Razgovor s korisnikom:Conquistador – razlika između verzija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Munjanes (razgovor | doprinos)
→‎Brojač: nova sekcija
Red 57: Red 57:


Ja sam napravio brojač za ovdje, ne bih bio raspoložen praviti ga na hr.wiki jer znaš već... Neću da pomažem fašističkoj administraciji. Uglavnom pogledaj moje izmjene kad sam ga ovdje pravio i skontat ćeš. Moraš izmjeniti module i još neke stvari na svojoj stranici. --[[Korisnik:Munjanes|Munjanes]] ([[Razgovor sa korisnikom:Munjanes|razgovor]]) 16:11, 12 mart-ожујак 2015 (CET)
Ja sam napravio brojač za ovdje, ne bih bio raspoložen praviti ga na hr.wiki jer znaš već... Neću da pomažem fašističkoj administraciji. Uglavnom pogledaj moje izmjene kad sam ga ovdje pravio i skontat ćeš. Moraš izmjeniti module i još neke stvari na svojoj stranici. --[[Korisnik:Munjanes|Munjanes]] ([[Razgovor sa korisnikom:Munjanes|razgovor]]) 16:11, 12 mart-ожујак 2015 (CET)

==Portali==
Pozdrav Conquistadore,

sorry što te smetam, ali nešto bi te zamolio. Vidim da si dosta spretan s wikisučeljem, pa bi mi možda mogao pomoći. Želja mi je da se na ovom projektu otvore novi portali, ali nemam pojma otkuda započeti. Osim standardnog pisanja i uređivanja članaka nisam baš spretan u korištenju wikisučelja. Bi li bio zainteresiran za otvaranje portala? Lijep pozdrav.--[[Korisnik:Wolmar|Wolmar]] ([[Razgovor sa korisnikom:Wolmar|razgovor]]) 23:06, 14 mart-ожујак 2015 (CET)

Verzija na datum 15 mart 2015 u 00:06

Pozdrav, Conquistador! Dobrodošli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!

Za upoznavanje Wikipedije se preporuča stranica Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, tko je trenutno aktivan, što trenutno radi, i što je u proteklom vremenu urađeno.

Savjetujemo vam da pročitate što Vikipedija jest, a što Vikipedija nije.
Odgovori na neka od često postavljanih pitanja:

Nadamo se da ćete uživati ovde, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni suradnik, Vikipedijanac! Molimo vas da se potpisujete na stranama za razgovor koristeći četiri tilde (~~~~); to daje Vaše ime, trenutno vrijeme i datum. Za sva dodatna obaveštenja možete me kontaktirati na mojoj stranici za razgovor, da postavite pitanje na stranici koju zovemo pijaca ili se obratite administratorima na njihovoj korisničkoj stranici za razgovor. Još jednom, dobrodošli! Biblbroks 12:25, 13 februar-вељача 2012 (CET)




Don't speak Serbo-Croatian? Sh-0? -- talk with us via our village pump in English

Kokvi

Kolega geograf, hoće biti što novih geočlanaka? :) --Orijentolog (razgovor) 03:18, 10 decembar-просинац 2013 (CET)

Smatram da ih ima dovoljno u odnosu na ostala nepokrivenija znanstvena područja i polja. Možda se zalomi koji zanimljiv geografski članak, ali to će ovisiti o slobodnom vremenu na raspolaganju. :) --Conquistador (razgovor) 16:41, 10 decembar-просинац 2013 (CET)
Odlično, članaka nikad dosta. :) Kad uhvatiš slobodnog vremena zamolio bi te da baciš oko na ovaj članak koji sam pisao prije 1,5 god, zanima me stručno i isključivo kritičko mišljenje, da ga eventualno još poboljšam. --Orijentolog (razgovor) 16:50, 10 decembar-просинац 2013 (CET)
Orijentolože, najprije ti se moram ispričati na pisanju odgovora tek sada. Nadam se da se ne ljutiš. m(_ _)m
Članak nisam pomno proučio da bih sada mogao navesti njegove nedostatke, no usprkos tomu mogu navesti jedan koji se ističe ispred svih, a to je veličina članka. Sada veličina članka premašuje 400 kB (v. ovdje) i to je jedan od razloga zašto sam stalno odgađao hvatanje u koštac s njegovom analizom. S obzirom na smjernice o veličini članka bilo bi dobro skresati članak na četvrtinu a pojedina poglavlja izdvojiti u zasebne članke. Za sada toliko. Inače, svaka ti čast na stvaranju ovako opsežna wikisadržaja o ovoj zanimljivoj temi. Oprosti još jednom zbog nepromptna odgovaranja. Nadam se da ću ovaj vikend uhvatiti vremena da napišem detaljnu analizu kako članak i temu (!) dodatno poboljšati. Srdačan pozdrav, Conquistador (razgovor) 20:57, 18 студени-novembar 2014 (CET)
Conquistador, ma nema problema. :) Vidio sam čime si sve bio zauzet i mogu samo reći – svaka čast na živcima. Što se tiče veličine članka, trebaš uzeti u obzir bruto i neto; ukupna veličina jest 400 kb, ali na tekst (dakle bez referenci, literature, tablica, unutarnjih veza i sl.) otpada oko 190 kb. Slična situacija je i s člankom DNK. Smjernice o maksimalnoj veličini nisu ujednačene i variraju, na italijanskoj Wikipediji je 125 kb, na ruskoj 250 kb, itd. Opet, nigdje se ne navodi "obavezna" podjela, pa tako na engleskoj, ruskoj, njemačkoj ili drugima možeš naći i veće članke (mene recimo fascinira da Švabe o historiji "nekog tamo" Istočnog Timora imaju članak od 387 kb). Inače, zbog napretka interneta i preglednika pravila o max. 100 kb su danas više-manje zastarjela. Druga stvar, nije mi bila namjera nabacivati podatke da se dobije na veličini, nego stvoriti neku "podlogu" za daljnje gomilanje novih članaka. Rezultat toga je da imamo na desetine primjera (jezera, vulkani, vodopadi, pećine) koji su sadržajem veći od svih drugih jezičnih verzija, a tu su još "sporedni" Perzijski zaljev (156 kb) i Potresi u Iranu (305 kb) koji opsegom opet premašuju tih 100 kb. Da se kojim slučajem sve navedeno sistematski nabijalo u glavni članak onda bi se mogla predložiti obavezna podjela, ovako baš i nema smisla. Ipak, to ne znači da je sve savršeno i balansirano – npr. na kartografiju otpada 20%, a na razvoj državnih granica 30% teksta. Potonje jest suviše detaljno i vremenom će sigurno biti skraćeno i izdvojeno u specifične članke o granicama (takvi već postoje na drugim projektima). --Orijentolog (razgovor) 23:28, 18 студени-novembar 2014 (CET)

Richard Dawkins

Majstore, kako si mi?

Ja sam postavio prijevod Richarda Dawkinsa na sh.wiki (onako preventivno...). Htio bi te zamoliti za brzu lekturu članka pošto si superioran meni u prijevodima s engleskog i...ako bi mogao izraditi jedan šablon "Richard Dawkins" sličan onom kojeg si izradio na hr.wiki bilo bi super. Pozz.--Dean72 (razgovor) 22:36, 25 decembar-просинац 2014 (CET)

Zdravo, Deane72!
Najprije se ispričavam što kasnim, ali, koliko vidim, svima po malo dugujem neki odgovor. Nisam se previše udubio u članak, ali onako na prvi pogled izgleda mi izvrsno! Budući da je danas Darwinov dan, koji ti ovim putem čestitam, odlučio sam za sada samo preurediti infookvir i dodati IPA-in ključ za izgovor Dawkinsova imena. Sada je članak bliži izvorniku na Engleskoj wikipediji. Nadam se da ti se dopada. Uskoro ću, čim uhvatim nešto više vremena, malo pomnije pregledati članak i napisati predložak koji tražiš. Srdačan pozdrav, Conquistador (razgovor) 22:48, 12 februar-вељача 2015 (CET)

Navodnici

Zdravo! Ja moram priznati da "tvoje" navodnike dosada u praksi nisam susreo, a to uključuje 8 godina osnovne, 4 godine gimnazije i evo 4 godine fakulteta. Dakako, to ne znači ništa po pitanju točnosti moje procjene, odnosno samoga znanja jer, kako sam s godinama shvatio, to što ja nešto (ne)znam, ne znači ta do (ni)je tako. Kao što si lijepo demonstrirao, naša jezična praksa te navodnike poznaje (ja sam, evidetno, previdio njihov smjer prilikom svog obrazloženja, ali sam pogodio oblik - malo brzopletosti, vjerojatno mladenačke, ali i bavljenja drugim temama - vidiš da nam francuski kompozitori niču kao gljive zadnjih par dana), ali moram napomenuti da je ovo srpskohrvatska Wikipedija, odnosno da individualni jezični standardi hrvatskog ili srpskog nemaju prednost u odnosu na zajednički standard, osim kod pitanja koja se tiču baš tih zemalja, odnosno jezika. Sada, kako su navodnici više manje "univerzalni" i ovo mi se ovdje čini kao pomalo čudno kroatiziranje ili nekakvo forsiranje nečega, nisam siguran jesam li sklon takvom rješenju, pogotovo s obzirom na ostale članke, a u posljednje vrijeme, mahom preko intervencije Orijentologa i mene, težimo ka unifikaciji sadržaja, barem na toj formalnoj razini. No, kako je ovo nekakva siva zona, odnosno novo pravilo, a ne bih želio sebe nametnuti kao apsolutnog normotvorca ili autokrata, sugerirao bih ti da se obradiš Ripperu i/ili Orijentologu pa da dobiješ njihovo mišljenje. Ako se oni slažu s time da navodnici "tvoji" navodnici zadovoljavaju kriterije i da su "moji" tek nepotrebna izmjena, budem poništio svoju izmjenu :) Nadam se da je takvo rješenje uredu :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 23:28, 9 mart-ожујак 2015 (CET)

Pas de problème, mon ami! :) Notre Wiki est une petite commune, mais nous, nous sommes très productifs! :) J'espère que tu te débrouilleras entre les murs ;) Cette situation n'est pas un problème, mais, il serait mieux si nous la résoudrons. Si tu a d'autres questions, je suis là! ;) Le Canard de Pékin et Ripper, ils sont nos le plus actifs utilisateurs (sauf Seiya et moi) et ils toi doivent aider. À bientôt! :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 02:05, 10 mart-ожујак 2015 (CET)
P.S. Javi što su oni rekli ćemo srediti i Matu Balotu ;) I jel' tebe Kuburaly razumio? :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 02:05, 10 mart-ожујак 2015 (CET)

Brojač

Ja sam napravio brojač za ovdje, ne bih bio raspoložen praviti ga na hr.wiki jer znaš već... Neću da pomažem fašističkoj administraciji. Uglavnom pogledaj moje izmjene kad sam ga ovdje pravio i skontat ćeš. Moraš izmjeniti module i još neke stvari na svojoj stranici. --Munjanes (razgovor) 16:11, 12 mart-ожујак 2015 (CET)

Portali

Pozdrav Conquistadore,

sorry što te smetam, ali nešto bi te zamolio. Vidim da si dosta spretan s wikisučeljem, pa bi mi možda mogao pomoći. Želja mi je da se na ovom projektu otvore novi portali, ali nemam pojma otkuda započeti. Osim standardnog pisanja i uređivanja članaka nisam baš spretan u korištenju wikisučelja. Bi li bio zainteresiran za otvaranje portala? Lijep pozdrav.--Wolmar (razgovor) 23:06, 14 mart-ожујак 2015 (CET)