od najuspešnijih ljubavnih filmova 21. veka, a Gozling i Makadams, koji su nedugo posle filma neko vreme imali vezu i u stvarnom životu, postali velike holivudske zvedze.

Kratak sadržaj[uredi | uredi kod]

1940. godine mlada Eli Hamilton dolazi u gradić Sibruk, koji se nalazi na obali u Severnoj Karolini, da provede leto sa svojom porodicom. Kao tinejdžerka, Eli Hamilton (Rejčel Mekadams) na karnevalu upoznaje lokalnog momka Nou Kalouna (Rajan Gozling). Noa oseća da on i Eli treba da budu zajedno, iako on radi u mlinu i pripada nižem staležu. Tokom jednog strasnog i opuštenog leta na jugu oni su se zaljubili jedno u drugo.

Elini roditelji i Drugi svetski rat uticali su na to se razdvoje, ali oboje su živeli od uspomena na prvu ljubav. Kada se Noa vratio iz rata, Eli je nestala iz njegovog života, ali ne i iz srca. Eli se vratila u Sibruk, gde su se oni prvi put sreli i zavoleli. Međutim, sada je ona verena i treba da se uda za Lona (Džejms Marsden), vojnika koga je upoznala dok je radila kao volonterka u bolnici.

Decenijama kasnije, Noa (Džejms Garner) čita beležnicu svoje žene Eli (Džina Roulands). Mada su njene uspomene izbledele jer je obolela od alchajmerove bolesti, ona se setila priče o Eli i Noi - i za nekoliko trenutaka bila je sposobna da oživi strasan period i vreme kada su se oni zaklinjali da će zauvek ostati zajedno.

Uloge[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. THE NOTEBOOK (12A)”. British Board of Film Classification. 2004-05-25. Pristupljeno 2013-02-26. 
  2. 2,0 2,1 „The Notebook (2004)”. Box Office Mojo. Pristupljeno 16. VI 2010. 

Spoljašnje veze[uredi | uredi kod]