Hlothhere od Kenta

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Grobovi kentskih kraljeva u Opatiji sv. Augustina u Canterburyju . Hlothhereov je drugi slijeva.

Hlothhere (staroengleski: Hloþhere; ? - 6. februar 685) bio je kralj Kenta od 673. do 685.

Bio je sin kralja Eorcenberhta, a svog brata Ecgberhta I je naslijedio 673. Po svemu sudeći, na početku vladavine je došao u sukob sa Mercijom; godine 676. je mercijski kralj Æthelred napao Kent i izazvao veliko pustošenje; prema Bedi Uvaženom su opljačkani čak i crkve i samostani, a grad Rochester opustošen.

Hlothhere je ipak preživio taj napad. Neko vrijeme je vladao zajedno sa nećakom Eadricom, Ecgberhtovim sinom. Iz tog perioda potiče najranija do danas sačuvana kraljevska povelja, datirana 1. aprila 675. godine [1] Postoje još dvije povelje koje se pripisuju Hlothereu (S1648, S1648a), iako se čini da je riječ o kopijama povelja Swæfhearda (S10[2]) i Swæfberhta (S11[3]) (Kelly 1995). Hlothhere i njegov nećak su zajedno donijeli Zakon Hlothherea i Eadrica, jedan od najstarijih sačuvanih engleskih zakonika.

Godine 685. je Eadric otišao u egzil kod Južnih Saksonaca. Odatle je iste godine protiv svog strica digao ustanak; u borbi je Hlothhere ranjen i poslije umro od zadobivenih rana. Eadric je potom zauzeo prijestolje.

Izvori[uredi | uredi kod]

Kraljevske titule
Prethodi:
Ecgberht I
Kralj Kenta
673–685
Eadric
Slijedi:
Eadric