Manolo Cardona

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Manolo Kardona
Biografske informacije
Rođenje25. april 1977.
Popajan, Kauka

Manolo Kardona (šp. Manolo Cardona) je kolumbijski glumac.

Karijera[uredi | uredi kod]

U Manolovoj 7. godini života roditelji prelaze na baptističku veru i Manuel postaje "Manolo". To će kasnije koristiti kao svoje umetničko ime. Sa 18. godina seli se u Bogotu da bi završio školovanje na studiju finansija i međunarodnih odnosa. Manolova majka Nansi Molano bavi se psihologijom i astrologijom, a otac Havijer Enrike Kardona celi je život posvetio politici te je ujedno bio i gradonačelnik Popajana. Manolo ima dvoje braće. Stariji Francisko je agent, a mlađi studira filmsku režiju na Univerzitetu u Barseloni. Manolova najveća strast je fudbal i dan danas, kako sam kaže, žali što njegova familija pa ni on nisu na vreme shvatili kako je to njegova najveća strast.

Manolo karijeru započinje kao model u vrlo ranoj dobi. Njegov ga je stariji brat upoznao i odveo u agenciju gde je u dobi od 14 godina potpisao prvi ugovor za televizijsku reklamu i tako započeo kamercijano raditi na televiziji. U 18. godini počinje glumiti u popularnoj tv seriji "Padres e Hijos" gde ostaje sledeće tri godine. 1998. godine dobija svoju prvu glavnu ulogu u telenoveli "Carolina Barrantes". Godinu dana kasnije postaje internacionalna zvezda uspehom telenovele "Porque Diablos", u kojoj tumači lik mladića koji se pridružuje narko organizaciji s ciljem da ubije šefa organizacije kako bi osvetio ubistvo svog najboljeg prijatelja. Zatim glumi u jednoj od najpopularnijih kolumbijskih telenovela "Amor a mil". 2002. potpisuje ekskluzivni ugovor sa televizijskom kućom Telemundo i godinu kasnije započinje glumiti u svojoj prvoj meksičkoj telenoveli "Ladrón de corazones" koja postiže ogroman uspeh.

2005. godine glumi u svojem prvom bioskopskom filmu "Rosario Tijeras" koji je sniman u Kolumbiji. Film je baziran prema knjizi Horhea Frankoa i nominovan za nagradu "Goja" kao najbolji strani film. 2006. završava snimanje filma "Madrid-Mexico" režisera Enrikeae Renterija. Iste godine se vraća u svet telenovela zamenjujući Maurisija Ohmana u telenoveli "Marina". Veliki internacionalni uspeh postiže i njegova nova TV serija "Kartel".

Kardona je zajedno sa braćom vlasnik dve produkcijske kompanije "11-11" i "Miramas". Trenutno živi u Los Anđelesu ali se stalno vraća u rodnu Kolumbiju.

Filmografija:[uredi | uredi kod]

Godina: Naziv u Srbiji: Originalni naziv: Uloga:
2009. Silikonske lepotice Sin tetas no hay paraiso Martin La Roka
2009. / La ultima muerte David
2009. / Contracorriente Santjago
2008. Kartel El cartel Martin
2008. Tiempo final Tiempo final Pablo
2008. / Beverly Hills Chihuahua Sem
2007. - 2008. Marina Marina Rikardo
2005. / La mujer de mi hermano Gonzalo
2005. / Rosario Tijeras Emilijo
2004. - 2005. Ciganke Gitanas Sebastijan Domingez
2003. Kradljivac srca Ladrón de corazones Gustavo Velasko
2001. / Amor a mil Džon Hektor Afanador
1999. / Por que diablos? Huan Dijablo Kantor
1998. / Carolina Barrantes David
1995. / Padres e hijos Nikolas Franko

Vanjske veze[uredi | uredi kod]