Razgovor o Wikipediji:Administratori

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Uklanjanje statusa administratora neaktivnim korisnicima[uredi kod]

Mislim da je potrebno pročistiti administratorske redove. Dakle, svi oni koji skoro ili više od deset meseci nisu učestvovali u redu ove Vikipedije (grupisani su gore), a koji su administratori, po logici stvari bi trebali da izgube taj status. Molim aktivne korisnike da daju svoje mišljenje kako bi diskusiju prosledio nadležnima na Meti. Hvala. --Poki 13:50, 22 studeni-новембар 2006 (CET)

  • Pa evo, ja u načelu nemam ništa protiv tog predloga, ali s druge strane, ne vidim ni neku hitnost da se oduzmu admin ovlašćenja tim korisnicima, čija je neaktivnost možda ipak samo privremena. Naime, uz sadašnji stupanj dnevne aktivnosti na sh Wikipediji, čini mi se dovoljnim to što OC Ripper i ti aktivno primenjujete ta ovlašćenja, pa mi izgleda da trenutno nema potrebe niti za novim administratorima niti za urgentnim ukidanjem admin statusa onima koji ga već imaju.... --Igorwindsor 18:29, 22 studeni-новембар 2006 (CET)
  • Slažem se s Igorwindsorom. Za sada za tim nema neke prijeke potrebe, ali ne bi bilo ni neke velike štete ako se primijeni. Ukoliko neaktivni sysopi se odluče ponovno aktivirati, mislim da im ne bi bio problem ponovno dati taj status. --OC Ripper 20:05, 22 studeni-новембар 2006 (CET)
  • Ne mogu da nađem politike rada koje ovo pitanje udređuju. Čini mi se da sa unapred definisanim pravilnikom ne bi moralo da se diskutuje o ovome, već bi bilo dovoljno da se "stvar" konstatuje. Slažem se sa Igorwindsorom da su dvojica administratora trenutno dovoljna, ali to mi samo pojačava utisak da neaktivni administratori nisu neophodni. --Id 12:21, 23 studeni-новембар 2006 (CET)
  • Prošetavši malo podrobnije okolnim Wikipedijama, ja sam promenio mišljenje, tako da, ako/kad sledeći put bude postavljeno ovo pitanje, moj je glas za ukidanje admin ovlašćenja gore navedenim neaktivnim administratorima. Naročito nekima od njih, ali da ih sada ne imenujem. Kao što rekoh, oni te ovlasti ni ne primenuju, ali, s druge strane, upoznavši priloge nekih od njih na drugim Wikipedijama, nema baš ni smisla da budu admini ovde. --Igorwindsor 21:41, 29 decembar-просинац 2006 (CET)

Dobro je što ste izneli vaša mišljenja, iako nisu baš najdirektnija, pa ću zato na Meti napisati kako aktivni korisnici smatraju da u principu nema potrebe za oduzimanjem prava, ali da isto tako ne bi bilo štete ako bi se i oduzela. Konačnu odluku ću prepustiti stjuartima na Meti. --Poki 13:33, 23 studeni-новембар 2006 (CET)


Дакле, предложени неактивни администратори неће изгубити статус администратора, како је речено на Мети, због већинског става изнешеног овде да нема потребе за уклањањем права. Мислим да је потребно да донесемо политику одузимања администраторских права корисницима који су дужи временски период неактивни како не би било збуњујућих ситуација. --Poki 20:32, 23 studeni-новембар 2006 (CET)

Stvarno bi bilo potrebno oduzeti administratorske ovlasti neaktivnim administratorima jer imamo smješnu situaciju na sh wiki to jest više je administratore od aktivnih korisnika --Rjecina2 00:52, 25 maj 2010 (CEST)[odgovori]

Pravila za skidanje administratorskih ovlasti[uredi kod]

Nakon jednog kratkog razgovora o wiki pravilima predlažem da naša wikipedija donese pravila o skidanju administratorskih ovlasti neaktivnim administratorima kako bi se otvorila "slobodna" mjesta za nove administratore. Ovako na brzinu mogu dati dva prijedloga tih pravila:

  • 1) Predlažem da se administratorske ovlasti automatski skidaju administratorima koji nisu aktivni godinu dana (prvi prijedlog)
  • 2) Predlažem da se administratorske ovlasti automatski skidaju administratorima koji imaju manje od 50 promena u zadnjih godinu dana (drugi prijedlog).

Sa interesovanjem čekam Vaše komentare na ove prijedloge--Rjecina2 08:18, 29 ožujak-март 2011 (CEST)

Kako se ovdje radi vise o administrativnom dijelu, a ne znam da li se i korisnici mogu izjasniti, necu komentarisati gore navedeno. Jedino sto zelim dati na znanje je da si je Andre Engels poslije mog upozorenja na meti, a koji je bio jedan od admina ovdje, sam uklonio prava na meti jer je bio zaboravljeni status jednog stjuarda od prije nekoliko godina. Samim tim, shwiki je pala na 10 admina od kojih su srecom cetiri (ako se ne varam) aktivna. Padanjem ispod 10 admina/3 aktivna, shwiki pada u Wikipedije na kojima globalni administratori imaju pravo akcije, sto znaci da ce se cesce dogoditi da se na nedavnim vidi brisanje ili blokada nekog ko je ovoj zajednici potpuno nepoznat. --WizardOfOz talk 20:39, 31 ožujak-март 2011 (CEST)
Pa zar među globalnim adminima ima "неподобних"? --Biblbroks 00:27, 2 srpanj-јул 2011 (CEST)


Razmišljanje o kandidatima za administratora[uredi kod]

Napomena: Preneseno sa: Wikipedia:Administratori/Prijedlozi za davanje statusa, već arhivirano i na: Wikipedia:Administratori/Arhiva zahteva za ovlašćenja 1.

Pošto ovde se pojavljuju i linkovi na moje prastare komentare iz mogao bi reći nekog drugog mog naivnijeg wiki vremena ajde da napišem još nešto za buduću arhivu. Po meni problem naše wiki to jest potencijalnih novih administratora je da imamo aktivne, iskusne, nekontroverzne sh wiki korisnike koji ispunjavaju sve uvete za administratora ali to ne žele biti, dok s druge strane imamo svježe korisnike koji to žele biti bez muke i nauke.

Kao što sam već na jednom mestu rekao u zadnjih mesec dana po meni status administratora je nagrada za dobar rada na wikipediji to jest to nije nešto s čime se trebaju korisnici korumpirati kako bi ostali na njoj raditi. Ja se mogu samo nadati da se naša wiki zajednica slaže s ovakvim mojim razmišljanjem ?--Rjecina2 10:10, 23 rujan-септембар 2011 (CEST)

Za pitanje ćirilica-latinica i "moje pretnje" pogledati ovdje pošto to ne spada u raspravu o administratorima.
Treba još sysopsa i biti će ih pre Nove Godine.
Osnovu novih pravila za izbor će činiti ova lista i pravilo da prvih 10 s te liste postaju administratori jer su to zaslužili i normalno ako to žele. To se vidjelo iz mojih današnjih poruka. Pretpostavljam da se wiki zajednica slaže s tim NPOV predlogom ?--Rjecina2 18:13, 24 rujan-септембар 2011 (CEST)
Okrugao crveni znak s minusom Protiv Administratura kao nagrada za ulazak među prvih 10 ili 15. Po toj tvojoj logici bi Edgar Allan Poe odmah sad bio administrator. Razmisli malo, trebaju li neki drugi osigurači, neka druga mjerila. Netko može samo stavljati koju točku ili razmak, pa eto edit counta. -- Krotkopis 12:50, 25 rujan-септембар 2011 (CEST)
Znam da ću duboko zažaliti po pitanju Edgara, ali ako korisnik radi na sh wiki on za to treba biti nagrađen.
Sam proces neće biti automatski, a o samom predlogu će se moći više čitat i glasat po pojedinim točkama za negde 2 dana--Rjecina2 19:29, 27 rujan-септембар 2011 (CEST)
Ajde sad me i vi uhvatite na pik, napravite od mene slučaj pa da se selim negdje drugdje. Ljudi, molim vas, neinformiranost oko moje situacije na sh.wiki nemojte rješavati ovim sukobima. Ukoliko netko doista ima toliki problem sa mnom, neka mi to lijepo kaže, ja ću se pozdraviti i amen, samo nemojte me maltretirati jer mi još jedan linč ne treba. Zbog toga sam pobjegao s hr.wiki, ovdje radim i primarno doprinosim pisanjem članaka, ubacio sam se par puta u raspravu, ali i to izbjegavam. Ukoliko ne želite da budem admin, neću biti, ukoliko vam smeta što sam uopće tu, ne moram biti. Nije ovo pretpostavljanje loše namjere, ali mislim da neinformiranost i površna analiza moje wiki prošlosti bez da se mene pita za moju stranu priče nije apsolutno nikakav razlog da se mene izlaže ruglu i opet me se pretvara u izvjestan slučaj, iako za to nisam kriv. Molim vas, prekinite! --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:37, 29 rujan-септембар 2011 (CEST)

Skidanje statusa[uredi kod]

Može li me neko uputiti gdje mogu zatražiti skidanje statusa za jednog administratora?--W i k iR 07:19, 25 jun-липањ 2013 (CEST)

Wrong pages[uredi kod]

Hello, sorry for writing in english (and if this is not the right place); I've found these two pages through Wikidata:

Both are described as if they were villages/towns, but they are not. In both cases, they are just the area surrounding a train station, and are part of the towns of Lavis and Castello di Fiemme. I think the pages should be deleted. --Syrio (razgovor) 10:36, 21 juli 2020 (CEST)[odgovori]

Thanks! --Syrio (razgovor) 13:43, 21 juli 2020 (CEST)[odgovori]

Sorry to disturb you again, I've found another problem, this time with Castello Molina di Fiemme, Trento. The municipality is Castello-Molina di Fiemme (wikidata:Q177170), composed by some villages, including Molina and Castello di Fiemme (wikidata:Q59862566), which is the municipal seat. A single village called "Castello Molina di Fiemme" doesn't actually exist. Castello Molina di Fiemme, Trento could be either transformed in the page about the municipality, or renamed Castello di Fiemme, up to you. --Syrio (razgovor) 00:24, 26 juli 2020 (CEST)[odgovori]

Syrio, since you're more versed in this subject than me, please advise me what you think would be the best course of action - a redirect to Molina (if I understood you correctly) or a renaming to Castello di Fiemme? Thank you in advance ^^ --E.A.Poe 12:57, 26 juli 2020 (CEST)[odgovori]
Not the redirect. sh.wiki lacks both the page of the municipality (Castello-Molina di Fiemme-wikidata:Q177170)[1] and the municipal seat (Castello di Fiemme-wikidata:Q59862566), you only have the other, less important, villages (Molina and Stramentizzo). The data in Castello Molina di Fiemme, Trento matches the ones of the municipal seat, so the easiest way would be to move it at Castello di Fiemme; at this point you'd still lack the page of the municipality, but as far as I can see, here on sh.wiki you make no difference between a municipality and a village, so it's not a big deal. --Syrio (razgovor) 13:53, 26 juli 2020 (CEST)[odgovori]
  1. A municipality is an administrative entity, and it can be made up by one or more villages; sometimes the name of the municipality matches the name of the "chief village", or municipal seat, for example in Albiano, Trento ("Albiano" is both the name of the municipality and the name of the municipal seat); sometimes it does not, for example in Valfloriana, Trento ("Valfloriana" is the name of the municipality, but no village is called like that; the municipal seat is Casatta, Trento)

Duplicate page[uredi kod]

Hello! I have found these two duplicate pages: Bagni di Rabbi, Trento and Rabbi Fonti, Trento. It's two different names for the same place. Is it possible to merge them? The preferred name for the town is Rabbi Fonti, cfr official site of the municipality. Thanks! --Syrio (razgovor) 13:44, 22 novembar 2021 (CET)[odgovori]

Edgarovo oko[uredi kod]

#Molim_povrat_stranice POGON za koju mislim da je nepravilno, samovoljno i neosnovano izbrisana od strane Edgara. – Zblace (razgovor) 12:50, 28 juni 2023 (CEST)[odgovori]

Stranica je pobrisana još prije šest mjeseci, nota bene, a između ostalog, na stranici je stajalo: "Osnovna programska djelatnost Pogona jest osiguravanje besplatnog prostora za rad njegovih korisnika." Mislim da udruga čija je funkcija jedino osiguravanje prostora ne zadovoljava kriterije za enciklopediju. – E.A.Poe 13:53, 28 juni 2023 (CEST)[odgovori]
@Edgar Allan Poe ja mislim da ti ne bi trebao donisiti odluke samostalno o sadržajima za brisanje bez konzultiranja zajednice, a ako ti kolege to toleriraju to je onda i sustavni propus u upravljanju projektom.
Inače POGON nije udruga već ustanova u kulturi čiji je osnivač Grad Zagreb i nastala je kao pionirski model javnog i civilnog partnerstva da opslužuje potrebe udruga, što ju čini poprilično izuzetnom. Izvoli vratiti stranicu nazad pa je onda osporavaj kao i drugi suradnici i prestani se igrati samoumlja. – Zblace (razgovor) 23:06, 30 juni 2023 (CEST)[odgovori]
@Edgar Allan Poe vidim da selektivno odgovaraš pa ponavljam ovaj upit i nadam se da će kolege prestati ignorirati ovu eskalaciju tvog brisanja. – Zblace (razgovor) 06:52, 14 juli 2023 (CEST)[odgovori]