Glenn Beck

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Glenn Beck

Beck na svečanom primanju Time 100, 4. maj 2010
Rođen/a Glenn Lee Beck
10. februar 1964. (1964-02-10) (dob: 52)
Everett, SAD
Prebivalište New Canaan, Connecticut
Nacionalnost američka
Obrazovanje Sehome High School
Zanimanje medijska ličnost (voditelj/vlasnik istoimenog talk radio i TV-emisije, websitea i časopisa)
pisac
zabavljač
Mjesto porijekla Mount Vernon, Washington
Plata 32 mil. US$ (2009–10)
Vjeroispovjest mormon [1]
Suprug/a/zi/ge Claire (1983–1994), Tania (1999–)
Djeca Mary, Hannah (prvi brak); Raphe, Cheyenne (drugi brak)
Website
http://www.glennbeck.com/

Glenn Lee Beck (10. februar 1964 -) je američki radio i televizijski voditelj, odnosno konzervativni politički komentator i aktivist. Najpoznatiji je kao voditelj The Glenn Beck Program, popularnog radio talk showa koji se distribuira širom SAD, kao i TV-emisije Glenn Beck. Osim kao voditelj, Beck se istakao kao autor nekoliko knjiga koje su postali bestseleri, a osnovao je i vlastitu multi-medijsku kompaniju Mercury Radio Arts.

Beck se rodio u katoličkoj porodici u gradu Everett u državi Washington, a karijeru je počeo s 13 godina kada je, pobijedivši na natjećaju, postao disk džokej na radio-stanici. Nakon majčine smrti se sa porodicom preselio u Bellingham, gdje je pohađao srednju školu. Nakon diplome je nastavio karijeru na radio-stanicama u Provou, Washingtonu i New Havenu. U tom periodu se oženio i rastao od svoje prve supruge. U to vrijeme je zapao u ozbiljne probleme s alkoholizmom i ovisnošću o narkoticima. Sredinom 1990-ih se riješio ovisnosti, a nakon toga zajedno sa drugom suprugom Taniom preobratio na mormonstvo.

Beck je s vremenom postao jedna od najpopularnijih i najuticajnijih ličnosti američke medijske scene, iako je široko podijelio američku javnost. Njegovi poklonici ga smatraju dosljednim braniteljem američkog Ustava i tradicionalnih vrijednosti od strane ekstremne ljevice; protivnici ga smatraju neodgovornim desnim populistom koji promovira teorije zavjere.

Krajem 2009. je zagrebačka Naklada Ljevak izdala Beckovu knjigu Božićni pulover u hrvatskom prijevodu.[2]

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

  1. Steve Rabey (8. X 2009.). "Exploring Glenn Beck's beliefs". GetReligion. http://www.getreligion.org/?p=19285. pristupljeno 11. X 2010.. 
  2. http://www.naklada-ljevak.hr/knjiga/show/id/3007 BOŽIĆNI PULOVER - Glenn Beck, na web-stranici Naklade Ljevak

Eksterni linkovi[uredi - уреди | uredi izvor]

Multimedija