Razgovor s korisnikom:Mary s985

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Pozdrav, Mary s985! Dobrodošli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!
Wikipedia je projekt slobodne internetske enciklopedije koju svako može uređivati.

Ako se prvi put nalazite na Wikipediji i želite joj doprinositi, preporučamo da odvojite nešto vremena i proučite pet osnovnih načela, te se upoznate sa Wikipedijinim smjernicama i preporukama. Ako vam zatreba pomoć pri uređivanju, možete da pregledate stranice pomoći i prođete kroz uvodni kurs/tečaj.

Na stranicama za razgovor uvijek se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Na stranici Nedavnih izmjena možete saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta se trenutno na Wikipediji radi. Na stranici Pijace možete pročitati o novostima na Wikipediji i obratiti se zajednici, bilo da sudjelujete u diskusijama ili postavljate pitanje.

Nadamo se da će vam ovdje biti ugodno, te da ćete svojim doprinosima postati stalni saradnik - Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobrodošli na Wikipediju i sretan rad!

Hello and welcome to the Serbo-Croatian Wikipedia! We appreciate your contributions. If you do not speak Serbo-Croatian, that's no problem. Talk to us via our village pump in your native language or find and contact users who speak your language. We hope you enjoy your time here!

OC Ripper (razgovor) 18:13, 1 decembar-просинац 2013 (CET)

Slika[uredi kod]

Poštovana, javljam Vam se povodom slike koju ste nedavno postavili (korice knjige prof. Paunovića). Ta slika trenutno ne zadovoljava osnovne kriterije postavljanja slika na našoj Wikipediji te će, ukoliko to ne bude sređeno, biti obrisana nakon 5 dana. Stvar je u tome da slika mora imati popunjen šablon {{Infoslika}} jer bez toga ne udovoljava osnovim uvjetima. Kako popuniti šablon možete vidjeti ovdje. Svakako, rok za sređivanje je pet dana. Ukoliko imate kakvih pitanja ili nejasnoća ili Vam treba pomoć, slobodno mi se obratite, ili nekom od drugih administratora --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:05, 5 decembar-просинац 2013 (CET)

Ispravljeno je, nadam se da je sada u redu. Mary s985 (razgovor) 22:36, 5 decembar-просинац 2013 (CET)

Sada je sve ok :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 01:43, 6 decembar-просинац 2013 (CET)
Ok, hvala :) Imam dva pitanja, nadam se da mogu ovde da pitam (ne zameri, nova sam). Pročitala sam sve ono o autorskim pravima, koje se fotografije mogu poslati, koje ne, itd. Ako sam dobro shvatila- osim ako ja lično ne pojurim da slikam (u ovom slučaju profesora), gotovo da ne postoji šansa da postavim fotografiju na stranicu? Drugo, postavila sam istu ovu sliku (korice knjige) na sr.wikipedia. Sada bih da promenim naziv datoteke jer je predugačak, nigde ne učitava sliku ako se prosledi link ka toj strani. Da li je to samo administratorima dozvoljeno? Nadam se da sam dovoljno jasna, opet, ne zameri. Pozdrav --Mary s985 (razgovor) 12:17, 6 decembar-просинац 2013 (CET)


Načelno bi se valjalo odgovarati na svačijoj ličnoj stranici, ali meni nije problem ovdje pratiti tako da nema problema :) Dakle, što se pitanja tiče. Profesor Paunović je živa osoba, dakle Wikipedija pretpostavlja kako je moguće nabaviti njegovu sliku koja je u javnom vlasništvu tako da načelno nije dozvoljeno postavljanje slika koje bi bile zaštićene autorskim pravima, a one to, osim ako se ne radi o jasnom odricanju, u principu i jesu. E sada, postoje dvije solucije za rješenje navedenog problema. Prva solucija je ta da ti doista odeš i lično slikaš profesora pa onda tu sliku postaviš ovdje u kontekstu javnog vlasništva, a druga je da pitaš profesora osobno ili preko maila za dozvolu. Naime, kao subjekt fotografija na kojima se nalazi, on također ima pravo davanja dozvole da se te slike objavljuju (što je, prosto logično, naravno da ja mogu dozvoliti da se negdje postavi slika mene) i to, onda, u načelu može biti bilo koja fotografija profesora. Sad, tu bi trebalo jedino nekako dokazati da je dozvola doista izdana, što se najlakše napravi preko maila i onda kopiraš dozvolu u e-mailu ovdje na Wiki da imamo pisani dokaz da je dozvola doista izdana. Kako sam možda zakomplicirao, da sumiram - ili osobno izradiš sliku ili tražiš od profesora dozvolu za korištenje njegove slike i problem je riješen :)
Što se drugog pitaja tiče, mislim da to sad mogu raditi i obični suradnici s nekim dodatnim pravima (osobno, nepotrebne i komplicirane izmjene sustava kojima se uvodi nepotrebno birokratiziranje Wikipedije, ali ljudi su se složili s tim pa onda... :/), ali kako si nova pa ta prava nemaš, slobodno nipiši kakvu bi promjenu htjela (novi naziv) pa to ja budem sredio :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:49, 6 decembar-просинац 2013 (CET)
E pa super, mogla bih da ga pitam preko maila, nije problem. Samo nisam sigurna kako ta dozvola treba da izgleda. Mislim, da li postoji neki šablon ili? I da li mogu da isečem sliku ako je potrebno? Nisam sigurna ni koju opciju tamo biram pod licenca. Ugnjavila sam te sada, ali jasnije je kad mi objasniš, a ne bih da uradim nešto pogrešno.
Što se tiče ove slike, to je ovde Slika korice Ne znam zašto mi izbaci gomilu simbola, to je valjda i zbog ćirilice? Htela sam da skratim naziv, da izbacim zareze pa da to bude sve spojeno ili samo IstorijaFikcijajpg. Ne znam ni da li će mi to rešiti problem. :( Hvala! --Mary s985 (razgovor) 15:36, 6 decembar-просинац 2013 (CET)

Pa, načelno nema neke propisane forme, strogi formalizam ovdje baš nije zaživio i to je dobro :) Ali, ako ćeš nekakve smjernice, uglavnom ti se zahtjevi postavljaju u formi "Poštovani/a, ja sam (korisničko ime) s projekta Wikipedia [još tu ubaciš i linkove korisničke stranice i samog projekta] i ovom prilikom bih Vas zamolila za dopuštenje da se Vaše fotografije, u ovom slučaju one koje prikazuju Vas, koriste na našem projektu pod GFDL licencom u svrhu ilustriranja članaka vezanih uz Vas. Unaprijed hvala (...)" pa ako ti pomaže :) Kažem, ovo je nekakva načelna forma, čisto da imaš orijentir kako bi to trebalo izgledati i što bi trebala poslati u zahtjevu, ali slobodna si sročiti mail kako ti drago :) Što se rezanja slike tiče, GFDL licenca ti dozvoljava upravo to tako da si slobodna modificirati izvornu datoteku da ona bude prikladnija za korištenje na Wiki (da te sad ne zamaram s time, ali ako ti bude pobliže trebalo objasnit GFDL licencu, slobodno pitaj :D). Mah, ne brini se, em mi stvarno nije problem, em mi je drago pomoći, em mi je to kao adminu i zadatak :)

E sad, to je slika na sr.wiki gdje mi nemamo nikakve ingerencije (ja sam admin samo ovdje) tako da, ukoliko želiš mijenjati ime slike na sr.wiki, morat ćeš se obratiti nekom od njihovih administratora. Što se pak problema simbla tiče, to ti je upravo zbog ćirilićnog teksta jer format koda što ga koriste web browseri ne podržava ćirilićni tekst nego ga pretvori u hrpu simbola i tu se ne može puno učiniti. Dakle, ukoliko išta želiš mijenjati na sr.wiki valjalo bi kontakrtirati njihove administratore. Što se tiče pak promjene naziva slike ovdje, ako to želiš, samo mi javi novi naziv koji želiš i budem to sredio! :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 15:59, 6 decembar-просинац 2013 (CET)

Pomaže. :) Ok, nije meni problem forma tog zahteva. Profesor mi je bio mentor, slala sam mu mailove i ranije, ne moram baš tako formalno, ali ako je potrebno mogu i to da ubacim. Nego, kako bi on meni to trebalo da napiše, da daje dozvolu? I onda ja samo kopiram tekst maila, tj. to što je on meni napisao?

Pitaću za sliku nekog administratora tamo, hvala. :) --Mary s985 (razgovor) 16:21, 6 decembar-просинац 2013 (CET)

E pa onda super :) Kažem, koristi formu koja tebi najviše odgovara, doista nema nekog izričitog zahtjeva, jedino je, dakle, bitno da sadrži upit za dozvolu korištenja i napomenu da bi se fotografija koristila pod GFDL licencom. Primjer odgovora imaš ovdje (mada je ovdje nešto formalnije jer su tražili od konkretne stranice, a i sam sadržaj nije toliko povezan, no to je od manjeg značaja), ali suštinski je bitno da u odgovoru stoji "ovim putem vam dajemo dopuštenje za korištenje", mada kažem, nije nužno da bude u ovakvoj formi. Bitno je da se jasno i nedvosmisleno vidi da je dotični profesor dao svoju suglasnot za korištenje slike i to je to :) U kojoj formi nije bitno :)
Što se kopiranja sadržaja tiče, imaš na primjeru odgovora kako bi to trebalo izgledati. Ali, da budemo sigurni da nema nikakvih problema, kad dobiješ dozvolu kopiraj ovdje (na ovu stranicu) sadržaj oba maila pa budem ja to prenio na posebnu stranicu da bude jasno i onda ću urediti ako što treba na samoj slici (u Infoslici i svemu ostalom) tako da sve bude kako spada :)
Još jednom, nema na čemu :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 16:36, 6 decembar-просинац 2013 (CET)

Super, hvala! :))) --Mary s985 (razgovor) 18:46, 6 decembar-просинац 2013 (CET)

Ma nema problema, bilo mi je zadovoljstvo :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:11, 6 decembar-просинац 2013 (CET)
Doduše, toplo se nadam da ne budu ovo tvoji jedini doprinosi... mislim da bi jedan opsežniji doprinost na polju književnosti bio od velike koristi za ovu Wiki ;) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:13, 6 decembar-просинац 2013 (CET)
Probaću, ali nadam se da znaš da to podrazumeva mnogo više posla za tebe :)) --Mary s985 (razgovor) 11:13, 7 decembar-просинац 2013 (CET)
Hmmm... spreman sam ja preuzeti taj rizik :D Dapače, vrlo rado, tako da ne brini, bit će mi drago pomoći :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 13:01, 7 decembar-просинац 2013 (CET)

Dobila sam dozvolu. :) Da kopiram ovde? --Mary s985 (razgovor) 18:58, 9 decembar-просинац 2013 (CET)

Može, prekopiraj mailove i postavi sliku pa budem ja odradio ako treba još što :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:22, 9 decembar-просинац 2013 (CET)
Hvaaala :)

zoran.paunovic@fil.bg.ac.rs

To Me Today at 2:40 PM

Poštovani,

Ovom prilikom bih Vas zamolila za dopuštenje da se Vaše fotografije, u ovom slučaju one koje prikazuju Vas , koriste na projektu Wikipedia pod GFDL licencom u svrhu ilustrovanja članaka vezanih za Vas.

Unapred hvala,


> -- This message has been scanned for viruses and dangerous content by MailScanner, and is believed to be clean.


Postovana,

Imate moje dopustenje da fotografije koje se ticu mog rada koristite na projektu Wikipedia.


Uz srdacan pozdrav,

Zoran Paunovic


Nadam se da je ok, nece drugacije ili ja ne znam. :( --Mary s985 (razgovor) 19:48, 9 decembar-просинац 2013 (CET)

To je uredu :) Slobodno možeš postaviti sliku pod GFDL licencom pa budem ja sve uobličio kako spada :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:59, 9 decembar-просинац 2013 (CET)
Postavila sam sliku ali ne mogu da je namestim, zauzme pola strane. Nešto ne radim kako treba. --Mary s985 (razgovor) 20:35, 9 decembar-просинац 2013 (CET)


Hmmmm... ovako :) Ja sam ti dakle sredio sliku, ona je sada uredu i dozvola stoji na Wiki :) Što se tiče tvog posljednjeg problema, mislim da je stvar baratanja kodom. Svaka slika na Wiki ide u ovakvom obliku (najčešće) [[File:ImeSlike.jpg|VeličinaSlika px|thumb|Opis slike.]] Sad samo uklopi sliku u kod i vidi ispada li bolje? :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 20:44, 9 decembar-просинац 2013 (CET)

Hvala. :) Što se ovog drugog tiče- ne, i dalje radim nešto pogrešno. Udavih te, a i sebe, onako usput. --Mary s985 (razgovor) 21:10, 9 decembar-просинац 2013 (CET)

Hm... pokušavaš li sliku ubaciti samostalno negdje u članak ili u sklopu onog šablona što ga je netko pstavio? Ma joj, ne brini se :) Doista, nije mi nikakav problem :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:13, 9 decembar-просинац 2013 (CET)

Pa u sklopu šablona (infokutija), tu treba, ne? :) Reci mi sada da ne treba tu. :) --Mary s985 (razgovor) 21:31, 9 decembar-просинац 2013 (CET)


Traljavo popunjen šablon na toj stranici :) Sve je uredu, nema nikakve krivice s tvoje strane :) Samo ćeš dodati polja:
  • |slika =
  • |širina_slike =
I popuniti ih tako da u prvo uneseš datoteku, a u drugo širinu u pikselima. Mislim da bi to trebalo riješiti problem :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:38, 9 decembar-просинац 2013 (CET)
Mislim da sam uspela. :D Samo nisam sigurna da li treba malo smanjiti sliku, sta ti mislis? --Mary s985 (razgovor) 22:01, 9 decembar-просинац 2013 (CET)


Prvo, hvala ti na nagradi :) Mada nisam učio nekakav grandiozan posao, ali svejedno hvala :) Cijenim to :) Što se slike tiče, sve je uredu, veličina je sasvim prihvatljiva :) Vidiš kako se brzo snalaziš nakon samo malo vremena? :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:17, 9 decembar-просинац 2013 (CET)
Nema na čemu, zasluženo je. Da, nakon par sati ukapiram, prava sam pametnica. :D --Mary s985 (razgovor) 22:26, 9 decembar-просинац 2013 (CET)
Ma bedastoća je sve to :) Nakon sedam dana si stručnjak ;) Nadam se, kažem, da profesor Paunović neće biti jedini doprinos i da ćeš imati vremena i za još pokoji uradak :) Bilo bi lijepo imati jednu kolegicu ovdje :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:32, 9 decembar-просинац 2013 (CET)
Nadam se da hoću, hvala ti. :) --Mary s985 (razgovor) 22:50, 9 decembar-просинац 2013 (CET)
Bit će mi drago :) Još jednom, nema nikakvih problema! Ako što zatreba, ako imaš bilo kakvo pitanje, slobodno mi se obrati, rado budem pomogao :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:56, 9 decembar-просинац 2013 (CET)
Biće pitanja, u to ne sumnjaj. Pa ćeš pomisliti- zašto li sam predložio... :) --Mary s985 (razgovor) 00:09, 10 decembar-просинац 2013 (CET)
Rijetko se ja kad prevarim u svojim ponudama i izborima ;) Pogotovo ako je u pitanju kolega biblofil :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:19, 10 decembar-просинац 2013 (CET)
:))) --Mary s985 (razgovor) 00:26, 10 decembar-просинац 2013 (CET)
No pitao bih, imaš li neku nacionalnu književnost koja ti je uža specijalizacija ili su svugdje jednako informirana? :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 01:15, 10 decembar-просинац 2013 (CET)
Pa recimo da me najviše zanima engleska književnost, time sam se kao malo ozbiljnije pozabavila prethodnih godina. :) Kod tebe je, da pogađam, u pitanju američka književnost? :) --Mary s985 (razgovor) 16:25, 10 decembar-просинац 2013 (CET)


Hajmo se vratiti malo na početak. Da, engleska književnost je prekrasna, mada sam se njome bavio nešto ranije u svom proučavanju književnosti. Ali, kad si već spomenula, baš me zanima što misliš o ovom članku, što sam ga preveo, pošto je to tvoje područje :) Hmm... kad bih baš morao izdvojiti neku nacionalnu književnost to bi bila svakako ona francuska, posebice suvremena (Sartre mi je i dalje ostao kao neizbježan utjecaj i formativni čimbenik), mada mi je američka književnost izvanredan fenomen (posebice, recimo, Faulkner, Nabokov i Millerov teatar). Poea sam izabrao još davno, još kad sam bio u osnovnoj školi, ali on svakako zauzima jedno posebno mjesto među moji favoritima, primarno kao otac krimića i jedan genijalni pisac kojega su okolnosti dotukle... tu su još i Rusi, njihov specifični senzibilitet mi je posebice drag, dok su mi Nijemci bili previše kruti i formalistički, a Talijani i Španjolci previše... "bljutavi", uz izuzetak nekih suvremenih autora (Calvino, Eco). Ispalo je ne tako kratko kao što sam si mislio, ali nadam se da ne zamjeraš :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:42, 10 decembar-просинац 2013 (CET)

Iscrpno, kao i članak. :) I ne samo da ne zameram, dopada mi se (odnosi se na oba). Nisam detaljno poredila sa eng verzijom, ali dobro zvuči. :) Jedna stvar mi je samo zasmetala, ova besmislena književnost (kasnije besmislena pesma), tako si prevodio nonsense, ako se ne varam? I da, ovde ne transkribujete imena i nazive? Da znam, ako odlučim da ti napravim neki posao:)) --Mary s985 (razgovor) 01:51, 11 decembar-просинац 2013 (CET)
Oh, drago mi je da ti se sviđa :) To mi je bio najrecentniji opsežni doprinos s polja engleske književnosti (istina, pisah i o Sherlocku Holmesu, ali to je nešto specijaliziranija tematika) pa sam smatrao da bi te moglo zanimati :)
Što se nonsens literature tiče - da, iskoristio sam taj prijevod, znajući i sam da i nije najprikladniji i da teorija zasigurno pozanje adekvatniji prijevod, ali kako meni dostupni materijali nisu previše obrađivali Carrolla, a Google nije uvijek najpouzdanji, ostavio sam to. Dakako, ne sumnjam da si upoznata sa stručnim prijevodom, volio bih pomoć, ako ti neće biti problem? :)
Što se imenovanja članaka tiče, stvar je da, unatoč nekoliko pokušaja, još nemamo cjelovitu nomenklaturnu politiku. Dakle, mada je načelno dozvoljeno sve, preferiramo da naslov članka bude u originalu (dakle, Lewis Carroll, Charles Dickens, Arthur Conan Doyle), dok sam tekst može biti na bilo kojoj verziji (dakle, u samom tekstu članka, neovisno o tome što bi naslov trebao biti u originalu, može pisati i Luis Kerol, Čarls Dikens /mislim da je ovako?/, Artur Konan Dojl). To je što se tiče imena osoba.
Što se imena djela tiče, tu imamo sljedeće pravilo - djelo se piše na originalnom naslovu na jeziku na kojem je izvorno napisano. Iznimke od toga su tzv. "egzotični" jezici (hebrejski, kineski, svahili, ...) čija je rasprostranjenost na ovim područja toliko opskurna da bi malo ljudi prepoznalo inače možda poznato djelo; te situacije u kojima su prijevodi djela na svim jezicima bivše SFRJ identični (primjer djela je Ubiti pticu rugalicu - djelo čiji su srpski, hrvatski i bosanski prijevodi svi identični pa je dozvoljeno da bude u takvom obliku). Mislim da ti je jasan ratio ovog pravila i navedenih iznimki. Konkretno kod Carrolla - prijevodi Alice ne da nisu ujednačeni na jezicima SFRJ nego u svakom pojedinom jeziku postoji nekoliko verzija prijevoda tako da bi davanje prerogative jednoj od verzija stvorilo kaos xD Stoga, koristimo engleski izvornik :)
Ako budeš "zadavala posla" (kako voliš reći), a volio bih to, uvijek mi se možeš obratiti s konkretnim slučajem ili primjerom ako imaš neke nedoumice pa to možemo rješavati u hodu :) Ali eto, to su načelna pravila pa da znaš :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 20:10, 11 decembar-просинац 2013 (CET)
Jasno. :)) Hvala! :)
Baš tako kako si rekao- nonsens. Proveriću, ali trebalo bi da je tako. Ovako može da se protumači na više načina. :) E sad, ako si ti naišao baš na taj (besmisleni :)) izraz, ostavi. Pogledala sam članak o Virdžiniji Vulf, pomislila da bih mogla nešto da dodam. Nisam znala da treba dodati ceo članak. Ako bih nešto napisala, dodajem tu ili pravim novi? --Mary s985 (razgovor) 23:33, 11 decembar-просинац 2013 (CET)
Nisam bio siguran je li nonsens literatura stručni ovdje izraz, ali svakako provjeri pa javi pa ću onda, sukladno tome, vršiti korekcije :) Da, sad sam i ja vidio, članak o Virginiji Woolf je travestija... ispada nekakav postmoderni tinejdžer xD Svakako, ako ćeš sređivati malo članak, dodaješ tamo, nema potrebe da se pravi novi kad ovaj već postoji (ako bi se to moglo nazvati člankom, al' dobro) :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 16:01, 12 decembar-просинац 2013 (CET)
Baš tako ispada. :)) Što se tiče nonsensa- Nonsens stih. Ovde se kao izvor navodi Rečnik književnih termina u izdanju Nolita, a ja sam pri ruci imala samo Britaniku, tu je takođe data def nonsens stiha. Pazi, nisam ja htela na tebe da vršim nekakav pritisak da to promeniš jer 1) to što je meni zazvučalo pogrešno ne znači da jeste :)) 2) naši jezici su nakon ove sh varijante krenuli različitim putevima pa tako ne mora da znači da ovo nonsens važi za sve. Nego, da skokneš ti i do sr wiki ponekad? Život bi mi bio mnogo lakši. :@ :) --Mary s985 (razgovor) 00:10, 13 decembar-просинац 2013 (CET)
To bi svakako valjalo korigirati :) Ja sam korigirao, s obzirom da je meni prvi izbor bila nonsens (ali, kako nisam uspio skovati adekvatan pridjev...), tako da sve u svemu nema problema :) Čak i da moj jezik koristi "besmielsnu književnost", nonsens mi je nekako ljepši izraz, a sada sam dobio potvrdu da ga mogu koristiti :)
Dobro, ja nisam tamo redovito, ali mogao bih doletjeti da ti se javim :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:41, 13 decembar-просинац 2013 (CET)
Mislila sam da kreneš i tamo da radiš kao admin. :) Ozbiljno sada, hvala na svemu, baš si mi mnogo pomogao. Ni profesor a ni ostali nisu zaslužili da im ja nešto brljam po člancima (a ni da pišem iste, kad smo već kod toga :)). Da li ja moram tamo da kontaktiram nekog administratora ili mogu sama da okačim onu sliku? Zbog dozvole pitam, da nešto ne zabrljam. --Mary s985 (razgovor) 15:43, 13 decembar-просинац 2013 (CET)

Ne postaje se adminom tako lako, a misli da bi to bio nekakav neobičan presedan da se i desi :) Ja sam već "prebjeg" s jedne Wiki tako da ovdje mi lijepo i mirno, za razliku od drugih projekata koji su opterećeni nekakvim glupostima :) Kako točno misliš? Pa, dozvola postoji, mislim da bi ti bilo svrsishodno kontaktirati nekog čisto da ne bude nekakvih dilema i problema (kontaktiraj Wikiwinda, on ovdje jako puno doprinosi, on i ja smo u jako dobrim odnosima, a vjerujem da će ti bez problema pomoći /on više radi tamo/; slobodno napomeni da sam te ja uputio k njemu ;) ) Čar Wikipedije je sloboda, čar Wikipedije je u tome što svakom čovjeku koji to želi omogućava da dijeli znanje, a znanje je veliko blago, no potpuno beskorisno kada ga netko sebično drži za sebe :) Znanje treba dijeliti i zato ja toliko volim Wiki, jer mi omogućava to :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 17:51, 13 decembar-просинац 2013 (CET)

Pomislila sam (iz nekog razloga) da moram ponovo da okačim dozvolu uz sliku, pa nisam znala gde tačno i kako to da uradim, na to sam mislila. Ali ok, ako ne mora, još bolje. Zapamtiću to ime, zatrebaće mi u nekom trenutku sigurno. Hvala!:) --Mary s985 (razgovor) 18:37, 13 decembar-просинац 2013 (CET)
Ma, to budu oni sve tamo riješili kad saznaju da ima dozvola :) Wikiwind je super, vjerujem da će ti rado pomoći ako bude mogao ;) Ma joj, nema na čemu, doista :))) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:57, 14 decembar-просинац 2013 (CET)

Opet ja :)) Izvini što ovde pišem, ali ista je tema pa je valjda ok. Zanima me da li mogu neke slike da ubacim u sam članak? Korice knjiga su u pitanju pa ne znam da li je dozvoljeno. Pozdrav :) --Mary s985 (razgovor) 00:14, 30 decembar-просинац 2013 (CET)

Oh, hello :) Long time... :) Nema problema za lokaciju pisanja, kao što sam ti već rekao ;) Dakle, što se slika tiče: ukoliko su one propisno označene i ukoliko je njihova upotreba u članku opravdana, ne vidim problem da budu u članku! :) Kad postaviš, ja ću prekontrolirati čisto da sve bude po propisima što se tiče označavanja slika i svega ostalog, ali načelno tu nema nikakvih problema :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:26, 30 decembar-просинац 2013 (CET)
Evo postavila sam, nadam se da je ok. :) --Mary s985 (razgovor) 13:51, 30 decembar-просинац 2013 (CET)

Hellou[uredi kod]

Zar su stvarno prošle tri godine od zadnje komunikacije? :/ Smiješno, vrijeme stvarno brzo leti :/ Svakako, samo sam htio pozdraviti, ne znam budeš vidjela ili ne, ali eto... ako ikad vidiš da imaš ovaj pozdrav :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:12, 17 oktobar 2016 (CEST)[odgovori]

Četiri. o.O Ja sam inače potpuno zaboravila kako sve ovo funkcioniše, nadam se da će ispasti ok. Evo i ja tebe da pozdravim. :) Verovatno niste imali goreg člana ovde, ni ažurnijeg, ha. :)
Vrijeme doista leti :) Drago mi je da si živa i zdrava ^^ Stvari su ti ovdje ostale iste, više-manje, tako da - nema drastičnih promjena, osim novog sadržaja ^^ --E.A.Poe 15:09, 17 februar 2018 (CET)[odgovori]
Zdravo. :) Imam jedno pitanje u vezi sa člancima koje sam ja napisala - da li mogu da ih obrišem? Ne mislim na one koje sam uređivala (recimo Virdžinija Vulf), nego na one koje sam ja i započela. Videla sam da postoji neka procedura, pa me zanima da li je to uopšte moguće u ovom slučaju. Nadam se da si dobro (i da je u redu to što sam ostavila ovde poruku, koliko se sećam ne bi trebalo ovako, ali zaboravila sam kako i šta tačno treba). Pozdrav! --Mary s985
Bok :) Dobro sam, hvala ti :) Nadam se da je i s tobom nakon svog vremena sve u redu ^^ Pa, misim, članci se mogu brisati, ali za to mora postojati dobar razlog; naime, u trenutku kada su poslani na Wikipediju, članci su pod CC licentom i više nisu "ničije" vlasništvo, tako da bi brisanje članaka čisto "tako", jer autor to želi bio neki oblik zlouporabe administratorskih ovlasti. Sada, zanima ne zašto? Ako je nešto što ne bi htjela napisati ovdje, možeš mi slobodno poslati mail :) --E.A.Poe 02:43, 27 rujan-септембар 2019 (CEST)
Mogu, samo ne znam kako. -.- Ne vidim da mi nudi opciju da ti pošaljem mejl na tvojoj korisničkoj strani (to bi tu trebalo da se nalazi?). --Mary s985
Trebalo bi s lijeve strane, kada klikneš na moj korisnički račun, pisati nešto tipa - Pošalji korisniku e-mail ili slično. Trebalo bi biti na lijevom izborniku --E.A.Poe 11:42, 27 rujan-септембар 2019 (CEST)
Tu sam i tražila, ali nema opcije, ili ja ne vidim. -.- --Mary s985
Hmmmmm, ne kužim stvarno kako :/ Meni su solucije ili da ti na postavkama dodaš svoj mail pa ti se ja javim (ja sam admin, ja budem vidio), a onda ga možeš ukloniti, ili da mi javiš kad ćeš točno biti ovdje pa ću ti ja nakratko napisati svoj mail u tom periodu, onda ga pobrisati kad pošalješ :) --E.A.Poe 12:12, 28 rujan-септембар 2019 (CEST)
Poslala sam ti mejl. :) --Mary s985

Samo kratki *mah mah* :) Nadam se da si dobro ^^ --E.A.Poe 15:51, 15 februar 2021 (CET)[odgovori]

Hej :) Jesam, svratila da dodam nešto. Kako si ti? --Mary s985
Da, primijetio sam pa rek'o da se javim ^^ Dobro sam, hvala ti... kompletirale su se neke kolekcije, malo se zezam oko doktorskog i tako, ali ide :) Tebi s faksom sve super? --E.A.Poe 02:12, 16 februar 2021 (CET)[odgovori]