Histoire d'O (film)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Histoire d'O
The Story of O
Die Geschichte von O
RežijaJust Jaeckin
ProducentGérard Lorin
Eric Rochat
ScenarioSébastien Japrisot
PredložakHistorie d'O; autor:
Pauline Réage
UlogeCorinne Cléry
Udo Kier
MuzikaPierre Bachelet
FotografijaRobert Fraisse
Yves Rolladec
MontažaFrancine Pierre
StudioYang Films
SN Prodis
DistribucijaAllied Artists Pictures (SAD)
Datum(i) premijere
26. 8. 1975 (1975-08-26) (Francuska)
Trajanje105 min. (necenzurirana verzija)
97 min.
Zemlja Francuska
 Kanada
 Zapadna Njemačka
Jezikfrancuski
engleski
poljski

Histoire d'O (sh. Priča o O), u Jugoslaviji prikazan pod naslovom Priča o djevojci O, je francusko-zapadnonjemačko-kanadski erotski film snimljen 1975. godine u režiji Justa Jaeckina. Predstavlja prvu i najpoznatiju ekranizaciju istoimenog romana Anne Desclos (originalno objavljenog pod pseudonimom Pauline Réage). Naslovna protagonistica, čiji lik tumači Corinne Cléry je fotografkinja koju njen ljubavnik uvlači u svijet sadomazohističkih igara. Radnja prikazuje kako je šalje u zamak gdje kao seksualna robinja mora ispunjavati najbizarnije i najizopačenije želje članovima tajnog društva.

Histoire d'O, napravljen u jeku seksualne revolucije, je originalno trebao režirati znameniti art filmaš Alejandro Jodorowsky. Od projekta je odustao zbog svađe s producentom Alanom Kleinom (a zbog koje će njegovi mnogo poznatiji filmovi, kao El Topo, decenijama biti nedostupni publici). Klein je na kraju bio prisiljen prodati autorska prava, te je novi film režirao Just Jaeckin, poznat po velikom uspjehu erotskog filma Emmanuelle iz 1974. godine. On je originalno glavnu ulogu ponudio uglednoj glumici Brigitte Fosey, ali je ona na kraju odustala ne pristajući da se na filmu pojavljuje gola. Mlada Cléry nije imala takvih skrupula, te joj je film donio popularnost i nakratko status jednog od seks simbola francuske kinematografije 1970-ih.

Paralelno s Histoire d'O u SAD je snimljena neslužbena "tvrda" pornografska ekranizacija pod naslovom The Story of Joanna.

Uloge[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]