Razgovor o kategoriji:Filmovi fantastike

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Prijedlog, čisto, što kategorija ne bi trebala biti "Filmovi fantastike"? Mislim, pridjev "fantastični" obično se koristi da se označi kvaliteta, a ne u smislu žanra. Žanrovski i jezično ispravnije bilo bi "filmovi fantastike", jer ovako ispada da se radi o mahom kvalitetnim filmovima u ovoj kategoriji? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 20:26, 12 svibanj-мај 2014 (CEST)

I meni je to palo na pamet, ali pojmovi su praktički sinonimi. Pojam "fantastičan" se često uzima kao pridjev riječi "fantastika". Ne znam što će drugi reći - ali s obzirom da imamo preko 100 filmova u kategoriji, ako i bude preimenovanje, trebati će neki bot to napraviti. No po meni može ostati.--Seiya (razgovor) 20:53, 12 svibanj-мај 2014 (CEST)
Ja sam se dosad uglavnom susretao s genitivom, kad je u pitanju bila "fantastika" pa sam išao čisto logikom da ne bude zabune --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:28, 12 svibanj-мај 2014 (CEST)
Postoji znatan broj fantastičnih filmova koji nisu u žanru naučne fantastike. Ukoliko ne bude znatnog protivljenja ovom predlogu tokom sledećih par dana, botovski ću preimenovati ovu kategoriju. --Dcirovic (razgovor) 22:00, 12 svibanj-мај 2014 (CEST)
Imalo bi još takvih kategorija onda. Ako ovo uspije, molim te, samo mi se javi da dogovorimo botovsku promjenu za muzičare :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 02:05, 13 svibanj-мај 2014 (CEST)