Deewana

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Deewana
RežijaRaj Kanwar
ProducentGuddu Dhanoa,
Lalit Kapoor
UlogeShahrukh Khan
Divya Bharti
Rishi Kapoor
MuzikaNadeem Shravan
DistribucijaDEI
Datum(i) premijere
25. 6. 1992 (1992-06-25)
Trajanje185 min.
Zemlja Indija
JezikHindi
Deewana na Internet Movie Database

Deewana (Devanagari: दीवाना, znači: ludost) je 1992 bollywoodski film režisera Raj Kanwara, producenta Guddu Dhanoa & Lalit Kapoora.

Ovo je prvi igrani cjelovečernji film gdje Šaruk Kan tumači važniju ulogu. U filmu glumi zajedno sa Alok Nath, Amrish Puri, Rishi Kapoor i Divya Bharti.

Radnja filma[uredi | uredi kod]

Kajal (Divya Bharti) udata za poznatog pjevača po imenu Ravi (Rishi Kapoor). Oni žive srećno jedno vrijeme, dok tragedija ne zadesi Ravija od strane njegovog ujaka (Amrish Puri) i rođaka (Mohnish Behl), koji željeći da se dokopaju njegovog bogatstva, unajmljuju ljude da ga ubiju. Kajalova majka Sushma Seth), vodi njegovu ženu u drugo mjesto, kako bi je izvadila iz depresije.

U novom gradu, Kajal pokušava da zaboravi svoju prošlost. Raja (Shahrukh Khan), sin bogatog čovjeka, zaljubljuje se u nju, saznaje da je ona udovica i odlučuje se da unese sreću u njen život. Kajalina majka po zakonu, smatra da Kajal treba da se uda ponovo, i ubjeđuje je da se uda za Raja. Posle određenog vremena ona pristaje na to, i zaljubljuje se u njega. Sve izgleda super i srećno, dok jednog dana Raja ne spasi čovjeka od huligana, sprijatelji se sa njim i dovede ga kući. Taj čovjek je Ravi, koji je preživio napad njegovog ujaka. Sve je otkriveno i Kajal ostaje sa Ravijem, kao i njegova majka.

Kajal kidnapuje Ravijev ujak i obojica idu da je spasu. Na kraju filma Ravi žrtvuje sebe kako bi spasio Raja i Kajal.

Uloge[uredi | uredi kod]

Glumci/Glumice Lik
Shahrukh Khan Raja Sahay
Rishi Kapoor Ravi
Divya Bharti Kaajal
Amrish Puri Dhirendra Pratap
Mohnish Behl Narender (Dhirendrin sin)
Sushma Seth Ravi's Mother
Dalip Tahil Ramakant Sahay (Rajin otac)

Nagrade[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]