El secreto (telenovela)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
El secreto
Formattelenovela
RežijaValerio Boserman
Julián Pastor
NastupajuLola Forner
Eduardo Capetillo
Manuel Navarro
Cristina Higueras
Lorena Bernal
Luis Lorenzo Crespo
Uvodna temaEl secreto, izvodi: Eduardo Capetillo
Broj epizoda230
Produkcija
Producent(i)Carlos Orengo
Carlos Moreno Laguillo
Emitiranje
Originalni kanalLa 1
Originalno prikazivanje22. 1. 2001. – 31. 12. 2001.

El Secreto je španska telenovela originalno emitovana tokom 2001. godine. Seriju je proizvela španska televizija TVE u saradnji sa meksičkom Televisom.

U Srbiji se prikazivala na Prvom kanalu RTS-a pod naslovom Tajna.

Sinopsis[uredi | uredi kod]

Elena i Huanho su u braku već duži niz godina. Godinama, brak je prestao da fukcioniše, i sada dele samo kuću i u društvu izgledaju kao srećni par. Huanho je težak čovek, ženskaroš i svoju ženu vidi samo kao ukrasni predmet. Uprkos tome što je prosečan lekar, Huanho brzo dolazi do pozicije direktora bolnice, zahvaljujući svom braku sa Elenom.

Donja Glorija Montalban, udovica Vega je majka Elene i Mercedes i jedan od vodećih akcionara klinike, jer je osnovan od strane njenog brata Antonija Montalban. Nakon njegove smrti, Elena, njena omiljena bratanica, nasleđuje sve akcije u klinici, koja čini većinu. Mercedes, u međuvremenu, morala se zadovoljiti manjim nasleđem. Donja Glorija, dama visokog društva, koja je veoma religiozna i uvek oprezana na socijalne konvencije, pokušava da nagovori svoju kćerku Elenu da sačuva brak, preuzime ulogu majke i supruge i podnese ostavku u bolnici. Glorija nije mogla da dozvoli da i drugi brak u porodici propadne.

Dominantna nota u Mercedesinom životu su ljubomora prema sestra Eleni, ona je mlađa, lepša od nje, i mnogo bogatija od nje. Pravi razlog za mržnju leži u činjenici da joj je sestra "ukrala" Huanha, jedinog čovek kojeg je ona iskreno volela. Mercedes se ipak kasnije udaje za Alberta, mladog arhitekta koji je bio strpljiv i pun razumevanja, ali pošto sve ima svoje granice, nakon osam godina braka, razvode se. Elena ima i podršku i Kandele, divne žena koja odavnina radi u kući gospođe Glorije i koja zna velike porodične tajne. Huanho je prijatelj i savetnik sa Oskarom, sebičnim i ambiciozanim čovekom koji podstiče sujetu kod svog “prijatelja” kako bi bezuslovno dobio njegovo poverenje.
Elena i Huanho imaju troje dece: Virhiniju, Davida i Seliju. Virhinija je najstarija ćerka Huanha i Elene. Očeva je mezimica i veoma su slične prirode. Huanho je obožava, ali samo žali što je žena. On bi voleo Davida, sina jedinca da bude kao ona, ali momak izgleda kao njegova majka i ne može manipulisati njime, što izaziva stalne svađe između njih.
Na početku ove priče, Elena upoznaje mladog i odličanog hirurg. Od prvog trenutka njih dvoje se zaljubljuju jedno u drugo, ali za Elenu ta veza je nezamisliva jer je Fernando deset godina mlađi od nje. Ubrzo Elena otkriva da je Fernando imao aferu sa njenom kćerkom Virhinijom. Suočeni sa ovom novom preprekom, odlučuju da budu samo prijatelji ... Međutim, Elena duboko u sebi zna da je on čovek koji može da joj pruži ljubav koju je sanjala celog života ....

Uloge[uredi | uredi kod]

Glumci Likovi
Lola Forner Elena Vega
Eduardo Kapetiljo Fernando Salazar
Lorena Bernal Ferhinija Serano
Manuel Navaro Huanho Serano
Luis Hača Haime Bueno
Jadira Kariljo Lidija
Fernardo Diaz David Serano
Luis Lorenco Krespo Oskar
Veronika Himenez Sesilija Serano
Mar Flores Ana Karion
Maria Santos Patrisija
Rafa Kasteljon Hoakin
Hulijan Navaro Gabino
Monika Salazar Monika Penjalver

Zanimljivosti[uredi | uredi kod]

  • Serija predstavlja rimejk meksičke telenovele "Retrato de familia" (1995) koju je proizvela Televisa. Glavne uloge su tumačili Helena Rojo, Alfredo Adame i Jolanda Andrade, a istim redosledom u meksičkoj verziji uloge tumačili su Lola Forner, Eduardo Kapetiljo i Lorena Bernal.
  • Luis Hača, Lola Forner i Manuel Navaro nekoliko godina posle ove serije sarađivali su ponovo, ovog puta u Meksiku, sa producetom Karlos Moreno Laguiljom, takođe jednim od producenata "El secreto", u telenoveli "En nombre del amor". I glumac Eduardo Kapetiljo imao je malu ulogu u ovoj seriji.
  • Zbog dobrog prijema kod publike, jula 2001. godine odlučeno je da se snimiti i druga sezona. Emitovanje je započeto na jesen iste godine.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]