Rod Paige

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Rod Paige

Dr. Roderick Raynor "Rod" Paige (17.6. 1933.-), je bio 7. po redu sekretar za obrazovanje od 2001 do 2005, u administraciji predsjednika Georgea W. Busha. Paige, koji je odrastao u Mississippiju u doba rasne segregacije, svoju je karijeru temeljio na uvjerenju da kvalitetno obrazovanje garantira priliku za napredovanje u društvo, te je vršio niz važnih dužnosti od dekana na koledžu preko školskog nadzornika sve dok nije postao prvi Afroamerikanac na na najvišoj obrazovnoj funkciji u SAD.

15.11. 2004. dr. Paige je obznanio kako podnosi ostavku. Margaret Spellings, savjetnik Bijele kuće za unutrašnju politiku, je imenovana za njegovog nasljednika. Senat ju je potvrdio 20.1. 2005. nakon Bushove druge inauguracije.

Paige je rođen u Monticellu, te je odrastao u familiji učitelja u javnim školama. Stekao je fakultetsku diplomu na Državnom univerzitetu u Jacksonu u Mississipiju te magisterij i doktorat na Univerzitetu Indiana u Bloomingtonu.

Prije nego što je postao sekretar za obrazovanje, Paige je stekao veliki ugled i publicitet kao autor školske reforme u teksaškom gradu Houstonu.