Mission: Impossible II

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Za ostala značenja, vidi Mission: Impossible (razvrstavanje).
Mission: Impossible II
Promotivni kino-poster
RežijaJohn Woo
Producent
ScenarioRobert Towne
sinopsis:
Uloge
Muzika
FotografijaJeffrey L. Kimball
Montaža
StudioCruise/Wagner
DistribucijaParamount Pictures
Datum(i) premijere
24. 5. 2000 (2000-05-24)
Trajanje123 min.
Zemlja Sjedinjene Države
 Australija
Jezikengleski
Budžet125 mil. $
Bruto prihod546,388.200 $

Mission: Impossible II (preveden kao Nemoguća misija 2; također poznat i kaoM:I-2 i Mission: Impossible 2) je američki akcioni film snimljen 2000. u režiji Johna Wooa. Predstavlja nastavak filma Mission: Impossible, odnosno drugi film iz istoimene serije. Tom Cruise u njemu ponovno tumači glavnu ulogu Ethana Hunta, agenta američke supertajne službe IMF, a čiji je zadatak zaustaviti bivšeg agenta IMF koji pokušava ucijeniti svijet smrtonosnim virusom.

Usprkos vrlo dobrih komercijalnih rezultata, većina fanova ga smatra najslabijim od šest dosadašnjih filmova u seriji.

Radnja

[uredi | uredi kod]

Biokemijski ekpert dr. Vadimir Nekorvič pošalje poruku IMF-u za agenta Ethana Hunta, svog starog prijatelja, s upozorenjem da ga je njegov poslodavac, farmakološka firma Biocyte, natjerao da stvori biološku epidemiju kako bi profitirali od lijeka za istu. On dogovori sastanak s Huntom kako bi mu dostavio Chimera virus, te lijek, Bellerophon. Kako je Hunt na odmoru i nedostupan, IMF pošalje agenta Sean Ambrosea prerušenog u Hunta da se nađe s Nekorvičem u putničkom avionu. Ambrose se odmetne, ubije Nekroviča i ukrade Bellerophon nakon čega njegovi ljudi unište avion.

IMF komandant Swanbeck informira Hunta o okolnostima Nekorvičeve smrti i zaključe da je Ambrose odgovoran. Swanbeck da zadatak Huntu da povrati virus i lijek, te da regrutira Nyah Nordoff-Hall, profesionalnu kradljivicu koja je trenutno u Sevilji. Nakon regrutiranja i zavođenja Nyah, Hunt otkriva da je ona Ambroseova bivša djevojka i on je nevoljko nagovara da špijunira Ambrosea.

Hunt okupi svoj tim, kompjuterskog stručnjaka Luther Stickella i pilota Billy Bairda, u Sydneyu, Australija, gdje se nalaze laboratoriji Biocytea i gdje Ambrose boravi. Dok Hunt provjerava Biocyte, Nyah ponovo započinje vezu s Ambroseom i prenosi informacije Huntovom timu. Na konjskim utrkama Ambrose se nalazi sa glavnim direktorom Biocytea, John C. McCloyem. On pokaže McCloyu memorijsku karticu s videom djelovanja Chimera virusa na jednog od Nekorvičevih kolega nakon čega ucijeni McCloya sa surađuje s njim. Nyah ukrade memorijsku karticu i dostavi je Huntu. Oni saznaju da Chimera ima period od 20 sati kada je neaktivna prije nego što izazove smrt masivnim uništenjem crvenih krvnih stanica žrtve. Bellerophon može spasiti žrtvu samo ako se primjeni unutar tog perioda od 20 sati. Kada Nyah diskretno vrati memorijsku karitcu Ambroseu on primjeti da se nalazi u krivom džepu njegove jakne.  

Huntov tim otme McCloya kako bi ga natjerali da im da Bellerophon. Međutim, jedine uzorke Bellerophona je uzeo Nekorvič i sada su kod Ambrosea, koji ima lijek ali nema virus. Nije znao da je Nekorvič samog sebe zarazio virusom kako bi ga iznio iz Biocytea. Ambrose namjerava razmjeniti uzorak Bellerophona s McCloyem za uzorak virusa. Huntov tim provali u Biocyte kako bi uništili virus prije razmjene. Ambrose, pretvarajući se da je Hunt, prevari NYah da mu otkrije plan, nakon čega ju zarobi i provali u Biocyte kako bi osigurao virus. Hunt uspije uništiti sve osim jednog uzorka Chimere prije Ambroseove intervencije, nakon čega dođe do pucnjave koja kulminira padanjem uzorka virusa na pod između Hunta i Ambrosea. Ambrose naredi Nyah da uzme uzorak ali ona ga ubrizga u sebe čime spriječi Ambrosea da ju jednostavno ubije jer bi time uništio i virus. Nyah inzistira da ju Hunt ubije kako bi uništio virus ali on to ne želi učiniti. Ambrose odvede Nyah dok Hunt bježi iz laboratorija..

Ambrose oslobađa Nyah da luta ulicama Sydneya ošamućena, namjeravajući započeti epidemiju. On ponudi prodati Bellerophon McCloyu u zamjenu za dionice, kako bi postao većinski vlasnik Biocytea. Predivđa da će dionice Biocytea značajno skočiti zbog potražnje za Bellerophonom nakon epidemije Chimere. Hunt se infiltrira na sastanak i ukrade preostale uzorke Bellerophona. Dok Hunta progoni Ambrose sa svojim ljudima, Luther i Billy lociraju Nyah, koja je otišla do litica, namjeravajući se ubiti kako bi spriječila moguću epidemiju. Hunt ubija Ambroseove ljude ali Ambrose ga dostiže na plaži gdje ga Hunt pobjeđuje u brutalnom okršaju šakama. Dok preostaje samo malo vremena od 20 sati koje otkucava, Luther sustiže Hunta na plaži. Dok Hunt kreće dati kanister s Bellerophonom Lutheru, Ambrose se oporavlja i uperuje pištolj u Hunta. Hunt baci kanister Lutheru i skoči u stranu od Ambroseova pucnja istovremeno udarcem nogom podižući pištolj iz pjeska kojim konačno ubija Ambrosea. Luther daje Nyah injekciju Bellerophona na vrijeme da ju izliječi.

IMF očisti Nyahin kriminalni dosije te Hunt započinje odmor s njom u Sydneyu.

Uloge

[uredi | uredi kod]
Glumac Uloga
Tom Kruz Itan Hant
Dugrej Skot Šon Embrouz
Tandi Njuton Naja Nordof-Hol
Ving Rejms Luter Stikel
Ričard Roksberg Hju Stamp
Džon Polson Bili Berd
Brendan Glison Džon K. Makloj
Rade Šerbedžija Dr Nehorvič
Vilijam Mejpoter Volis
Dominik Persel Ulrih
Metju Vilkinson Majkl
Nikolas Bel računovođa
Kristina Brodžers plesač flamenka
Ki Čen hemičar
Kim Fleming Larabi
Natali Iton Barbi

Izvori

[uredi | uredi kod]

Eksterni linkovi

[uredi | uredi kod]