La fuerza del destino

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Disambig.svg Za ostala značenja, v. La fuerza del destino (razvrstavanje).
La fuerza del destino
Drugi naziv La historia de Iván y Lucía
Format telenovela
Scenario María Zarattini
Režija Benjamín Cann
Nastupaju David Zepeda
Sandra Echeverría
Gabriel Soto
Laisha Wilkins
Delia Casanova
Rosa María Bianchi
Juan Ferrara
Pedro Armendáriz Jr.
Ferdinando Valencia
Kika Edgar
Marcelo Córdoba
Alejandro Tommasi.
Uvodna tema La Fuerza del Destino (izvode: Sandra Echeverría i Marc Anthony)
Zemlja porijekla  Meksiko
Jezik/ci španski
Broj epizoda 101
Produkcija
Producent(i) Rosy Ocampo
Emitiranje
Originalni kanal El Canal de las Estrellas.
Originalno prikazivanje 14. mart 201131. jul 2011.

La fuerza del destino je meksička telenovela, produkcijske kuće Televisa, snimana 2011.[1]

U Srbiji je prikazivana tokom 2011. i 2012. na televiziji Pink pod naslovom Tajna ljubav.[2]

Sinopsis[uredi - уреди | uredi izvor]

Priča počinje kada se četrnaestogodišnji Ivan sa majkom Alisijom vraća u zavičaj, gde živi njegov otac Huan Haime Mondragon, bogati i moćni zemljoposednik koji dečaka ne želi da prizna kao svog sina, a njemu i njegovoj majci preti i odbija ih od sebe. Alisija je zbog toga primorana da prihvati posao kuvarice u kući porodice Lomeli Kurijel, u kojoj žive Donja Karlota i njena kćerka Lukresija sa mužem Herardom i decom Maripaz i Lusijom. U kući Ivan pomaže gde god može, istovremeno učeći i usvajajući nova znanja sve do svoje devetnaeste godine, kada se godinu dana mlađa Maripaz vraća sa studija iz inostranstva. Mladić oseća fatalnu privlačnost prema hladnoj i proračunatoj devojci koja bez razmišljanja ostaje trudna sa njim. Vest o trudnoći odjekuje kao bomba, a Maripazina majka šalje bandite da pretuku Ivana. U tuči smrtno strada jedan od bandita i Ivan beži, tražeći utočište u kuminoj kući, gde otkriva da mu je majka umrla.

Povređen i zbunjen zbog majčine smrti, Ivan je ubeđen da su za to odgovorni Lukresija i Huan Haime i nemajući šta da izgubi, ilegalno odlazi u SAD. Tamo provodi jedanaest godina, uz svog zaštitnika Antonija Megvajera, koga je igrom slučaja upoznao na ulicama Amerike. Upravo će Antoni biti taj koji će Ivana ohrabriti da se vrati u Alamos i suoči se sa svojom prošlošću. Vrativši se u rodnu grad, mladić se suočava sa intrigama i neprijatnim iznenađenjima. Između ostalog saznaje i da je njegov sin misteriozno nestao na dan rođenja i da niko ne zna gde se nalazi. Ipak, najšokantnije će za Ivana biti priznanje Lusije, Maripazine mlađe sestre, koja mu otkriva da još od detinjstva prema njemu gaji najčistija osećanja. Ivan neće znati kako da se postavi prema Lusiji, koju je uvek smatrao samo dobrom prijateljicom.

Ipak, sudbina će se pobrinuti da stvari postavi na svoje mesto - upravo će Lusija biti ta koja će Ivanu pomoći da pronađe svoje dete, povrati dostojanstvo i uzdignute glave prebrodi sve prepreke. Njih dvoje će zajedno otkriti put pravih vrednosti, prijateljstva i odanosti, da bi hodajući njime na kraju pronašli i ljubav, zahvaljujući snazi sudbine...

Likovi[uredi - уреди | uredi izvor]

 • Ivan Mekgvajer (David Zepeda) - Inteligentan, pravedan i plemenit. Inženjer dobrih osećanja i skromnog porekla, koji sa majkom dolazi u kuću porodice Kurijel gde ga zavodi Maripaz. Zbog jedne nesreće primoran je da ode iz svoje zemlje. Vraća se kao uspešnan poslovan čovek sa namerom da istera pravdu i pronađe sina, ne sanjajući da će ga sudbina takođe suočiti sa ljubavlju života.
 • Lusija Lomeli (Sandra Ečeverija) – slatka, vredna i poštena, odličila je da bude korisna porodici i društvu kao dečiji psiholog. Ivana poznaje od detinjstva i uvek ju je privlačio. Privlačnost se pretvara u ljubav, ali sestrine intrige i majčine predrasude će je zbuniti kada treba da odabere odanost porodici ili ljubav prema Ivanu.
 • Maripaz Lomeli (Laiša Vilkins) - Neozbiljna, lažljivica i besramnica. Odrasla je misleći da će sve u životu postići lepotom. Može da odvede u krevet svakog muškarca i da joj posluži kao zabava, ali njen san je da pronađe muža koji će joj u svemu ugađati. Ljubomorna je i prezire svoju sestru, kojoj čini sve da uništi ljubav sa Ivanom. Ne voli, već samo iskrišćava ljude.
 • Kamilo Galvan (Gabrijel Soto) – Radan, plemenit i zbunjen. Odmalena je Ivanov prijatelj. Nosi u sebi krivicu iz prošlosti, a kada se Ivan vrati kao uspešan čovek, počne da radi za njega i napreduje u životu. Sve će se promeniti kada se Kamilo zaljubi u Lusiju.
 • Huan Haime Mondragon (Huan Ferara) – Despota, autoritativan i ambiciozan. Poljoprivrednik i Ivanov biološki otac. Prezire ljude sa slabim karakterom koji nisu mačisti i prepotentni kao on. Maltretira sve oko sebe, posebno članove svoje porodice. Cilj mu je da bude glavna osoba u celom Alamosu.
 • Herardo Lomeli (Alehandro Tomasi) – Topli arhitekta i slabić. Lukresijin suprug, muškarac bez svog Ja, koji pronalazi ljubav u Ivanovoj majki, Alisiji, koja umire nakon što krišom abortira njihovo dete. Nije postigao da bude jaka očinska figura, ali nakon što se rastane od Lukresije naklonjen je kćerkama, posebno prema Lusiji, dok se Maripaz skroz udalji od njega. Herardo čuva porodičnu tajnu, očuvao je krišom svog unuka kako ga ne bi odneli u sirotište.
 • Antoni Mekgvajer (Pedro Armendariz Junior) – Darežljiv, veoma simpatičan i pravedan. Ivanov usvojeni otac. Poseduje veliki osećaj za pravdu. Stalno savetuje Ivana da ne čini greške. Oseća da je Karlota njegova srodna duša i njihov odnos je pun nežnosti.
 • Lukresija Kurijel (Rosa Marija Bijanki) – Opsesivna, ambiciozna i previše brine šta će reći ljudi. Lusijina i Maripazina majka, živi sa društvenim predrasudama zbog Maripazinog načina života. Ne preza od nasilja kako bi rastavila Ivana od svojih kćerki. Prezire svog supruga Herarda i razvodi se od njega, iako joj je veoma bitno šta će ljudi reći. Maripazino ponašanje i ekonomska kriza zakomplikovaće još više njen život.
 • Donja Karlota Kurijel (Delija Kasanova) – Jednostavna i ljubazna. Lukresijina majka. Baka Karlota je iskrena i direktna. Podržava Lusijinu ljubav prema Ivanu i elegantno dozvoljava Antoniju da joj se udvara. Nosi tajne iz prošlosti, ali ih otkriva i ide uzdignute glave dalje, braneći ljubav.
 • Arselija Galvan (Letisija Perdigon) – Vredna, poštena i solidarna. Majka Antolina, Kamila i Karmen. Skromna žena i posvećena majka. Alisijina prijateljica, voli Ivana kao da joj je rođeni sin. Voli i štiti svoju decu, koja se zapošljavaju kod Ivana kada se vrati u Alamos. Pati je jer Antolin krenuo lošim putem i čini sve da ga vrati na pravi.
 • Antolin Galvan (Marselo Kordoba) – Korumpiran, prevaranz i šarmantan. Stariji Kamilov brat. Talentovan za nezakonite radnje. Može da bude okrutan, ali prema Karolini i malom Aleksu jer veoma nežan. Za njega je život stvoren da uživa, i ako treba da laže i vara, bez sumnje će to uraditi sa osmehom na usnama.
 • Karolina (Kika Edgar) – Plemenita osoba. Očuvala je Aleksa i posvetila mu život kao da joj je rođeni sin, iako je slepa. Ljubav prema Aleksu je jedinstvena ali i čudna. Kada pomisli da će joj ga oduzeti čini sve da se to spreči.
 • Saul Mondragon (Ferdinando Valensija) – Sumnjičav, ambiciozan i proračunat. Sin Huana Haimea, po ponašanju je očeva kopija. Otac ga je potcenjivao što je dovelo do toga da postane loša osoba. Uspeva mu da jedno vreme Lusija bude njegova devojka, ali ona raskida sa njim i Saul traži način da je povrati i uništi njenu vezu sa Ivanom.
 • David Mondragon (Đauma Mateu) – Plemenit, slabić, pati zbog kompleksa. Patio je odrastajući uz prezir svog oca i zaštitnički nastrojenu majku. Huan Haime nipodaštava njegovu muškost i koristi svaku priliku da mu kaže da je homoseksualac i da ne vredi ništa.
 • Ester Mondragon (Lusero Lander) – Pokorna, slaba i bez karaktera. Supruga Huan Haimea. Žena bez karaktera koja živi pod čvrstom i strašnom kontrolom svog muža. Nije sposobna da odbrani svoju decu od očevog autoriteta i dominacije.
 • Hudit Mondragon (Roksana Roho) – Kapriciozna, naivna i sanjalica. Kćerka Huana Haimea. Ogorčena je zbog očevog maltretiranja njene majke, ali mora da ga podnosi jer se ne usuđuje da mu se suprotstavi. Maripazina je prijateljica i divi joj se zbog njenog buntovništva, ali kasnije uviđa kakva je i počne da je izbegava. Bezbrižna je, voli da radi kao dekorater. Želi da se što pre uda i pobegne iz porodične kuće i od oca.
 • Karmen Galvan (Julijana Peniče) – Ogorčena, lenja i svadljiva. Mlađa sestra Antolina i Kamila. Samohrana majka, ima kćerku iz romanse sa Saulom ali to krije od svih. Živi u čežnji da postane bogata. Kada ima priliku da naređuje ljudima ona je nekulturna i nezahvalna.

Uloge[uredi - уреди | uredi izvor]

Glumac: Uloga:
Sandra Ečeverija Lusija Lomeli Kurijel
David Zepeda Ivan Viljagomez
Ivan Mekgvajer
Gabrijel Soto Kamilo Galvan
Laiša Vilkins Maripaz Lomeli Kurijel
Letisija Kalderon Alisija Viljagomez
Delija Kasanova Karlota Kurijel
Rosa Marija Bijanki Lukresija Kurijel Lomeli
Huan Ferara Huan Haime Mondragon
Letisija Perdigon Arselija Galvan
Pedro Armendaris Junior Antoni Toni Mekgvajer
Ferdinando Valensija Saul Mondragon
Alehandro Tomasi Herardo Lomeli
Kika Edgar Karolina Munjoz
Marselo Kordoba Antolin Galvan
Lusero Lander Ester Mondragon
Julijana Peniče Karmen Galvan
Đauma Mateu David Mondragon
Roksana Roho Hudit Mondragon
Rosanhela Balbo Olga
Alfonso Ituralde Silvestre Galvan
Ignasio Gvadalupe Benito Himenez
Viljebaldo Lopez don Kleto
Marija Prado Glorija
Džoana Brito Marija
Fernando Robles Leandro
Hose Montini Migel Debeli Ernandez
Ramon Valdez Ezekjel
Karla Kardona Berenise Eskalante
Beatriz Moreno Estela
Agustin Arana Robert Bob Rodrigez
Rene Varsi Huliete Abaskal Rodrigez
Adrijano Zendehas Ivan Viljagomez (u mlađim danima)
Fernanda Flores Lusija Lomeli Kurijel (u mlađim danima)
Renata Notni Lusija Lomeli (u mlađim danima)
Ilse Zamaripa Maripas Lomeli (u mlađim danima)

Napomene i reference[uredi - уреди | uredi izvor]

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]