Rosa Liste München

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Rosa Liste München
Datum osnivanja2. septembar, 1989.
Tippolitička gej-lezbejska organizacija
SedišteMinhen
Značajni/e
predstavnici/e
Thomas Niederbühl
Alexander Miklosy, član Rosa Liste i predsednik opštinskog odbora Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt (2006.)

Rosa Liste München e.V. (Roze lista Minhen) je minhenska inicijativa gej-lezbejskih birača i biračica (Münchens schwul-lesbische WählerInnen-Initiative), osnovana 1989. Od 1996. Godine Rosa Liste ima svog predstavnika u gradskoj skupštini Minhena i nalazi se u vladajućoj koaliciji sa Zelenima i SPD-om.

Osnivanje Rosa Liste pokrenuo je Gerd Wolter, član VSG-a (LGBT grupa u Minhenu) i predstavnik Zelenih u gradskoj skupštini, sa idejom da bi na gradske izbore 1990. godine trebalo izaći sa sopstvenom listom. Osnivačka skupština Rosa Liste održana je u Minhenu 2. septembra, 1989. Kao glavni kandidat izabran je Thomas Niederbühl; Gerd Wolter je bio na drugom mestu.

Posle izbora 1990. i 1994. sa 1.0% i 1.1% glasova, Rosa Liste je propustila ulazak u gradsku skupštinu. Na lokalnim izborima 1996. godine Rosa Liste je dobila 1.8% glasova i jedno mesto u gradskom parlamentu. Ulaskom u gradski parlament, Rosa Liste je postala prva gej i lezbejska politička grupa u Evropi koja je ušla u lokalni parlament. Na izborima 2002. godine, Rosa Liste je osvojila 2.0% glasova i ponovo jedan mandat u gradskoj skupštini.

Predstavnik Rosa Liste u gradskoj skupštini je Thomas Niederbühl, koji je izgradio frakciju sa Zelenima i SPD-om. SPD, Zeleni i Rosa Liste su u vladajućoj koaliciji.

U opštinskom odboru (Bezirksausschuss) Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt Rose Liste je na izboria 2002. godine osvojila čak 11% glasova i time 3 od 25 mesta. Alexander Miklosy, predstavnik Rosa Liste je predsednik ovog opštinskog odbora.

Vidi još[uredi | uredi kod]


Spoljne veze[uredi | uredi kod]