Josh Duhamel

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Džoš Dumel)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Josh Duhamel
glumac / model
Biografske informacije
RođenjeJoshua David Duhamel
14. 11. 1972. (1972-11-14) (dob: 51)
Minot, Sjeverna Dakota
SupružnikFergie (2009.-)
Profesionalne informacije
Zanimanjeglumac / model
Opus
Djelatni period1999.-
Znamenite uloge
Danny McCoy u Las Vegas
William Lennox u Transformers

Josh Duhamel (Minot, Sjeverna Dakota, 14. studenog 1972.), američki glumac i bivši model. Karijeru je započeo krajem 1990-ih kada je dobio ulogu Lea du Presa u američkoj sapunici "Sva moja djeca". Najpoznatiji je po ulozi Dannya McCoya u NBC-jevoj seriji "Las Vegas", kao i u filmovima "Transformeri" i "Transformeri: Osveta poniženih".

Biografija[uredi | uredi kod]

Rani život[uredi | uredi kod]

Josh Duhamel rodio se 1972. godine u gradiću Minotu u Sjevernoj Dakoti, gdje je i završio studij biologije. Iako je studirao biologiju, želja mu je bila postati stomatolog. Joshovo djetinjstvo obilježeno je razvodom roditelja kad je on bio petogodišnjak, a on je nakon toga nastavio živjeti s majkom i svoje tri sestre. Često naglašava da je jako povezan s mamom koja je učiteljica u jednoj školi, te da se najviše boji da je ne osramoti. Nakon završetka studija, odlučio se preseliti u Los Angeles kako bi započeo glumačku karijeru. No, isprva se počeo baviti manekenstvom te je 1997. godine osvojio nagradu za najboljeg muškog modela, pobijedivši tako i danas poznatog glumca Ashtona Kutchera.

Nakon toga, 1998. godine, otišao je u Italiju, gdje je radio poslove modela i snimao reklame prije nego što se vratio u Los Angeles. Nakon ponovnog dolaska u domovinu, Josh je živio kod prijatelja, a obojica su radili u jednoj agenciji za pronalaženje glumačkih talenata. U agenciji su ga takoreći otkrili, ali nakon velikog broja audicija na kojima nije prošao odlučio je upisati satove glume.

Karijera[uredi | uredi kod]

Joshovo naporno učenje i pohađanje satova glume urodilo je plodom kada je 1999. godine dobio svoju prvu ulogu. Nazvali su ga njegovi agenti i obavijestili ga da je dobio ulogu Lea DuPresa u američkoj sapunici "Sva moja djeca" koja se godinama prikazuje na američkoj televiziji. Duhamel je bez razmišljanja prihvatio ponudu i preselio se u New York. Nakon tri godine, koliko je proveo glumeći u seriji i osvojene nagrade Daytime Emmy za najbolji sporedni lik koju je dobio 2002. godine, Josh se iz New Yorka vratio u Los Angeles kako bi pokušao osvojiti filmsko platno.

Njegove želje i snovi donekle su ispunjeni kada je 2004. godine dobio ulogu u romantičnoj komediji Roberta Luketića "Osvoji ljubav" koja je dobro prošla na američkim kinoblagajnama, te kad je dobio ulogu u NBC-jevoj seriji "Las Vegas" uz bok slavnom glumcu Jamesu Caanu. Serija je potrajala sve do 2008. godine kada ju je NBC skinuo s rasporeda zbog pada gledanosti.

Steven Spielberg ga je još 2007. godine pozvao da nastupi u ulozi kapetana Williama Lenoxa u filmu "Transformeri". Dvije godine kasnije reprizirao je ulogu u nastavku "Transformeri: Osveta poniženih".

Privatni život[uredi | uredi kod]

2004. godine na setu serije "Las Vegas" upoznao je Stacey Ferguson, poznatiju kao Fergie iz grupe "Black Eyed Peas". Par se vjenčao 10. siječnja 2009. godine u Malibu, Kaliforniji. Trenutno žive u rezidenciji u Brentwoodu, Kaliforniji.

Josh se u slobodno vrijeme bavi sportovima poput košarke i američkog nogometa. Vlasnik je i restorana "10 North Main" u Minotu, Sjevernoj Dakoti.

Filmografija[uredi | uredi kod]

Filmske uloge[uredi | uredi kod]

Godina Film Uloga Napomena
2004. Slika Doriana Greya Dorian Gray
Utociste
Osvoji ljubav Tad Hamilton
2006. Turistas Alex
2007. Transformeri Kapetan William Lennox
2009. Transformeri: Osveta poniženih Major William Lennox
2010. Avantura u Rimu Nick Beamon
The Romantics Tom
Ramona and Beezus Hobart
Life As We Know It Eric Messer
What's He Got? Najavljeno
2011. Transformeri 3 Pukovnik William Lennox

Televizijske uloge[uredi | uredi kod]

Godina TV serija Uloga Napomena
1999.–2002. Sva moja djeca Leo du Pres
2002. Ed Richard Reed 2. sezona, 19. epizoda: "The Shot"
2003.–2008. Las Vegas Danny McCoy
2004.–2005. ; 2007. Forenzičarka Jordan Danny McCoy epizode s4e7, s5e2 i s6e4
2008. The Replacements Josh Duhamel glas
2009. Fanboy and Chum Chum Michael Johnson/ Oz glas

Vanjske veze[uredi | uredi kod]