Manolo Cardona

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Manolo Kardona
Biografske informacije
Rođenje 25. april 1977.
Popajan, Kauka

Manolo Kardona (šp. Manolo Cardona) je kolumbijski glumac.

Karijera[uredi - уреди | uredi izvor]

U Manolovoj 7. godini života roditelji prelaze na baptističku veru i Manuel postaje "Manolo". To će kasnije koristiti kao svoje umetničko ime. Sa 18. godina seli se u Bogotu da bi završio školovanje na studiju finansija i međunarodnih odnosa. Manolova majka Nansi Molano bavi se psihologijom i astrologijom, a otac Havijer Enrike Kardona celi je život posvetio politici te je ujedno bio i gradonačelnik Popajana. Manolo ima dvoje braće. Stariji Francisko je agent, a mlađi studira filmsku režiju na Univerzitetu u Barseloni. Manolova najveća strast je fudbal i dan danas, kako sam kaže, žali što njegova familija pa ni on nisu na vreme shvatili kako je to njegova najveća strast.

Manolo karijeru započinje kao model u vrlo ranoj dobi. Njegov ga je stariji brat upoznao i odveo u agenciju gde je u dobi od 14 godina potpisao prvi ugovor za televizijsku reklamu i tako započeo kamercijano raditi na televiziji. U 18. godini počinje glumiti u popularnoj tv seriji "Padres e Hijos" gde ostaje sledeće tri godine. 1998. godine dobija svoju prvu glavnu ulogu u telenoveli "Carolina Barrantes". Godinu dana kasnije postaje internacionalna zvezda uspehom telenovele "Porque Diablos", u kojoj tumači lik mladića koji se pridružuje narko organizaciji s ciljem da ubije šefa organizacije kako bi osvetio ubistvo svog najboljeg prijatelja. Zatim glumi u jednoj od najpopularnijih kolumbijskih telenovela "Amor a mil". 2002. potpisuje ekskluzivni ugovor sa televizijskom kućom Telemundo i godinu kasnije započinje glumiti u svojoj prvoj meksičkoj telenoveli "Ladrón de corazones" koja postiže ogroman uspeh.

2005. godine glumi u svojem prvom bioskopskom filmu "Rosario Tijeras" koji je sniman u Kolumbiji. Film je baziran prema knjizi Horhea Frankoa i nominovan za nagradu "Goja" kao najbolji strani film. 2006. završava snimanje filma "Madrid-Mexico" režisera Enrikeae Renterija. Iste godine se vraća u svet telenovela zamenjujući Maurisija Ohmana u telenoveli "Marina". Veliki internacionalni uspeh postiže i njegova nova TV serija "Kartel".

Kardona je zajedno sa braćom vlasnik dve produkcijske kompanije "11-11" i "Miramas". Trenutno živi u Los Anđelesu ali se stalno vraća u rodnu Kolumbiju.

Filmografija:[uredi - уреди | uredi izvor]

Godina: Naziv u Srbiji: Originalni naziv: Uloga:
2009. Silikonske lepotice Sin tetas no hay paraiso Martin La Roka
2009. / La ultima muerte David
2009. / Contracorriente Santjago
2008. Kartel El cartel Martin
2008. Tiempo final Tiempo final Pablo
2008. / Beverly Hills Chihuahua Sem
2007. - 2008. Marina Marina Rikardo
2005. / La mujer de mi hermano Gonzalo
2005. / Rosario Tijeras Emilijo
2004. - 2005. Ciganke Gitanas Sebastijan Domingez
2003. Kradljivac srca Ladrón de corazones Gustavo Velasko
2001. / Amor a mil Džon Hektor Afanador
1999. / Por que diablos? Huan Dijablo Kantor
1998. / Carolina Barrantes David
1995. / Padres e hijos Nikolas Franko

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]