Michael Imperioli

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Michael Imperioli
glumac
Imperioli u junu 2007.
Biografske informacije
RođenjeJames Michael Imperioli
26. 3. 1966. (1966-03-26) (dob: 57)
Mount Vernon, New York
SupružnikVictoria Chlebowski (1995-)
Profesionalne informacije
Zanimanjeglumac
Opus
Djelatni period1988–
Znamenite uloge

James Michael Imperioli (Mount Vernon, New York, 26. 3. 1966.-), poznatiji kao Michael Imperioli, je Emmyjem i Zlatnim globusom nagrađeni italoamerički glumac najpoznatiji po ulozi Christophera Moltisantija u TV-seriji The Sopranos. Također nastupa kao detektiv Nick Falco, privremena zamjena detektiva Eda Greena u popularnoj TV-seriji Law & Order.

Osim u The Sopranos, Imperioli se pojavljivao u brojnim filmovima kao što su Goodfellas, Jungle Fever, Bad Boys, The Basketball Diaries, Clockers, Dead Presidents, Lean on Me, Last Man Standing, Shark Tale, u kome je dao glas liku "Frankieja", High Roller: The Stu Ungar Story, u kome je tumačio naslovnu ulogu te Summer of Sam, gdje je bio koscenarist i koproducent. Uz to je napisao scenarij za nekoliko epizoda TV-serije The Sopranos, a i njegov lik u seriji ima ambicije postati scenarist.

Imperioli je za svoju ulogu u The Sopranos pet puta bio nominiran za nagradu Emmy a osvojio ju je godine 2004.

Osim glumom, Imperioli radi i umjetnički direktor off-Broadway teatra, Studio Dante, koga je stvorio sa suprugom Victorijom, s kojom se oženio 1995. godine, i s kojem ima dvoje djece - 16-godišnju kći Isabellu i 9-godišnjeg sina Vadima.

Filmografija[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]