Novozelandski morski lav

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Novozelandski morski lav
New Zealand Sea Lion.jpg
Novozelandski morski lav na obali
Naučna klasifikacija
Carstvo: Animalia
Koljeno: Chordata
Potkoljeno: Vertebrata
Razred: Mammalia
Red: Carnivora
Podred: Pinnipedia
Porodica: Otariidae
Potporodica: Otariinae

Novi Zeland morski lav (lat. Phocarctos hookeri) također poznat kao Hookerov morski lav ili whakahao na maorskom je vrsta morskih lavova koja živi na novozelandskom Južnom i Stewart otoku do neke mjere, te u većoj mjeri oko novozelandskih sub-antarktičkih otoka, posebno otoka Aucklanda. On je monotipik svoga roda.

Karakteristike[uredi - уреди | uredi kôd]

Područje naseljavanja

Novozelandski morski lavovi, kao i svi ušati tuljani, obilježeni su spolnim dimorfizmom. Odrasli mužjaci su dugački 240 do 350 cm i teški 320 do 450 kg, a odrasle ženke dugačke 180 do 200 cm i teške od 90 do 165 kg. Pri rođenju, lavovi su dugi 70 do 100 cm i teški 7 do 8 kg.[1]

Populacija[uredi - уреди | uredi kôd]

Kao jedan od većih životinja u Novom Zelandu morski lav je zaštićena vrsta, budući da im je broj od 1890-ih godina,[2] u padu i spadaju među najugroženije životinje na svijetu.[3] Smatralo se da ih je sredinom 1990-ih bilo oko 15 000. Nakon izbijanja bolesti 1998. broj ima se značajno smanjio; te je godine bolest je prouzročila smrt oko 20 posto odraslih žena i 50 posto mladunčadi. Procjene iz 2008. na temelju mladunaca iznose oko 9.000 jedinki.


Vanjske poveznice[uredi - уреди | uredi kôd]

Izvor[uredi - уреди | uredi kôd]