Sanja Vučić

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Sanja Vučić
Sanja Vučić na Evroviziji 2016.
Lični podaci
Ranije poznata kaoSanja Vučić ZAA
Datum rođenja(1993-08-08)8. 8. 1993.(30 god.)
Mjesto rođenjaKruševac, SR Jugoslavija,
Zanimanje
  • Pevačica
  • tekstospisateljica
Muzički rad
Period aktivnosti2012—danas
Žanrrege, ska, džez, dab, pank-rok, pop
Ostalo
Službene stranicewww.hurricaneofficial.com/sanja-vucic

Sanja Vučić (Kruševac, 8. avgust 1993) srpska je rege, ska, džez, dab i pank-rok pevačica i glavni vokal srpske R&B-pop grupe Hurricane. Prethodno je bila glavni vokal benda ZAA.

Sa bendom ZAA nastupala je na najznačajnijim regionalnim festivalima, poput Nišvila i Egzita. Pevala je na engleskom jeziku, a sa bendom do sada ima objavljen jedan album What about. Postala je član grupe Hurricane krajem 2017. godine.

Muzički se obrazovala odmalena na odsecima solo pevanja, a zanimljivo je da su joj i roditelji pevači. Kao mala od njih je učila stare narodne pesme i sevdalinke. Sanja je pevala u više bendova (džez, rege, etno), a sa horom je nastupala u mnogo zemalja. Muzički se usavršavala sa operskom divom Katarinom Jovanović.

Studira arapski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Pored srpskog jezika, govori i španski, italijanski, engleski i arapski jezik.

Dana 7. marta 2016. godine Radio televizija Srbije objavila je da će Sanja Vučić predstavljati Srbiju na Pesmi Evrovizije u Stokholmu 2016. godine, sa pesmom Goodbye (Shelter) čiji je kompletan autor Ivana Peters. Pesma je tematski bazirana na problemu nasilja nad ženama. Sanja je nastupila u drugom polufinalu 12. maja i po glasovima žirija i publike plasirala se u veliko finale koje je održano dva dana kasnije.[1]

Od 2017. je članica devojačke grupe Herikejn.

Vidi još[uredi | uredi kod]

Reference[uredi | uredi kod]

  1. Leon, Jakov I. (26. 8. 2019). „ZAA to represent Serbia with "Goodbye"”. European Broadcasting Union. Arhivirano iz originala na datum 7. 3. 2016. Pristupljeno 7. 3. 2016. 

Spoljašnje veze[uredi | uredi kod]

Prethodi:
Bojana Stamenov
sa „Beauty Never Lies
Srbija na Pesmi Evrovizije
2016.
Slijedi:
Tijana Bogićević
sa „In Too Deep