Razgovor s korisnikom:Edgar Allan Poe/Arhiva 2

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Walter Ulbricht

Čitam ja ovaj tvoj tekst (preveden s en wiki ako ne grešim), pa onda tražim dodatne podatke i mogu reći da sam našao "ono nešto" suludo, ali istinito što mene zanima.

U ovom slučaju to je političar koji karijeru počinje kao dužnosnik Istočne Nemačke, nakon čega je postao Jugoslavenski direktor, a profesionalnu karijeru završio kao američki profesor budućeg američkog predsednika George W. Busha.

Jednostavno volim čitat takve neverovatne, a na kraju ipak istinite stvari :)--Rjecina2 (razgovor) 15:22, 2 svibanj-мај 2012 (CEST)

Poslednji živi član Ulbricht grupe.
ps.i tako moraš gledat en ili de wiki--Rjecina2 (razgovor) 16:16, 2 svibanj-мај 2012 (CEST)

Vandalizam

Za sve postoji prvi put, ali vandalizam od strane administratora definitivno nisam očekivao ?--Rjecina2 (razgovor) 19:47, 9 svibanj-мај 2012 (CEST)

Možda je bolje da se o tome dogovaramo putem email (dobiti ćeš ga za negdje 10 minuta) ?
Po pitanju šablona imam za tebe nešto što je tebi zanimljivo,a može ući u šablon 11.5.
  • 1812 - Usamljeni atentator John Bellingham je upucao britanskog premijera Spencer Percevala, ubojstvo je postalo uzor svim modernim atentatorima. (napiši ako ti je zanimljivo nešto u tom stilu)
To je dovoljno važno da bude u šablonu iz prilično jasnog razloga ?--Rjecina2 (razgovor) 20:35, 9 svibanj-мај 2012 (CEST)
Nadam se da ti ne smeta moje uletanje u šablon s predlogom....
Menjaj ga kako želiš u jezičnim verzijama i drugim stvarima. Ubacio sam ga samo zbog definicije jugoslavenski kvislinzi pošto tamo nisu bile samo Ustaše....--Rjecina2 (razgovor) 10:46, 12 svibanj-мај 2012 (CEST)

Franjo Tuđman

Edgare, aj budi ljudina pa razmisli da bar smanjiš rok zaključanosti. Će se reverta svaka izmena ako ne bude valjala pa onda da diskutujemo. Ovako ispada da teramo čo`eka jer nam nije po volji njegovo viđenje `tvari. I ja sam pratio ovo kako ga ti nazva natezanje pa ipak ne bih rekao da je članak silovan. Mojne samo da održavamo status quo zarad "mira na članku". Status quo je ionako već klimav čim čo`ek hoće da menja `tvari, samo ga valja pustiti da se izrazi ali naravno poštujući pravila Vikipedije. Postupio si više kao nezadovoljni korisnik a ne kao admin jer si zaključao zbog kako kažeš "relativiziranja i veličanja". Ne zaboravi, da je i tvoje, i moje, i svačije viđenje samo jedno od mogućih. Ne treba da dovodiš čoveka u red tako što ćeš mu onemogućiti da radi, samo ga jednostavno revertaj ako se ne slažeš sa izmenama. Izvini ako sam te previše kritikovao, ali mislim da si zaista mnogo pogrešio i zato ovako donekle oštro reagujem. Samo da ne bude nikakvih nedoumica: nemam ama baš nikakvih afinititeta a možda čak ni averzije prema liku i delu ličnosti o kojoj je članak. Budi mi pozdravljen, --Biblbroks (razgovor) 20:13, 10 svibanj-мај 2012 (CEST)

Izvini, ali nisam siguran da sam dobro shvatio - na šta misliš kada kažeš "Ukoliko opet bude sukoba i konflikata, znamo kako riješiti sad."? --Biblbroks (razgovor) 21:54, 10 svibanj-мај 2012 (CEST)
Pa da ali tako samo možeš da iznerviraš urednike jer pokazuješ da postoji nekakva potreba za smirivanje strasti. Nikakvih strasti koliko vidim nije bilo, pa prethodne izmene su bile pre osam dana. --Biblbroks (razgovor) 21:59, 10 svibanj-мај 2012 (CEST)
A šta fali da i dalje Ripper prosuđuje? Ili možeš i ti. Nego ako neko radi referat o Franji taj je zaglibio ako koristi samo jedan izvor pa referat treba da mu se poništi bez mogućnosti prigovora i izlazak na ispit narednih pola godine. A opet, ako je dovoljno revnostan i bistar pogledaće istoriju stranice pa će malo proučiti detalje. --Biblbroks (razgovor) 22:09, 10 svibanj-мај 2012 (CEST)
To sa bivšom kolegicom je problem nastavnice i školstva generalno, a u osmom razredu ako neko u bilo kojij zemlji piše referat o Franji Tuđmanu nastavnika treba pred streljački vod ne zato što je o Franji nego zato što je tema suviše skorašnja da bi o njoj pisao osmak. Wikipedija je i wiki osim što je enciklopedija i filosofko je pitanje koja odrednica joj je bliža i stoga je vrlo upitno koliko stalna ona mora biti. U tom smislu smatram da treba omogućiti kad god, gde god i kako god moguće svekolikom pučanstvu a ne samo biranima da je uređuje prema svojim nazorima. Ovim ćeš samo da naljutiš korisnika, jer nisi ni pokušao da presuđuješ pre no što si zaključao. Ripper kad sam ja pratio čini mi se da članak uopšte nije zaključavao, a ako jeste grešio je. --Biblbroks (razgovor) 22:26, 10 svibanj-мај 2012 (CEST)
Рата није било. Ти си га прејудицирао па си закључао, а ту си погрешио. Рат је када је размак између реверта максимално дан-два... чак и на овако малој вики. --Biblbroks (razgovor) 22:38, 10 svibanj-мај 2012 (CEST)
Što se ovog članka tiče, za očekivati je da će kod njega "promet" po pitanju izmjena biti veći nego u nekim drugim člancima, s obzirom na dijametralno suprotne, ali istovremeno široko rasprostranjene, stavove kod potencijalnih čitatelja ove Wikipedije. Ono što možda izgleda kao "rat" je sasvim "normalna stvar" na nekim drugim Wikipedijama, a "stabilnost" članka u smislu nekakve čvrste, nepromjenjive "istine" je ideal koji se, IMHO, neće nikada ostvariti. --OC Ripper (razgovor) 09:51, 11 svibanj-мај 2012 (CEST)

Zagreb i paralelni svemir

Biti ćeš iznenađen, ali čisto logički pretpostavljam da je Anto u pravu po pitanju kajkavskog jezika u Zagrebu. Ako gledaš da imamo kajkavskog govorno područje u da delu Gorskog Kotara po nekoj logici (bez proučavanja jezika) mora ispasti da je u jednom historijskom razdoblju kajkavski prevladavao u Zagrebu (ako ne ništa među seljacima/kmetovima). Za otkriti kada je to razdoblje završilo trebalo bi čitati knjige.........

Onaj drugi dio se tiče paralelnih svemira. U paralelnom svemiru zvanom hrvatska wiki Merčep, Glavaš, Norac su Hrvatski junaci koji ne bi mrava zgazili, NDH je ispunjenje hrvatskog sna, ekonomija komunističke Jugoslavije je bila oprosti na izrazu sranje, uspješnom privatizacijom su ispunjene želje svih Hrvata, a sama Hrvatska danas proživljava svoje zlatno razdoblje.

Kada suradnici s iz tog paralelnog svemira dođu u realnost s njima trebaš pažljivo razgovarati, pažljivo postupati kako bi im pokušao pomoći pri prelasku u realnost.

Budimo realni po pitanju one tvoje jučerašnje rasprave jedino ti zameram korištenje sekire. Obrati pažnju na činjenicu da kada daješ blokade posjetiteljima iz paralelnog svemira ti ih udalješ od realnosti, to jest vraćaš ih u njega. Znam da je teško, ali misli malo na njih i izbjegavaj darovanje blokada, zaštita i sličnog. Hoćeš li biti u stanju to činiti ?--Rjecina2 (razgovor) 10:10, 11 svibanj-мај 2012 (CEST)

Ponovno email :)--Rjecina2 (razgovor) 13:49, 11 svibanj-мај 2012 (CEST)
Ajde da te pitam, ali pazi to su dva odvojena pitanja pa za svako mi je potreban odgovor.
  • 1) Što misliš ima li smisla da tamo kažem kako uopće ne bi bilo rata u Bosni, ubijenih niti RS da se prihvatilo Miloševića za predsednika ili ako hoćeš gospodara Jugoslavije ? Da li bi čovek shvatio taj hladni analitički odgovor ?
  • 2) To te pitam pošto čovek nije shvatio da se ono o Bogu i Predsedniku ticalo ekonomije i ničeg drugog. Moje drugo pitanje glasi što misliš ima li smisla da tamo napišeš da je Tuđman kao absolutni, dobro da redefiniram kao autokratski predsednik držao u svojoj vlasti 99 % svega (zemljišta, firmi, kuća.. )u Hrvatskoj (društveno vlasništvo je postalo državno...) i da takvu absolutnu ekonomsku vlast nije imao niti kralj Tomislav, niti kasniji carevi, a niti Tito (da skratim neću objašnjavat zašto) ?--Rjecina2 (razgovor) 17:01, 12 svibanj-мај 2012 (CEST)
Mislim da je ovo što sam trenutačno učinio najpametnije pošto nismo bili na istoj valnoj dužini ?
Pogledaj email :)
ps. Hvala, Hvala na dobrodošlici--Rjecina2 (razgovor) 22:20, 29 svibanj-мај 2012 (CEST)
Imaš email odgovor :)
Nadam se da nisi ljut zbog mog obrisanog komentara.......--Rjecina2 (razgovor) 22:52, 29 svibanj-мај 2012 (CEST)
Sada ću ti poslati novi email--Rjecina2 (razgovor) 12:58, 1 jun-липањ 2012 (CEST)
Email se bavi identifikacijom vandala. U slučaju ako imaš još nekih email pitanja odgovor ćeš dobiti tek u nedjelju....--Rjecina2 (razgovor) 13:10, 1 jun-липањ 2012 (CEST)

Neke slike

Bok, trenutno radim na nekim dokumentarcima iz serije Šetnja sa... i trebale bi mi neke slike. Ja ih ne znam postaviti i bila sam zamolila korisnika Aqua Bytea da ih postavi, ali on je izgleda neaktivan (zadnja izmjerna 3. marta). Ukoliko imaš vremena i volje, trebale bi mi sljedeće slike:

Ova zadnja će mi trebati tek dosta kasnije, kada napravim članak pa ako ti je mrsko nemoj je odmah postavljati. Hvala unaprijed i lijep pozdrav :D --Duma (razgovor) 15:34, 12 svibanj-мај 2012 (CEST)

Hvala puno :D --Duma (razgovor) 20:34, 12 svibanj-мај 2012 (CEST)

Milosmikiczv02 i njegove inicijacije

Ne znam da li ste primijetili da ovaj korisnik konstantno unosi netačne podatke u članke i pravi nove članke sa lažnim informacijama. To radi i na sr wiki. Recimo, njegov poslednji članak Lukas Podolski sadrži gomilu lažnih informacija, počevši od datuma i mjesta rođenja, preko trenutnog kluba itd. Trebate provjeriti sve članke koje je započeo on ili neka od njegovih lutaka.--В и к и в и н др е ц и 12:55, 19 svibanj-мај 2012 (CEST)

Ekspresno brisanje

Brisanje članka "perforacija jednjaka" valja obrazložiti sa "bez korisnog sadržaja", a ne kao "vandalizam". Ako netko otvori neki članak, možda je to učinio i slučajno. Uvijek valja pretpostaviti najbolju namjeru. --OC Ripper (razgovor) 16:25, 19 svibanj-мај 2012 (CEST)

Wikipedija i ja

Ništa ne brini, ja se Wikipediji prije ili kasnije uvijek vratim! Koh-i-Noor (razgovor) 12:48, 3 jun-липањ 2012 (CEST)

Zagreb i kajkavski

Da se i ja malo umješam, - da kolega Anto je u pravu Zagreb je zapravo sve do sredine 60-ih bio kajkavski grad - u kom se govorila ekavica, a ne ijekavica. Dakle mleko, a ne mlijeko idem u mlekarstvo itd. Pogledajte si članak Peska belega i Agramer deutsche Zeitung (u to doba nije bilo normiranog hrvatskog jezika, - ali pojedini članci bili su na kajkavskom).
--Vitek (razgovor) 02:22, 5 jun-липањ 2012 (CEST)

Poslić za Edgara

Ljubazno molim da se u Kategorija:Provincije Italije ukloni cirkularna kategorija "Italijanske provincije", ja to ne znam! Hvala! Koh-i-Noor (razgovor) 22:29, 5 jun-липањ 2012 (CEST)

Aaa, sad mi je jasno! Drugi put ću gledati u interwiki! Puno hvala! :kiss: Koh-i-Noor (razgovor) 22:54, 5 jun-липањ 2012 (CEST)

Imam novo pitanje: kako se kategoriziraju predlošci (šabloni)? Pretpostavljam da se kategoriziraju drugačije nego obični članci i kategorije, npr. tako da se stavljaju u Kategorija:Šabloni. Pitam jer je npr. Kategorija:Provincije Italije krcata predlošcima koji, kao tehnička stvar Wikipedije, nagrđuju jasnoću i preglednost sadržaja kategorije. Dakle, što i kako? Koh-i-Noor (razgovor) 23:06, 5 jun-липањ 2012 (CEST)

Lijeno mi je ovaj čas provjeravati kako stvari stoje na drugim Wikipedijama. Jesu li ti predlošci u kategorijama barem nevidljivi? Ako nisu, to će me veoma ražalostiti i demotivirati me da ih ikada kategoriziram, radije ću odabrati da ih pojedinačno stavljam u kategoriju "Šabloni"! Koh-i-Noor (razgovor) 00:04, 6 jun-липањ 2012 (CEST)

ACTA

Kako danas imamo praznik ja imam slobodnog vremena za wiki :)

Da li sam što važnoga propustio (vidio sam da imaš tekst mjeseca) ?

Vreme je da ti kažem razlog mog dosađivanja....

Pokušaj imenovati wiki projekt među čijim članovima je Soros jedna od najomraženijih osoba, ali istovremeno je OK kršiti wiki copyright pravila da bi se postavio od Sorosa financirani iskopirani tekst na taj projekt ?

Također pokušaj imenovati jedini wiki projekat koji podržava ACTA pravila ?

Imaš pravo na samo jedan pokušaj !!

ps. obavjestio sam administratora te wiki, ali ne reagira možemo o tome i javno --Rjecina2 (razgovor) 14:48, 7 jun-липањ 2012 (CEST)

Kako si uspeo tako brzo pogoditi ????
ACTA tekst na hr wiki ima ispod vanjske linkove s kojih je kopirana,a jedan od financijera je ozoglašena SOROS fondacija :)
Pretpostavljam da si pokušao blokirati IP ?--Rjecina2 (razgovor) 15:57, 7 jun-липањ 2012 (CEST)
Poštovani kolega Vi ste očito zaboravili na par sitnica.....--Rjecina2 (razgovor) 10:57, 11 jun-липањ 2012 (CEST)
Ma druže ovo je čista sramota. Napamet znati historiju SAD,a ne vlastitu. Bitka na Sutjesci ???--Rjecina2 (razgovor) 13:28, 15 jun-липањ 2012 (CEST)
Ti sigurno znaš da sam se šalio s komentarom o historiji :)
Znam iz vlastitog iskustva da je sasma normalno propustit koju "sitnicu"....--Rjecina2 (razgovor) 17:07, 15 jun-липањ 2012 (CEST)

Hrvatska wikipedija

Ne mogu nikako da se ulogujem na hrvatsku wikipediju. Piše da je moje ime na crnom popisu. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 19:59, 18 jun-липањ 2012 (CEST)

O meni. Sa ovim nalogom ne mogu da se ulogujem tamo. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 21:38, 18 jun-липањ 2012 (CEST)

Nisi me dobro razumeo, kad hoću da se ulogujem sa svojim korisničkim nalogom za Wikipediju Kolega2357 i unesem svoju šifru piše ovako : Pogreška u prijavi

<

Suradnički račun "Kolega2357" je zabranjen za kreiranje. Poklapa se sa sljedećim izrazom iz crnog popisa: .*[0-9]{4,}.*<newaccountonly>

> . Pozdrav! --Javi se (razgovor) 21:45, 18 jun-липањ 2012 (CEST)

Korisnički šabloni

Gde se ovde nalaze korisnički šabloni? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 22:01, 18 jun-липањ 2012 (CEST)

Zašto je početna strana zaključana? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 23:07, 18 jun-липањ 2012 (CEST)

Jel postoje ovde neka unapređivanja korisnika? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 23:17, 18 jun-липањ 2012 (CEST)

Jel može da se postane nešto od toga što si naveo? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 23:38, 18 jun-липањ 2012 (CEST)

A Birokrata? Jel se može to postati? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 23:48, 18 jun-липањ 2012 (CEST)

Jel postoje neke razlike između administratora i birokrate? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 23:59, 18 jun-липањ 2012 (CEST)

Jel bi mogao da mi pomogneš kako da napravim ovako nešto? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 00:20, 19 jun-липањ 2012 (CEST)

Kad pravim članke o stranim sportistima da li mora njihova imena da se transkribuju ili ne? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 00:40, 19 jun-липањ 2012 (CEST)

Na primer strani teniseri. Ovaj teniser na primer. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 13:32, 19 jun-липањ 2012 (CEST)

Hoću ovde da napravim članaka o njemu pa zato pitam. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 14:17, 19 jun-липањ 2012 (CEST)

Da li bi trebalo ovako Stanislas Wawrinka ili Stanislas Vavrinka? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 14:24, 19 jun-липањ 2012 (CEST)

Hvala na pomoći jer sam primetio da mnoge Wiki ne transkribuju imena tenisera. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 14:27, 19 jun-липањ 2012 (CEST)

Logo tri teniska takmicenja

Da li se mogu ova tri logoa poslati ovde na Wiki?

1. Ekipno svetsko prvenstvo u tenisu u Dizeldorfu

2. Fed Cup

3. Hopman Cup

Pozdrav! --Javi se (razgovor) 14:38, 19 jun-липањ 2012 (CEST)

Kako da ih pošaljem? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 14:47, 19 jun-липањ 2012 (CEST)

Bot

Šta treba da bi imao sopstvenog bota? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 16:31, 19 jun-липањ 2012 (CEST)

Oni šabloni za arhive strana za razgovor koje sam napravio da li mogu još da ih pravim? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 17:14, 19 jun-липањ 2012 (CEST)

Prenos članaka

Imam jedno vrlo kratko pitanjce. Jel postoji kod vas neka procedura oko prenosa članaka sa srodnih jezičkih vikipedija? Ili je dozvoljeno jednostavno prekopirati od slova do slova?--Zarathushtra1111 (razgovor) 23:46, 19 jun-липањ 2012 (CEST)

Sr.wiki

Možeš li mi nekako pomoći na sr wiki me zovu Velimir ja se uopšte nikako ne zovem tako. Ne znam koje ta osoba niti sad ikad čuo za nju. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 17:49, 20 jun-липањ 2012 (CEST)

OK Hvala na savetu. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 01:12, 21 jun-липањ 2012 (CEST)

Šablon

Znam, znam pitati ćeš od kuda ovo izvlačim....

20.6.1353. Održano je vjenčanje Elizabete Kotromanić (kćer od Stjepan II Kotromanić) i Ludovik I. Veliki, nakon muževe smrti ona će biti regent hrvatsko-ugarske države i Poljske (nakratko)

Kako već odavno nismo pričali imaš email :)--Rjecina2 (razgovor) 08:51, 21 jun-липањ 2012 (CEST)

Wikimedia Commons

Kako se može neka slika prebaciti sa bilo koje vikipedije na Commons? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 13:32, 21 jun-липањ 2012 (CEST)

Nis mi razmueo. Nego na pojedinim vikipedijama postoji šablon da je slika kandidat za premeštaj na Commons. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 15:16, 21 jun-липањ 2012 (CEST)

Na primer ova slika. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 15:26, 21 jun-липањ 2012 (CEST)

Slike

Naslovna strana kurira je odavde preuzeta, logo kurira je preuzer sa sajta njegovog piše tamo u opisu. Za logo kviza TV slagica je samo screenshot. Koju sliku da stavim na članak Radovan Bigović jer sam video da je obrisana. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 15:57, 22 jun-липањ 2012 (CEST)

Shvatio sam te. Kako da izmenim opis slike što stoji sa desne strane? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 16:04, 22 jun-липањ 2012 (CEST)

Stavio sam valjda odgovarajuce linkove za slike http://sh.wikipedia.org/wiki/Datoteka:Kurir_logo.png. Tamo slici gde piše komentar to ne mogu ja da izmenim jer mi neda. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 16:24, 22 jun-липањ 2012 (CEST)

Malo sam sredio jel mogu sada slike da ostanu? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 16:33, 22 jun-липањ 2012 (CEST)

Riper je meni rekao da mogu da pošaljem one tri slike za teniska takmičenja ovde? Što bi bili nasumični linkovi? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 16:53, 22 jun-липањ 2012 (CEST)

Ako napravim screenshot za neku video igru da li se to može poslati na Wikipediju? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 17:15, 22 jun-липањ 2012 (CEST)

Kako ti hočeš. Kad šaljem sliku gde da ubacim izvore? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 17:30, 22 jun-липањ 2012 (CEST)

Jel ću moći ponovo da pošaljem one slike? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 17:50, 22 jun-липањ 2012 (CEST)

Jel mogu na primer za teniska takmičenja da koristim sajtove ATP turnira, ATP World Tour, Davis Cup i Fed Cup kao izvor slika? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 17:55, 22 jun-липањ 2012 (CEST)

Za novine Kurir kako tu da stavim izvor za naslovnu stranu kad se svaki dan menja? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 18:00, 22 jun-липањ 2012 (CEST)

Šablon

Jel možeš na ovom šablonu da staviš da sakrij bude skroz desno? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 23:18, 23 jun-липањ 2012 (CEST)

Jel može Steward ovde na Wikipediji da blokira,briše,vraća i zaključava stranice? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 01:45, 24 jun-липањ 2012 (CEST)

Brisanje

Jel možeš ovo preusmerenje da obrišeš. U pitanju je pravopisna greška. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 17:25, 24 jun-липањ 2012 (CEST)

I ovo obriši ako možeš takođe ima pravopisnu grešku. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 22:02, 24 jun-липањ 2012 (CEST)

Briši ovo isto je pravopisna greška. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 02:41, 25 jun-липањ 2012 (CEST)

Briši i ovo takođe 1, 2, 3 isto mi je ne potrebno. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 03:13, 25 jun-липањ 2012 (CEST)

Ovo je trebalo za šablon kontinetni ali mi više ne treba obriši. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 16:14, 25 jun-липањ 2012 (CEST)

Ovo isto briši premešteno zbog šablona preusmerenje ne treba. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 18:03, 25 jun-липањ 2012 (CEST)

Takođe i ovo za brisanje. Napravljen nov članak sa dodatnim informacijama. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 19:34, 25 jun-липањ 2012 (CEST)

Još jedno brisanje. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 23:09, 25 jun-липањ 2012 (CEST)

Ovo obriši takođe. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 00:51, 26 jun-липањ 2012 (CEST)

Briši ovo premešteno je zbog šablona preusmerenje je ne potrebno. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 03:06, 26 jun-липањ 2012 (CEST)

Opet je neko napravio preusmerenje kojej je nepotrebno za eparhiju. Na svakom članku za eparhiju postoji šablon:Srpska pravoslavna crkva i ima za sve eparhije. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 13:57, 26 jun-липањ 2012 (CEST)

Šostaković vs Krleža

Naći ćeš mali milion umjetnika koji si živjeli i radili po principu ljubav-mržnja s državom pa kao primjer možemo uzeti i Krležu.

Da li bi kompozitor Šostaković postojao bez "ljubavi", podrške države ? Odgovor glasi: moguće, ali vrlo teško !?

Tokom dvadesetih godina Šostaković je postao poster boy u promociji SSSR na zapadu, krajem tridesetih je bio kritiziran, onda je ponovno bio popularan, pa ponovno....

Ako želiš što dodati napiši nešto u stilu da je živio po principu toplo-hladno po pitanju vlade SSSRa !?

Ostalo ću pobrisati !?--Rjecina2 (razgovor) 12:11, 25 jun-липањ 2012 (CEST)

On je bio proslavljeni kompozitor. Može se navesti u šablonu i njegovo najpoznatije djelo dok su one sve druge stvari nevažne. Također kada govorimo o režimskim umjetnicima može biti da u našim krajevima nema većeg od Andrića, ali to nikada nećemo napisati u šablon zar ne ??
Po pitanju važnih ili nevažnih stvari rekao bih da su ti propustio jedan vrlo važan događaj:
  • 15.6.1667. Na dvoru Luja XIV izvršena je prva tranfuzija krvi, dječak od 15 godina je preživio tranfuziju krvi ovce !?--Rjecina2 (razgovor) 12:33, 25 jun-липањ 2012 (CEST)
Za tranfuziju otiđi na tekst bloodtranfusion na engleskoj wiki.
Očito imamo različita mišljenja o tome što je važno u šablonu. Po meni važna su djela umjetnika, a po tebi važan je njegov odnos s režimom,ali samo kada govorimo o "komunjarama" što je po meni POV.
Kada govorimo o režimima u umjetnicima sada u SAD imaš "skandal". Knjiga najvažnijeg "režimskog" pisca o američkoj politici je zabranjena (zabranjeno reklamiranje) !?--Rjecina2 (razgovor) 12:44, 25 jun-липањ 2012 (CEST)
Vjerojatno pretjerujem zbog medijske psihoze u Hrvatskoj gdje je komunizam kriv za sve. Najtužnije je da se moram smijati u sebi kada netko tko živi u kući poklonjenoj od komunista (SFRJ) kritizira taj "mračni" režim,u doba kada njegova djeca kupuju stanove (ako sretnici spadaju u srednji sloj) koje će celi život otplaćivat !? --Rjecina2 (razgovor) 13:06, 25 jun-липањ 2012 (CEST)
25.9 spada u moj deo šablona, a ja u njemu nikada ne koristim rječi:režim, diktatura i mnogo drugih sličnih pošto po meni to je komentar koji stvarno nema što raditi u šablonu.
Umjetnost i znanost jesu tvoja područja (zato ga nisam pobrisao iz šablona), ali to ne znači da se mogu koristiti "loše" rječi.
Prestani me revertirati (3RR pravilo) i počni se malo više truditi,a ne forsirati !?!?--Rjecina2 (razgovor) 17:22, 25 jun-липањ 2012 (CEST)
Svaki put kada se oko nečega zakačimo ja ti pošaljem email i svaki put ti moram ovde pisati da sam ga poslao. Po pitanju Šoštakovića ne ljenčari nego se malo više potrudi--Rjecina2 (razgovor) 08:21, 27 jun-липањ 2012 (CEST)
Imaš odgovor--Rjecina2 (razgovor) 12:21, 27 jun-липањ 2012 (CEST)

Pošto sam jednostavna osoba ja nisam stručnjak kao ti za pravo, umjetnost, SAD, povijest itd, ali na engleskoj wiki s koje si preuzeo datum (bez razmišljanja) ako ne grešim lijepo piše da je 28.1. njegovo djelo bilo kritizirano u Pravdi, nakon čega su mu za kaznu smanjena primanja 75 %. U decembru 1936 počela su pripreme za premijeru njegovog novog djela, a onda je on od premijere odustao. Neki njegovi prijatelji su smatrali da je to bilo radi zabrane, ali u to neću ulaziti jer se automatski postavlja pitanje ako je to istinito da li je zabranjen njegov rad što nije vjerovatno ili je zabranjena njegova 4 simfonija što je mnogo,mnogo vjerovatnije.

Između 28.1.1936 i ljeta 1937 Šoštaković je radio filmsku muziku što znači da mu rad nije zabranjen ili griješim ?--Rjecina2 (razgovor) 08:28, 28 jun-липањ 2012 (CEST)

Nije mi jasno kako je moguće da takav stručnjak po pitanju Šoštakovića ne zna da je on dovršio 4 simfoniju u drugoj polovici 1936,a da je premijera bila zakazana za 11.12.1936. Možda stručnjak u stvarnosti i nije stručnjak kada ne zna za taj podatak ?
Vi ste imali mogućnosti da stavite u svoj deo šablona Šoštakovića pa da pišete što želite ili da bude u mom delu šablona,ali u skladu s odgovarajućim rječnikom.
Na žalost Vi insistirate ne kao administrator nego kao malo dete da Šoštaković mora biti u "mom" delu šablona i da mora biti upotrebljena Vaša definicija.
S dužnim štovanjem ultimatume možete okačiti mačku o rep,a brisanje tekstova bez odgovarajućih wiki razloga je zloupotreba administratorskih ovlasti--Rjecina2 (razgovor) 12:21, 28 jun-липањ 2012 (CEST)
Mi smo se s Šoštakovićem vratili u onu fazu kada si htio po svaku cjenu u šablon staviti američkog ubojicu....
Što dalje pričamo o Šoštakoviću to je sve vidljivije tvoje nepoznavanje tematike koja u najkraćim koracima zvuči ovako:
  • 0) 1935 Šoštaković počinje raditi na 4 simfoniji u kojoj kao osnovu, inspiraciju uzima zapadno evropski stil
  • 1) 28.1. u medijima je napadnuto njegovo djelo Lady Macbeth Mcenskog okruga
  • 2) za kaznu njegova "plata" je drastično smanjena
  • 3) Potresen takvim razvojem događaja Šoštaković nastavlja raditi na 4 simfoniji
  • 4) Vrše se priprema za izvođenje 4 simfonije
  • 5) Nakon početnih radova i pokusa Šoštaković zaustavlja premijeru
  • 6) Nekoliko njegovih prijatelja kaže da je to zaustavio jer je zabranjeno izvođenje njegovih djela (nepotvrđeno).
  • 7) 4 simfonija je jedno od njegovih najličnijih, ali i najgorih (ili najtežih) djela to jest to je njegovo djelo koje se najređe izvodi.
  • 8) Na zapadu se ta 4 simfonija navodi kao primjer sovjetske cenzure, ne ulazeći u raspravu o njenoj kvaliteti.
Pošto si ti navodno stručnjak kaži da li sam što promašio u ovom kako bi englezi rekli timeline ?--Rjecina2 (razgovor) 13:14, 28 jun-липањ 2012 (CEST)
Ako preskočimo onaj deo koji kaže da Šostaković neće biti u "mojem" delu šablona u ovom obliku,
  • 1) postavlja se pitanje kako je moguće ako su me djela bila zabranjena da se odustalo od premijere 4 simfonije tek nakon što se vidjelo kakva je ona.
  • 2) postavlja se kako jedino "sveznajući" Edgar zna da su mu djela bila zabranjena 1936-37, dok to ne zna ruska wiki pošto je ipak rječ o ruskom umjetniku, engleska kaže:"for reasons still debated today, decided to withdraw the 4 symphony from the public", a talijanska kaže da je navodno sam Staljin nazvao Šostakovića i rekao mu da ne paničari. Niti jedna ne govori o zabrani radi,ali Edgar zna bolje zar ne ?--Rjecina2 (razgovor) 19:28, 28 jun-липањ 2012 (CEST)
Žalosno je da wiki administratoru moram objašnjavati kako njegovo mišljenje nije važno kod pisanja wiki tekstova.
S toga molim Vas da ne koristite prazne rječi nego citirajte englesku (kao "osnovu" svih drugih wiki) ili rusku ("njegovu") wiki gdje jasno piše da su mu djela bila zabranjena !? --Rjecina2 (razgovor) 20:26, 30 jun-липањ 2012 (CEST)
S dužnim štovanjem to što je tebi dovoljno je potpuno nevažno za wikipediju ili bilo koju drugu enciklopediju i on to nije rekao nego je pretpostavio kao što je za mene nevažno da jedan njegov poznanik tvrdi da je Šostakovića nazvao lično Staljin i rekao mu da ne paniči,da je sve OK.
Vi tvrdite da su mu radovi bili zabranjeni pa Vi morate dati dokaz,a ja ga ne vidim niti na engleskoj niti na ruskoj wiki pa nema niti razloga da kontroverzna tvrdnja stoji na prvoj stranici ove wiki--Rjecina2 (razgovor) 21:19, 30 jun-липањ 2012 (CEST)
Onaj argument o hrvatskoj wiki ne drži vodu pošto oboje znamo da ako tamo napišem da su komunisti jeli malu decu da bi to tamo moglo i ostati :)
Na žalost o Šostakoviću sada znam previše i molim Boga da to što pre zaboravim.
U drugoj polovici tridesetih godina pa do 1945 kada se čovek bavio simfonijama on je jednu simfoniju pisao između 18 i 24 mjeseci.
Njegova 4 simfonija je imala budimo iskreni previše problema i on je trebao biti "pametniji"/pažljiviji u njenom pisanju. Ona je sama po sebi problematična i teoretski govoreći ona je možda bila zabranjena,ali njegova djela, njegov rad nisu bili zabranjeni.
On je održavao taj ritam pisanja jedne simfonije između 18 i 24 mjeseci čak 10 godina i normalno ako neka simfonija nije izvedena nakon pisanja javlja se ta "rupa" i ništa drugo.--Rjecina2 (razgovor) 23:23, 30 jun-липањ 2012 (CEST)

Jedno su naše pretpostavke, a drugo je enciklopedijski tekst. Ako pogledaš englesku wiki vidjeti ćeš da u razdoblju "zabrane" 4 njegova djela imaju premijeru. OK dvoje od toga su filmska muzika, dok su ostalo dvoje Op. 46: Four Romances on Verses i Hail, Spain. Čovjek je s svojim premijerama bio preaktivan za zabranjenog umjetnika (nemoj zaboraviti da je istovremeno pisao simfonije)--Rjecina2 (razgovor) 23:50, 30 jun-липањ 2012 (CEST)

Ako ne grešim sva ta djela, filmovi su imala premijeru pre premijere 5 simfonije. Za više podataka možda je bolje da pogledaš na engleskoj wiki popis njegovih djela i doba stvaranja (odvojeni tekst).
Ne znam ako si primjetio da se ja žestoko raspravljam samo kada sam 99 % siguran da imam točne podatke. Vrlo rijetko se dogodi da imam pogrešan podatak,ali uvjeren sam da ovdje to nije situacija zbog drugih wiki (jedini razlog). Ako ne grešim danas smo pričali da li mu je bio zabranjen rad, a ne da li zabrana spada u šablon...
Nastaviti ćemo u ponedjeljak :)--Rjecina2 (razgovor) 00:11, 1 srpanj-јул 2012 (CEST)
Za ovu našu raspravu u službenom pogledu jedini važući argument je da druge wiki ne spominju zabranu njegovih djela pa ili smo mi najpametniji ili .....
Iskustvo je mene, a trebalo je i sve druge na području bivše juge naučiti da smo mi u takvim situacijama uvek ono drugo
Šostaković pored ostalog ne zadovoljava osnovne analitičke perimitre zabranjenog umjetnika (moj lični razlog)
Za kraj što drugo reći da niti po Britannici on nije bio zabranjen umjetnik !?
Tko zna možda su te malo u školi obrađivali protiv "prokletih" komunista što je prilično popularno u hrvatskom obrazovnom sistemu ?--Rjecina2 (razgovor) 08:27, 2 srpanj-јул 2012 (CEST)
sh wikipedija je vrlo liberalna, ali s druge strane ja sam vrlo posesivan po pitanju "mojih" radova koji se moraju držati istine ili onog što ja smatram istinom dok se ne dokaže da sam pogrešno razmišljao. U prevodu nađi neki datum u svojem djelu šablona pa piši što želiš.
Britannica je najpoštenija kada kaže da je Šostaković radio pod pritiskom da stvara "sovjetsku umjetnost". To je to i ništa drugo.
Ne postoji niti je ikada postojala zabrana Šostakovićevog rada iako je bilo razdoblja kada su neka njegova djela bila proglašena nepodobnim (1948).
Pitanje glasi:
Da li "drugarska" kritika Šostakovića, Pere Perića ili Ive Ivića u Pravdi zaslužuje mesto u šablonu  ?
ili pitanje glasi:
Da li proglašavanje nekih djela u nekoj državi zabranjenim zaslužuje mesto u šablonu ?
Moj odgovor glasi:
Ti mora da se šališ !?--Rjecina2 (razgovor) 12:47, 2 srpanj-јул 2012 (CEST)
Pitanje glasi koji to ceo svet to priznaje ?
Britannica to ne priznaje, engleska i ruska wiki to ne priznaju ili to stavljaju kao vremenski kratku fusnotu vezanu s Ždanovom doktrinom.
Moje pitanje glasi:
Kako je moguće da ono što druge enciklopedije ne priznaju ili navode kao vremenski kratkotrajnu fusnotu kod tebe postaje pitanje života ili smrti ?
U tom pitanju naglasak je na rječi druge opće enciklopedije !!!--Rjecina2 (razgovor) 13:34, 2 srpanj-јул 2012 (CEST)
Ako ćemo se baviti fusnotama onda si zaboravio spomenuti da je Šostaković bio psihički labilna, slabašna osoba koja je pucala pod prvim pritiskom.
Da li je Šostaković imao stvarnih razloga da bude u strahu 1936 ? DA.
Da li je muzika imala ikakve veze za to ? NE.
Da li bi Šostaković postao što je postao bez podrške SSSRa ? NE.
Nemoj zaboraviti da je Šostaković skladao 56 godina,a tokom tog razdoblja sveukupno 3 godine je bio posvađan s Sovjetskom vladom dok je u ostalih 53 bio režimski skladatelj.
Ja ti nemam ništa protiv definicije u stilu:
Rođen je najvažniji sovjetski kompozitor Dmitrij Šostaković, koji je imao kompleksni odnos s vladom. (to je citat iz uvoda tvog teksta o Šostakoviću,a i s puno drugih mjesta)
,ali ono drugo smatram ideološkim POV pa to ne ulazi kod mene u šablon.
Ti smatraš da je apsurdno, kriminalno i antiartističko u svakom pogledu zabraniti djela Šostakovića (1948). Ja smatram da je ta zabrana potpuno nevažna pošto je trajala veoma kratko razdoblje.
Kaži ti meni za kraj koliko ljudi je Staljin nazvao na telefon i nazvao ih da bi sprečio da oni psihički slomljeni u strahu od hapšenja izvrše samoubojstvo ??
Šostaković je od svog prvog djela do svog posljednjeg daha bio "režimski" pisac i plakat radi dvije njegove svađe s "režimom" je apsurdno.--Rjecina2 (razgovor) 14:18, 2 srpanj-јул 2012 (CEST)
NPOV definicija bi bila:
Najproslavljeniji Sovjetski režimski kompozitor Šostaković je dobio zabranu rada od strane vlastitog režima. Ona će trajati godinu dana (primjer)
Normalno zbog korištenja rječi režim to ne bi bilo u mom šablonu, ali to je primer NPOV izjave.
Što bi bilo kada bi bilo je potpuno nevažno. Ako ćemo po tom principu dobro pitanje također je:"Što bi bilo da je Lenjingradska frakcija KP SSSR podržala kompozitora Ivana Ivanovića, a ne Šostakovića ?"
Nećemo ponovno početi s onim tko je u čemu stručnjak pošto je ovde jedino pitanje da li je napad na Šostakovića u Pravdi ili jednogodišnja zabrana nekih djela u njegovoj 50+ dugoj karijeri dovoljno važna i dovoljno NPOV da se "reklamira" na prvoj stranici enciklopedije. Odgovor kod mene glasi NE.--Rjecina2 (razgovor) 14:55, 2 srpanj-јул 2012 (CEST)

Onda će to glasiti nešto u ovom stilu pa smo oboje zadovoljni:

Rodio se Dmitrij Šostakovič, proslavljeni ruski kompozitor čiji opus čini kombinacija avangardne individualnosti i socijalističke umjetnosti

?

Meni ti općenito ovu udaranje protivnika na podu (komunizma) užasno smeta. Koliko je stvarnog ili izmišljenog smeća napisano u skladu s zapadnim režimskim medijima protiv komunizma dok se vlastito smeće duboko zakopava u zemlju.

Pretpostavljam da si na primer čuo o sovjetskom ili partizanskom ubijanju nemačkih zarobljenika, ali nisu čuo za ista takva ubijanja od strane britanaca i amerikanaca.

Također pretpostavljam da nisu čuo za Irski zakon da oni koji su se dobrovoljno išli boriti u drugom svjetskom ratu moraju umreti od gladi kada se vrate kući (Starvation Order) to jest najstrože je zabranjeno zaposliti ih.

ili također nisu čuo o korištenju poginulih vojnika kao gnojivo na poljima. Da su to učinili komunisti,a ne "kulturni" britanci o tome bi bilo napisano desetak, stotinu režimskih knjiga.

Mogu dati još primjera,ali to je nevažno. Svijet je nepošten, ali ovdje ipak mogu forsirati NPOV politiku bez obzira na desetke i stotine režimskih knjiga ili novinskih tekstova (primjer:Sirijski ustanak)--Rjecina2 (razgovor) 16:15, 2 srpanj-јул 2012 (CEST)

,a ja sam pretpostavio da ti znaš kako su definicije avangardna individualnost i socijalistički realizam dvije potpune suprotnosti.
Ti se rekao da te zadovoljava definicija:
"Rodio se Dmitrij Šostakovič, proslavljeni ruski kompozitor čiji opus predstavlja kombinaciju avangardne individualnosti i tendencijama vlasti"
Ja sam te zadnje dve rječi samo promjenio u socrealizam to jest socijalistički realizam. Ako možeš nekako drugačije ukomponirat rječi avangardna individualnost i socrealizam to učini...
Babelj je izgubio glavu jer je bio idiot. Zar je mislio da će mu NKVD ikada oprostiti nabijanje rogova bivšem ili trenutačnom šefu NKVD ???
Od pet umjetnika koje si naveo kao Staljinove žrtve, maksimalno jedan može ispunjavati taj uvjet. Manje čitat zapadnu propagandu.....--Rjecina2 (razgovor) 17:11, 2 srpanj-јул 2012 (CEST)
O joj pada mi mrak na oči svaki put kada pričam s nekim moralistom koji koristi zapadnoevropski moral 21 veka da kritizira događaje od pre 100 ili 1.000 godina.
Po moralu onog doba Babelj je dobio što je i zaslužio, a po pitanju onoga da država nema pravo ubijati nikoga (osim pod debelom osnovnom za smrtnu kaznu - teško ubojstvo, sadizam i slično) neću spominjati današnji SAD ili Izrael.
Bunjin je bio belogardejac i nije bio protjeran iz SSSR nego je sam zbrisao 1918, a Brodski je tamo već živio dok Solženjicin nije bio poznati umjetnik u doba boravka u gulagu.
Staljin je htio da umjetnici pišu socrealistična djela i ništa drugo (izbjegavao je ubijanja poznatih umjetnika). On je bio psihopata i paranoik, ali nije bio kreten....
"Rodio se Dmitrij Šostakovič, proslavljeni ruski kompozitor poznat po djelima avangardne individualnosti i kao sušte suprotnosti socrealizma"
ili
"Rodio se Dmitrij Šostakovič, najpoznatiji sovjetski kompozitor istovremeno poznat i po kompleksnim odnosima s vlašću"--Rjecina2 (razgovor) 17:43, 2 srpanj-јул 2012 (CEST)
Kombinacija te dvije izjave nema šanse (pored ostalog ova druga je tvoja iz uvoda u tekst o Šostakoviću).....
Nemoj me nasmijavati izjavom o moralu i kao najbolji neofašist ili neonacist izjednačavati fašizam/nacizam i komunizam.--Rjecina2 (razgovor) 17:56, 2 srpanj-јул 2012 (CEST)
25.9. je OK :)
Ona Elizabeta Kotromanić koju si ranije spominjao je "zanimljiva" za našu povijest. Jedini "strani" vladar kojeg su Hrvati ubili !?--Rjecina2 (razgovor) 17:59, 2 srpanj-јул 2012 (CEST)
O meteoru čitaj na engleskoj wiki Vitim event (ili na ruskoj)
Staljinove čistke 1936-39 su bile krvave i nepotrebne,ali za hlodomor (ako sam dobro napisao) se može pričati.
Osnovno pitanje o Staljinu glasi:
Da li bi svet bio bolje mesto da njega nije bilo ?
Na žalost realni odgovor bez emocija glasi NE.
Hitlerova Nemačka 1933 nije bila razrušena. Ona je imala svu industriju velesile, samo je ekonomski zbog nesposobnih ili lopovskih političara bila u banani. Staljinov SSSR je 1924 bio potpuno uništen s manje od 15 % pogona feudalne Rusije....--Rjecina2 (razgovor) 18:25, 2 srpanj-јул 2012 (CEST)

5.39.132.199

Blokni ovu IP adresu na duže vreme pravi vandalizme i vređa. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 15:24, 25 jun-липањ 2012 (CEST)

МИКИЦЗВ02

Zloupotreba više naloga. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 19:24, 25 jun-липањ 2012 (CEST)

Problematična korisnička imena

Za ovaj konkretan slučaj, v. razgovor s Rječinom. Za općenite slučajeve "problematičnih" korisničkih imena, mogla bi se koristiti diskrecijske ovlasti, odnosno sysopi bi mogli sami procjenjivati koja su imena neprihvatljiva, a koja ne. Ja se držim toga da je mnogo bolja osnova za nečije blokiranje njegovo ponašanje; izbor korisničkog imena koje samo po sebi predstavlja uvredu i/li provokaciju bi se mogao protumačiti kao problematično ponašanje. --OC Ripper (razgovor) 08:32, 26 jun-липањ 2012 (CEST)

Jedan od mogućih orijentira bi bila provjera preko SUL-a, odnosno da li je korisnik s "problematičnim" imenom blokiran i sankcioniran na drugim wikipedijama. --OC Ripper (razgovor) 08:33, 26 jun-липањ 2012 (CEST)

Vandalizam

Mogući vandalizam. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 15:55, 26 jun-липањ 2012 (CEST)

Još jedan vandalizam. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 17:59, 26 jun-липањ 2012 (CEST)

109.92.121.211

Zabrani mu da uređuje sopstvenu stranicu za razgovor. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 18:07, 26 jun-липањ 2012 (CEST)

Obriši ovu stranu za razgovor čak je Steward morao da ga blokira. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 18:13, 26 jun-липањ 2012 (CEST)

Potencijalni vandalizam. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 19:54, 26 jun-липањ 2012 (CEST)

Monte Karlo

Kako da napravim šablon za zastavu Monte Karla? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 23:32, 26 jun-липањ 2012 (CEST)

To nisam znao bilo mi je malo čudno kad si obrisao šablon ali nema veze. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 00:32, 27 jun-липањ 2012 (CEST)

Briši mi ovo ne treba mi više članak je gotov. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 02:10, 27 jun-липањ 2012 (CEST)

Hrvatska putovnica

Obriši ovo preusmerenje moja je slučajna greška. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 11:19, 27 jun-липањ 2012 (CEST)

Jimmy Jump

Obriši ovo i ovo, me treba mi članak prebačen u glavni prostor. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 07:10, 28 jun-липањ 2012 (CEST)

Hemijski šablon

Ajde ovo molim te sredi ako možeš? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 20:08, 28 jun-липањ 2012 (CEST)

Steward

Da li je moguće postati Steward i na koji način? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 00:53, 29 jun-липањ 2012 (CEST)

Digimoni

Da li ima neko ko se time još bavi ovde na Wikipediji? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 16:17, 30 jun-липањ 2012 (CEST)

Pa pitam jer samo video da ti uređeujš članke o Digimonima. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 16:20, 30 jun-липањ 2012 (CEST)

Vandalizam

OK uredu. Kad ga blokiraš sledeći put uključi mu autoblok. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 22:47, 30 jun-липањ 2012 (CEST)

Mogući vandalizam. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 07:31, 2 srpanj-јул 2012 (CEST)

OC Ripper je rekao da može da se postavi ovde slika a opet brišeš. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 11:52, 3 srpanj-јул 2012 (CEST)

Savjetovao sam mu da pokuša pronaći sliku na kojoj ne postoji oznaka o pridržavanju autorskih prava. --OC Ripper (razgovor) 11:58, 3 srpanj-јул 2012 (CEST)

To si dobro primetio da tamo krši isto autorska prava. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 11:59, 3 srpanj-јул 2012 (CEST)

Zašto Šerkol Holms baš? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 12:05, 3 srpanj-јул 2012 (CEST)

ATP

Evo krećem upravo. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 12:07, 3 srpanj-јул 2012 (CEST)

WTA

Jel može odavde da se preuzme slika za WTA Master Cup? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 12:27, 3 srpanj-јул 2012 (CEST)

Slika

Zamolio bih te lepo pošto vidim da ćeš svaku moju sliku da obrišeš najbolje bi bilo da ih ti uploaduješ. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 14:35, 3 srpanj-јул 2012 (CEST)

Ja ne podižem tenziju samo te lepo pitam pošto sam kažeš da znaš da barataš sa slikama. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 14:49, 3 srpanj-јул 2012 (CEST)

Daj da vidim? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 14:51, 3 srpanj-јул 2012 (CEST)

Ja te lepo pitam. Ja nikad Wikipediju nisam smatrao igraonicom već ozbiljnim projektom. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 14:54, 3 srpanj-јул 2012 (CEST)

Administrator

Da li je moguće da jedan korisnik bude administrator na dve i više Wikipedija? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 14:59, 3 srpanj-јул 2012 (CEST)

Jeste sve je meni jasno. To su mi samo planovi za budućnost. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 15:01, 3 srpanj-јул 2012 (CEST)

Ja se stalno na to koncentrišem pogledaj ovo preko 400 članaka, a možda na to niko nije obratio pažnju. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 15:05, 3 srpanj-јул 2012 (CEST)

Pa pazi oni na SR wiki kažu članci nisu njihovo vlasništvo. Od 400 mojih samo se sećam da sam napravio za onog rekrodera u tenisu Samuela Grotha što je odservirao 263 km na čas. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 15:16, 3 srpanj-јул 2012 (CEST)

Ja se time ne hvalim nije ni moje ni ti je bilog kog na ovom svetu. Nisam napisao jedan članaka nego više od tog jednog. Da sam stvarno napisao jedan članak i želeo da budem administrator morao bih da budem lud. Kako je Luckas Blade koji ima skoro 19 godina postao Steward? Podrav! --Javi se (razgovor) 15:23, 3 srpanj-јул 2012 (CEST)

Zanima me jedna stvar da li se u Hrvatskoj Milan Tarot javno prikazuje na Televizijama pošto sam preveo članak sa EN wiki? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 15:54, 3 srpanj-јул 2012 (CEST)

Pitao sam jer su u Srbiji doneli zakon da ne mogu da se prikazuju ti takozvani proroci, vidovnjaci, vračevi i ostali. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 15:59, 3 srpanj-јул 2012 (CEST)

Dragan Stojković

Pošto sam video koje napravio hteo sam samo da dodam bolji tekst jer nije lepo prekopiran. Prekopirao je tekst sa hrvatske wikipedije. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 18:09, 3 srpanj-јул 2012 (CEST)

Ja sam samo hteo da popravim članak nisam se petljao u to koje on. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 21:56, 3 srpanj-јул 2012 (CEST)

Šabloni, Staljin i drugo

Mi imamo različitu koncepciju ili različito razmišljanje o tematici koja bi trebala biti u šablonima. Pošto je to tako ja vrlo rijetko čitam tvoje šablone (izuzetak je datum kada sam online) pa mi onda niti ne smeta što tamo piše (overkill USA i slično). Da ih provjeravam onda bi bio na vrijeme vidio da si promašio Zadarski mir za približno 4 mjeseca,a da ti gledaš moje šablone onda bi se valjda bio sjetio da je on već negdje ranije napisan.......

U takvom stilu više manje međusobnog ignoriranja naše pisanje šablona najbolje funkcionira :)

Moram reći da mi nije jasan onaj tvoj broj od 12 miliona Staljinovih žrtava, pošto čak i crna knjiga komunizma govori o "samo" 7 miliona ?

Po meni Staljinu se može zamjeriti što je bez ikakva razloga pobio negdje milion vlastitih stanovnika. Naglasak je na vlastitih pošto se pobijeni tuđi stanovnici nikada ne računaju u crnu sliku nečije vladavine .....

Za kraj još da kažem kako mi nije jasno po čemu je Solženjicin veliki umjetnik, pisac. Njegova jedina uspješna djela su koliko ja znam polubiografska o gulaga ??--Rjecina2 (razgovor) 19:39, 6 srpanj-јул 2012 (CEST)

Šteta što nisi bio zainteresiran za razmjenu mišljenja...
Moja inspiracija je došla povodom događaja na hr wiki gdje su se ponovno pravili pametni korištenjem čarapka, lažiranjem izvora (i sličnog) i normalno dodjelom bana onome tko se usudio ukazati na probleme s istinom. Stara dobra hr wiki i mogu reći da ju je pravo olakšanje gledati s smješkom s strane.--Rjecina2 (razgovor) 12:13, 10 srpanj-јул 2012 (CEST)
Isto kao kod Blajburga po pitanju Staljina imamo inflaciju broja žrtava kako godine prolaze. Ajde kažimo da crna knjiga komunizma govori o milion ubijenih u čistkama (zaokružen broj). Onda potom imaš milione umrlih od gladi tokom holodomora što je još uvek predmet diskusije povjesničara ili ako želiš drugačije reći razmjene mišljenja između moralista i ekonomista (oni koji mrze komuniste su posebna kategorija). Predmet tih diskusija nije broj ubijenih nego da li su oni umrli s razlogom (ekonomisti) ili bez razloga (moralisti).
Mi smo imali razgovor o Staljinu pa sam pogledao pored ostalog što su tamo učinili s mojim tekstom o njemu pošto sam bio dosta piskarao. Inače kao i ti uopće ne gledam hr wiki :)
Nabokov je isto belogardejac.
Kao što znaš ja imam drugačiju percepciju o važnosti umjetnika,a kao primer mog gledišta bi naveo fantastično uspješan primer kulturocida koji je učinio prvi kineski car kako bi stvorio jedinstvenu državu. S tim želim reći da se po meni može žrtvovati kulturu u ime napretka države. Nekad su naređenja po tom pitanju suluda, ali na kraju je važan finalni rezultat. U ovom slučaju on je bio negativan jer se SSSR raspao voljom tamošnjih lidera, ali nasuprot volje građana koji su verovali u medijski pressing.
Da li si raspoložen da ti napišem koja su sva pravila prekršili na hr wiki po pitanju Staljina ?--Rjecina2 (razgovor) 12:47, 10 srpanj-јул 2012 (CEST)
Izgubio si me dvaput ....
Prvi put kada si napisao da Staljin nije bio previše bistar,a drugi put po pitanju Nabokova.
Možda bi ja trebao za sh wiki napisati tekst o Staljinu pa da on postane tekst meseca na našoj wiki ?
Po pitanju Nabokova si me izgubio kada si napisao :"činjenicu da mu vlast, jer se s njom nije slagao, nije omogućila djelovanje, a čovjek je bio apsolutni genijala"
Odgovor na to pitanje je veoma jednostavna SSSR mu nikada nije zabranio djelovanje pošto on nikada nije živio u njemu. Da povučem paralelu s našom povješću: visokopozicionirani Ustaše i Četnici su 1945 bježali s celim obiteljima iz Jugoslavije. Tko je uspeo u toj "junačkoj" općoj bežaniji se smjestio u inozemstvu s celom obitelji koja se više nikada (OK do pada Juge) nije vratila kući.
Nabokov je bio sin belogardijskog ministra koji je bio dovoljno brz u općoj bežaniji. Nema potrebe da dalje pričam...--Rjecina2 (razgovor) 13:36, 10 srpanj-јул 2012 (CEST)
Ja za Nabokova govorim samo činjenično stanje koje glasi da kao što se Ustaše/Četnici i njihova djeca nisu vratila na rodnu grudu dok je postojala Jugoslavija tako se bjelogardejci i njihova djeca nisu vratili na rodnu grudu u SSSR. Po pitanju praktičkih svih umjetnika koje si naveo kao Staljinove žrtve na kraju ispadne da niti jedan od njih to nije bio ??
Po pitanju Staljina i svih drugih ličnosti bilo bi bolje čitati ozbiljne knjige o toj tematici,a ne ljepiti etikete. Tokom Drugog svetskog rata nitko nije bio nazvao Hitlera luđakom, a u zadnja dva desetljeća glavni sport zapadne politike je postao da naziva svoje neprijatelje luđacima.
Clinton je ubio 5 miliona ljudi, rasturio američku ekonomiju, ali on je i dalje super dobar predsednik.--Rjecina2 (razgovor) 19:51, 13 srpanj-јул 2012 (CEST)

Briso brisanje

Jel možeš da obrišeš dva preusmerenja koja sam napravio kad sam prebacivao članak u glavni prostor? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 00:17, 9 srpanj-јул 2012 (CEST)

što si vratio izmene kad sam dodao dve kategorije i sliku? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 01:05, 9 srpanj-јул 2012 (CEST)

Ove izmene. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 12:33, 9 srpanj-јул 2012 (CEST)

Ma ne zameram ti ja ništa nego sam kategorisao članak i dodao sliku. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 12:37, 9 srpanj-јул 2012 (CEST)

Dva ista članka postoje kako je to moguće? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 19:38, 9 srpanj-јул 2012 (CEST)

Ne povišujem ton

Ja ne povišujem ton, dobio sam vrlo čudno obaveštenje da meni nešto nije bilo jasno. Po čemu ti smatraš da sam ja povisio ton? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 13:21, 10 srpanj-јул 2012 (CEST)

Kršenje autorskih prava

Ova i ova slika krše autorska prava. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 15:31, 10 srpanj-јул 2012 (CEST)

Najlepše sam pitao korisnika vezano za Novaka Đokovića a on ovako diže tenzije i briše komentare. Da li smeju takve stvari da se rade? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 18:10, 10 srpanj-јул 2012 (CEST)

Shvatio sam to. Ako bi se desilo da jedan korisnik bude birokrata bez administratorskih privilegija, da li on mogao da blokira, briše, premešta? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 23:49, 10 srpanj-јул 2012 (CEST)

Prati - Прати

Samo me zanimalo čemu služi ta opcija? --Duma (razgovor) 00:43, 13 srpanj-јул 2012 (CEST)

To je to, hvala na odgovoru :D --Duma (razgovor) 00:56, 13 srpanj-јул 2012 (CEST)

Izvinjenje

Stvarno nisam znao jos jednom izvinjenje. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 01:11, 15 srpanj-јул 2012 (CEST)

Kad se uploaduje neka slika pojedini šabloni za licencu ne postoje da se izaberu nego mora ručno da se dodaju zbog čega ne postoje u meniju da se izaberu? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 01:16, 15 srpanj-јул 2012 (CEST)

Dobrodošlice i slično

Možda vama ne smeta ali ja kad god dođem na sh wiki (a dolazim često kao posmatrač skorašnjih izmena) vidim pretrpan SI raznim dobrodošlicama i sličnim pozdravljanjima korisnika. Primetila sam da su ti korisnici tek prijavljeni i nemaju ama baš nijednu izmenu tu kod vas i već im se stavljaju razne nalepnice za dobrodošlicu. Htela sam ja jednom prilikom da upozorim korisnika "Kolegu" da ne pozdravlja ama baš svakog ko se "nakači" ali ipak neću da izigravam nekog vašeg policajca jer verujem da vam ne bi bilo prijatno da vam se mešam u posao. Ali ipak mislim da je to malo prenagljeno jer su to neki tek otvoreni računi većina samostalno otvoreni (znači nisu nastali na ovoj wikipediji). Ja ipak mislim da ne bi trebalo takve stvari da radi pogotovo ne preterano (da ne pominjem njegovo masovno kopiranje članaka sa sr wiki samo da bi dobio na kvantitetu ali koliko vidim to ste već primetili). Izvinjavam se na malo podužoj poruci, sve najbolje --Zarathushtra (razgovor) 15:51, 15 srpanj-јул 2012 (CEST)

Ovako poznajem neke jezike ali ne baš najbolje, jeste da možda grešim oko upozoravanja ali u pojedinim trenutcima nema administratora ovde na Wikipediji kad je vandalizam (konkretno danas). Ja ovde na Wikipediji nikog ne vređam, potcenjujem, dobrodošlice pišem svima čisto da se upoznaju sa Wikipedijom. Molim te objasni meni lepo zašto ja korisnici smetam ovde? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 19:51, 15 srpanj-јул 2012 (CEST)

Kriv sam

Thanks pošto sam neupitno kriv. Po pitanju Francuza sam htio staviti samo da je kapitulirala francuska armija kod Metza ne navodeći broj civila, ali radim nekoliko stvari odjednom pa se događaju sranja...

Po pitanju Bitke na Milvijskom mostu istina je negdje između mene i tebe. Moja je greška gramatička, a tvoja činjenična. Konstantin je sanjao križ i onda ga stavio na štitove vojnika čime je de facto priznao hrišćanstvo (ili ne) ?

Po pitanju bodljikave žice nema veze. Ako želiš stavi nešto drugo, ali da to nije nešto što je već bilo u šablonu (Mobuto je već bio ako ne grešim,a on stvarno ne zaslužuje biti dvaput) ili se često ponavlja (SAD, Hitler)--Rjecina2 (razgovor) 12:39, 17 srpanj-јул 2012 (CEST)

Jedina zamjerka je da bi namesto Ivana XXIII kojeg negdje imam trebao ići Pavao VI i njegova "Deklaracija o odnosu crkve s nekršćanskim zajednicama" (1965) gdje je proglasio Židove nevinim za ubojstvo Isusa.
Na žalost tekst o Pavlu VI nemamo......--Rjecina2 (razgovor) 13:55, 17 srpanj-јул 2012 (CEST)
Rješeno imaš Pavao VI.
Pretpostavljam da je popularan kao prvi papa koji je putovao po svjetu, ali ne razumem druge razloge..--Rjecina2 (razgovor) 14:28, 17 srpanj-јул 2012 (CEST)
Papa Ivan XXIII je bio papa mira i suživota (s komunizmom to jest SSSRom).
Papa Pavao II je odbacio tu politiku. Jugoslavija je po tom pitanju nevažna zbog njene nesvrstanosti.
Ja sam malo preradio tekst o Pavlu II pri prebacivanju, ali nisam stavio niti sliku, niti kategoriju niti.... jer sam mislio da ćeš ti nastaviti--Rjecina2 (razgovor) 16:06, 17 srpanj-јул 2012 (CEST)
Padam u iskušenje da u 15.10. stavim Bitku za Dušak, najluđu bitku prvog svetskog rata baš zbog njene neobičnosti. Pretpostavljam da nisi čuo za nju ?--Rjecina2 (razgovor) 18:28, 17 srpanj-јул 2012 (CEST)
Pazi rječ je o Prvom svetskom ratu....
Bitka za Dušak je vođena 15.10.1918. između britansko-turske vojske na jednoj strani i rusko-nemačko-austro-ugarske na drugoj strani :)
Kao što je jedan povjesničar rekao to je bila jedna konfuzna bitka jednog konfuznog vremena, a kakvo bi drugačije bilo vreme kada "jedan ugriz majmuna ubije 250.000 ljudi" (ovo zadnje je citat Churchila)....--Rjecina2 (razgovor) 07:41, 18 srpanj-јул 2012 (CEST)
Ona se samo spominje bez pojedinosti o tome tko s kim ratuje osim vojnih zapovjednika (britanski i ruski) u tekstu od grada Dušak u Turkmenistanu.
Kratka verzija glasi:
  • 1)Otomanski capo di tutti capi (ako sam dobro napisao) je nakon gubitka Bliskog Istoka i Iraka 1917 godine, a nakon Oktobarske revolucije došao na ideju da te gubitke nadoknadi s turskim narodima centralne azije. Proglasio je nastanak Islamske armije (tako se baš zvala), s njom osvojio sve do Kaspijskog mora (pored ostalog Baku) i poslao preko glasnika i/ili oficira proglasi "Turcima" centralne azije da je vreme za rat za ujedinjenje.
  • 2) Nemci su tražili da on dijeli resurse s njima (čitaj pre svega naftu) što je on odbio.
  • 3) Britanci su se usrali da to predstavlja Nemačko osvajanje s planom napada na Indiju pa su poslali korpus u centralnu aziju
  • 4) Normalno pojavili su se i Lenjinovi Rusi u tadašnjoj anarhiji čijem korpusu su se pridružili Nemački i Austro-Ugarski dobrovoljci koji su bili zarobljeni između 1914 i 1917. Pazi u to vreme Lenjinova Rusija i Nemci su prijatelji (nema potrebe objašnjavat kako je Lenjin došao u Petrograd)
  • 5) Rezultat toga je bila borba britanaca i dobrovoljačkih turskih snaga ujedinjenih protiv Rusa i Nemaca koje su smatrali većim neprijateljem.--Rjecina2 (razgovor) 18:57, 18 srpanj-јул 2012 (CEST)

Ne trebaš se zahvaljivati pošto si ti djelomično kriv za tu priču. Ona je djelomično povezana i s Staljinom !? Možemo slobodno reći da je Staljin u neku ruku otac Finske i to svi znaju, ali malo tko zna da je ono možemo reći kum Turske republike pošto je on u svojstvu ministra izabrao da se podrži Ataturka (Sovjetska Rusija je stvorila/spasila Tursku 1920),a da se odustane on en:Enver Pasha. Ovaj Enver ti je bio ona osoba koja je u ranijem tekstu upravljala s Turskim carstvom. Pročitaj na engleskoj wiki kako je on skončao,a kao dodatnu zanimljivost njegov "genijalni" partner je skončao kao savjetnik Afganistanskog kralja.--Rjecina2 (razgovor) 19:45, 21 srpanj-јул 2012 (CEST)

Vandalizam

Ovaj korisnik pravi vandalizme. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 00:58, 22 srpanj-јул 2012 (CEST)

Ma strašan si što si obrisao one dve stranice za razgovor. --93.87.156.2 14:20, 23 srpanj-јул 2012 (CEST)

Micki

Vidim da si bio blokirao Mickija, joj molim te pazi kako koristiš te digmiće da ne blokiraš i nas druge korisnike, he, he, he, šalim se malo, veliki pozdrav od mene.--Soundwaweserb (razgovor) 22:24, 24 srpanj-јул 2012 (CEST)

Razumem te, jednostavno dešava se da čovek nehotice pogreši ali ti si to brzo ispravio i nema nikakve štete. A što se tiče kolege, mislim da je ok i dobro doprinosi na sh.wiki, ja nemam problem ovde ni sa jednim korisnikom, sve je ok.--Soundwaweserb (razgovor) 00:25, 25 srpanj-јул 2012 (CEST)

26.12.

Da li je po tebi dovoljno važan događaj za šablon: 1783 - Luj Sebastijan Lenormad je iz balona izvršio prvi moderni skok padobranom . (nešto u tom stilu)--Rjecina2 (razgovor) 09:39, 26 srpanj-јул 2012 (CEST)

Predložio sam ovo za brisanje jer nije relevanto. Molim te pogledaj pa vidi da li je za brisanje. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 13:26, 27 srpanj-јул 2012 (CEST)

Ja pravim samo preusmerenja za zastave. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 12:30, 28 srpanj-јул 2012 (CEST)

Greška ispravljena. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 12:34, 28 srpanj-јул 2012 (CEST)

Što meni nisi rekao koje su greške u pitanju ja znam za red ako sam ja napravio grešku ja sam je mogao lično ispraviti. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 12:37, 28 srpanj-јул 2012 (CEST)

Ja bih tebe pitao jednu stvar ako nemaš ništa protiv. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 14:18, 28 srpanj-јул 2012 (CEST)

Objasni ti meni odakle to tebi da se ja zovem Velimir? Ovde stoji izmena gde to piše. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 14:21, 28 srpanj-јул 2012 (CEST)

Poe

i kakav ti je ovaj novi film u kojemu je glavni lik Edgar Allan Poe ?--Rjecina2 (razgovor) 15:56, 3 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Gledajući šablone koje sam pisao i modernu povijest Danske jedna stvar postaje jasna.
Padne li vrč na kamen ili kamen na vrč rezultat je isti ili u prevodu:
  • 1) Tokom Napoleonskih ratova Engleska je napala Dansku, a po njihovom završetku Danskoj je oduzeta Norveška (i još neke sitnice)
  • 2) Tokom Prvog svetskog rata neutralnoj Danskoj SAD je oduzeo Djevičanske otoke.
  • 3) Tokom Drugog svetskog rata SAD je oduzeo Island Danskoj i proglasio ga nezavisnim.
Poanta priče bi glasila:
Ako se u Europi vodi ozbiljan rat Danska će biti opljačkana od "dobrih dečki" bez obzira da li ona sudjeluje ili ne u njemu !?--Rjecina2 (razgovor) 12:55, 6 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Tekst

Da li znaš kako može na Wikipediji da tekst bude u raznim bojama? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 02:56, 7 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Slike

Ja to nisam znao. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 03:18, 7 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Ajde da malo usuglasimo pravila,a strah me da će na kraju Ripper presuditi.
Po mojoj interpretaciji pravila postoji samo jedna wikipedija, čiji dio ili ako hoćeš drugačije poslovne jedinice su wikipedija na hrvatskom, srpskom, engleskom i drugim jezicima pa zbog toga dozvola za korištenje s jedne wiki vredi istovremeno i na svim drugima....--Rjecina2 (razgovor) 20:35, 7 avgust-коловоз 2012 (CEST)
Moja pozicija je da pravno gledajući hrvatska wikipedija ili srpska wikipedija ne postoje,a osoba koja ne postoji nije u stanju ništa pitati i ništa dobiti.
Mi administratori i "pisci" wikipedije smo "službenici" wikipedije i kada pitamo pa dobijemo dopuštenje za korištenje teksta ili slike mi to radimo kao službenici wikipedije,a ne službenici sr ili hr wiki !!!
Ja ne prenosim slike, pa to nije niti važno,a po pitanju teksta ako kome smeta neka mi se javi :)--Rjecina2 (razgovor) 20:53, 7 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Cristiano RonaldoCZV02

Edgaru obrati pažnju na ovo korisničko ime već jedno 15 puta bio blokiran za zloupotrebu više naloga. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 03:42, 7 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Edgaru molim te pogledaj ovde u članku nešto nije uredu sa tabelama. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 22:47, 8 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Делија02

Zloupotreba više naloga. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 11:48, 9 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Prebaci ću svakako. Obrati pažnju na gore navedeno molim te ima jedno 20 naloga sve sam ih popisao. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 11:59, 9 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Olimpijske igre 2012. godine

Jel sad sve uradu sa člancima o OI? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 12:59, 9 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Vratio sam Maraton na stari naziv i ispravio u šablonu. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 13:55, 9 avgust-коловоз 2012 (CEST)

David Perović

Obrisao si sliku i nisi pogledao licencu, pogledaj ovde licencu. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 19:30, 12 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Onda uredu. Ja nisam ni provalio za tu sliku. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 21:06, 12 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Kategorije

Obriši molim te prazne kategorije ne koriste se. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 12:16, 13 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Preusmerenja

  1. Otvoreno prvenstvo SAD u tenisu 2011 — žene pojedinačno
  2. Otvoreno prvenstvo SAD u tenisu 2011 — muškarci pojedinačno
  3. Otvoreno prvenstvo SAD u tenisu 2011 — ženski parovi
  4. Otvoreno prvenstvo SAD u tenisu 2011 — mešoviti parovi
  5. Otvoreno prvenstvo SAD u tenisu 2011 — muški parovi

Obriši ova preusmerenja fali tačka kod godine u naslovu. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 12:58, 13 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Edgaru kako ti kažeš. Samo bot je pravio probleme oko interwikija. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 13:01, 13 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Cirkusanti

Ajde da se i tebi javim pošto se pojavio novi cirkusant. Pogledaj što sam napisao Ripperu !?--Rjecina2 (razgovor) 19:51, 13 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Pa sjećaš se da smo ovde već imali problem čarapka ili vandala koji se pojavi da nominira korisnike za administratora ?
Pogledaj moju prvu današnju poruku "novom" korisniku.--Rjecina2 (razgovor) 21:28, 13 avgust-коловоз 2012 (CEST)
Neke glava boli kada žele izbjeći seks, a mene kada moram sve nacrtati :)
Đole je učinio ovo, a nakon što sam počeo na sve strane pisat upozorenja naš kandidat za administratora je to revertirao --Rjecina2 (razgovor) 22:16, 13 avgust-коловоз 2012 (CEST)
Čovek je odbio moj današnji identičan predlog o glasovanju za administratora iako je samo pre 3 dana pitao o tome Vatrenu pticu, pa neka bude po njegovog.
Tehnički kolegu2357 ne možeš tako jednostavno blokirati zbog čarapka pošto bez checkusera ne znaš da li je njegov i čarapko nije učinio baš ništa osim piskaranja na stranici za razgovor.
Đoleta bi se moglo blokirati (provociranje ?) pošto se svi slažemo oko njega (i Kolega 2357),a uz put se kratko blokira i IP pa gledaš što će se dogoditi (pretpostavljam ništa)--Rjecina2 (razgovor) 23:52, 13 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Pogledaj ovde sve će ti biti jasno. Taj Đole Mrav je 100% МИКИЦЗВ02 jer su mu svi nalozi globalno zaključani. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 00:18, 14 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Ja sam napravio spisak svi njegovih naloga koji su blokirani i zaključani na Meti. Administratorima engleske Wikipedije sam dao spisak jer su mi tražili i tamo je blokiran beskonačno za iste stvari kao i ovde. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 00:35, 14 avgust-коловоз 2012 (CEST)

FIFA World Cup 2002

Zašto si menjao ime članku? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 12:19, 15 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Ja nisam znao. Stalno mi šalješ neka upozorenja. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 12:24, 15 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Pošto si već promenio ime članku promeni i u šablonu ako te ne mrzi to da uradiš. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 12:26, 15 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Kolega

O onom zadnjem pitanju moraš pričati s Ripper-om pošto ja trenutačno nisam NPOV--Rjecina2 (razgovor) 16:04, 15 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Zabraniti pojedinačnom korisniku da uređuje konkretni članak ili grupu članaka bi bilo, u najmanju ruku, newikipedijski. Smisao Wikipedije jest da *svatko* može uređivati *sve* članke. Upozorenja i blokade se mogu koristiti jedino za konkretne, odnosno pojedinačne slučajeve kada se ta aktivnost pokaže štetnom. --OC Ripper (razgovor) 16:23, 15 avgust-коловоз 2012 (CEST)
Pod konkretnim/pojedinačnim slučajevima podrazumijevam konkretna/pojedinačna uređivanja pojedinačnih stranica. Tj. ako je kopiranje stranica sa neke wiki problem, onda to mora biti problem zato što se radi loše, a ne zato što ga radi taj i taj korisnik. --OC Ripper (razgovor) 16:34, 15 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Veselje

Baci brigu na veselje ili u prevodu nemoj se oko ovoga nervirati minimalno 7 dana (rješena briga),a malo pogledaj od Kubure stranicu za razgovor po pitanju veselja. Slatko sam se nasmijao po pitanju hrvatskog pravopisa,a samo sam htio prebaciti tekst Hrvatsko slovo (s obaveznim promenama) na našu wiki :)--Rjecina2 (razgovor) 16:53, 15 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Obavezno pogledaj hrvatsku metapediju :)--Rjecina2 (razgovor) 18:08, 21 avgust-коловоз 2012 (CEST)
Nemoj tako o ljudima/čovjeku koji ima/imaju ispravno mišljenje o sh wiki (kažu da smo bolji, pošteniji od hr wiki). Čak nas i oni razumiju :)
To je ekstremnodesničarska verzija wikipedije. Mislio sam da desnije od hr wiki ne može, ali sam se gadno prevario.--Rjecina2 (razgovor) 18:22, 21 avgust-коловоз 2012 (CEST)
Pretpostavljam da znaš onu prastaru šalu ?
Svemir govori:"Sve što postoji i što će ikada postojati se nalazi u meni. Ništa ne može biti veće od mene"
Ljudska glupost:"može, može"
Primjera je beskraj. Na primer pogledaj citat iz "naučne" knjige Kreacionizma koji je sve više popularan u SAD:
"Electricity is a mystery. No one has ever observed it or heard it or felt it. We can see and hear and feel on what electricity does. We know that it makes light bulbs shine and irons heat up and telephones ring. But we cannot say what electricity itself is like.
We cannot even say where electricity comes from. Some scientists think that the sun may be the source of most electricity. Others think that the movement of the earth produces it. All anyone knows is that electricity seems to be everywhere and that there are many ways to bring it forth."--Rjecina2 (razgovor) 01:30, 23 avgust-коловоз 2012 (CEST)

KimiMiki02

Zloupotreba više naloga. Još uvek se nije prijavio ovde samo da znaš. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 14:39, 21 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Ovde pogledaj pa ćeš videti da je blokiran za to. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 15:02, 21 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Ja tebe ne maltretiram samo ti kažem da bi brže odreagovao. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 16:09, 21 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Greška

Otvorio sam greškom što me napadaš konstantno? Pozdrav! -- Kolega2357 Razgovor 13:10, 23 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Suđenje stoljeća

Pratiš li suđenje stoljeća u SAD ?--Rjecina2 (razgovor) 14:08, 24 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Da li može američka vlada američkog državljanina držati doživotno u zatvoru bez sudskog razloga i bez optužnice samo zbog neodređene sumnje ?
trenutačno smo u fazi da je sudac rekao da ne mogu (proljeće 2012) i da odmah prestanu s tim, dok je Obama rekao tko šljivi sud. Ova opasna sudska trakavica se nastavlja--Rjecina2 (razgovor) 15:19, 24 avgust-коловоз 2012 (CEST)
Assange nema veze s tim (barem direktne). Kratki timeline:
"In the March Government attorneys have stated on record that even war correspondents could be locked up indefinitely under the NDAA". Twice the government has refused to define what it means to be an associated force.
"In the May Judge Forrest had ruled for a temporary injunction against an unconstitutional provision in this law - after government attorneys refused to give assurances to the court that plaintiffs and others would not be indefinitely detained for engaging in first amendment activities"
"On 6 August lawyers representing the Obama administration filed an appeal challenging an injunction issued by a federal judge in May barring the enforcement of the indefinite detention provision of the National Defense Authorization Act".
To bi bilo to u najkraćim rečima--Rjecina2 (razgovor) 15:35, 24 avgust-коловоз 2012 (CEST)
Pratim ti sve ove stvari koje se bave ukidanjem prava na mišljenje i protuzakonitim hapšenjima u zapadnim demokracijama koje drugima popuju po tom pitanju.
Pa valjda znaš sada za onog bivšeg vojnika koji je na facebook (ili twiter ?) napisao negativne komentare o SAD politici pa su ga u najboljem staljinističkom stilu prisilno zatvorili na psihijatriju ? To je događaj iz ovog tjedna......
Ajde ako sam te barem malo zainteresirao za ovu polemiku pročitaj barem deo Perspective #3 teksta o Pussy riot pa kaži što misliš o tome svemu.
ps.tako ti je to kada imam višak slobodnog vremena--Rjecina2 (razgovor) 15:52, 24 avgust-коловоз 2012 (CEST)
Preskočiti ću glasovanje. Razlog:
Više od 50 % svih nagrađenih biografija na sh wiki su osobe iz Engleske ili SAD-a. To smatram pretjeranim--Rjecina2 (razgovor) 16:16, 24 avgust-коловоз 2012 (CEST)
Jednostavno neću glasati kao što nisam ni prošli put. Ajde kažimo da Lewis Carroll ima nekakvu logiku da bude u izabranim tekstovima (iako bi puno bolje bilo da je to njegovo djelo Alice's Adventures in Wonderland) nego Džon Braun.
Zaboravljaš da ja imam historijsku perspektivu na događaje. Po njoj pisana historija nije počela pre 200 godina u Engleskoj ili SADu niti će s njima završit (pod uvetom da amerikanci u ime obrane demokracije ne počnu nuklearni holokaust).
Po ovom pitanju nema nikakvih zabrana, nego jednostavno kao što evropski parlamentarci nisu mogli glasovati za Rezolucija Vijeća Europe 1481/2006 pa su nestali tako niti ja ne mogu glasovati za još jedan tekst o engleskom ili američkom događaju (ili osobi). Lična uverenja--Rjecina2 (razgovor) 17:03, 24 avgust-коловоз 2012 (CEST)
Uvek se možemo nadati da će čovek dobit meta blok, pa mi nećemo biti niti krivi niti dužni :)--Rjecina2 (razgovor) 17:29, 24 avgust-коловоз 2012 (CEST)