Razgovor s korisnikom:Slavić

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Pozdrav, Slavić! Dobrodošli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!
Wikipedia je projekt slobodne internetske enciklopedije koju svako može uređivati.

Ako se prvi put nalazite na Wikipediji i želite joj doprinositi, preporučamo da odvojite nešto vremena i proučite pet osnovnih načela, te se upoznate sa Wikipedijinim smjernicama i preporukama. Ako vam zatreba pomoć pri uređivanju, možete da pregledate stranice pomoći i prođete kroz uvodni kurs/tečaj.

Na stranicama za razgovor uvijek se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Na stranici Nedavnih izmjena možete saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta se trenutno na Wikipediji radi. Na stranici Pijace možete pročitati o novostima na Wikipediji i obratiti se zajednici, bilo da sudjelujete u diskusijama ili postavljate pitanje.

Nadamo se da će vam ovdje biti ugodno, te da ćete svojim doprinosima postati stalni saradnik - Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobrodošli na Wikipediju i sretan rad!

Hello and welcome to the Serbo-Croatian Wikipedia! We appreciate your contributions. If you do not speak Serbo-Croatian, that's no problem. Talk to us via our village pump in your native language or find and contact users who speak your language. We hope you enjoy your time here!

--Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:05, 9 april-травањ 2013 (CEST)

Jezik[uredi kod]

Pozdrav! Vjerujem da znaš da ovo jest Wikipedija na srpskohrvatskom jeziku i da su ovdje jezični standardi nešto labaviji nego na drugim Wikipedijama što je i normalno, ali to ne znači da dozovljavamo pisanje na inačicama jezika koje su u uporabi bile prije n godina i danas se više ne govore nigdje. Takva praksa je nedopustiva i, sukladno tomu, izvršit ću promjene kako bi tvoji članci bili usklađeni sa suvremenim jezikom. Ugodan boravak želim! --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:05, 9 april-травањ 2013 (CEST)

Recimo da se bavim lingvistikom i jezikom, da mi je to jako interesantno i da razumijem tvoju potrebu. Doista ju razumijem. S druge strane, vrlo sam tolerantan prema umjetničkom izražaju i umjetnost mi nije strana i mogu te razumjeti i iz tog aspekta. Ali, nažalost, ovdje postoji jedan veliki problem. Naime, ovo je enciklopedija. Koliko god mi bili liberalni i koliko god nemali nekakav klasični srpskohrvatski standard, jasan je konsenzus da se ovdje koristi srpski, hrvatski ili srpskohrvatski jezik, ali u formama koje ti jezici imaju danas. Zastarjeli oblici su zabranjeni jer ne zadovoljavaju enciklopedijski i jezikoslovni standard, neovisno o tome što se oni još negdje govore. Mogli bi reći da je taj jezik dijalekt u ovom trenutku, a kako nije dozvoljeno pisanje na, recimo, čakavici ili kajkavici, nije ni na tom obliku jezika. Uz sve to, ja govorim hrvatski (dakle iz Hrvatske sam, je li) i mogu sa sigurnošću reći da izvanredno baratam svojim jezikom, a opet sam imao problema s tvojim člancima i njihovim prevođenjem i neki su dijelovi doista bili nerazumljivi čak i meni. Zapitaj se kako će netko tko dolazi iz Srbije, Crne Gore ili BiH to shvatiti? Ili bilo tko tko je rođen nakon... recimo... 1975. godine? Nažalost, takav jezik ne možemo ovdje dopustiti --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:08, 9 april-травањ 2013 (CEST)
Onda si ti posebnost i na tome ti svaka čast, ali mi stvarno nemamo načina kako dozvoliti takvo pisanje u glavnom imenskom prostoru, riječniku unatoč. Jedino što ti ja mogu predložiti, a oko toga bi se morao obratit još nekom od administratora, je da članke na tom jeziku pišeš u svom imenskom prostoru (npr. "Korisnik:Slavić/Zorja") i tako ne bi ometao glavni prostor, odnosno, mogao bi pisati, a članke bi čitao tko želi i razumije. To je maksimum onoga što ti ja mogu ponuditi s obzirom na pravila i praksu, ali za to ćeš morati konzultirati još nekog od administratora --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:32, 9 april-травањ 2013 (CEST)