Charlotte's Web (film, 1973)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Charlotte's Web
Originalni kino-poster
RežijaCharles A. Nichols
Iwao Takamoto
ProducentJoseph Barbera
William Hanna
Scenario
sinopsis: Earl Hamner Jr.
PredložakCharlotte's Web; autor:
E. B. White
NaracijaRex Allen
UlogeDebbie Reynolds
Paul Lynde
Henry Gibson
MuzikaRichard M. Sherman
Robert B. Sherman
FotografijaDick Blundell
Ralph Migliori
Roy Wade
Dennis Weaver
MontažaLarry C. Cowan
Pat Foley
StudioHanna-Barbera Productions
Sagittarius Productions
DistribucijaParamount Pictures
Datum(i) premijere
1. 3. 1973 (1973-03-01)
Trajanje94 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Kronologija
Prethodi: Sl(ij)edi:
Charlotte's Web 2: Wilbur's Great Adventure

Charlotte's Web (Charlotteina mreža) je američki animirani film iz 1973. godine. Temelji se na istoimenoj knjizi za djecu E. B. Whitea.

Godine 2003. je snimljen animirani nastavak Charlotte's Web 2: Wilbur's Great Adventure, a 2006. i igrani remake pod naslovom Charlotte's Web.

Radnja

[uredi | uredi kod]

Nekoliko prašćića je rođeno na farmi Arableovih. Jedan je tako sićušan da ga se John Arable odluči "riješiti". Međutim, njegova kćer Fern, čim dozna za njegovu sudbinu, odluči da ga spasi i kaže ocu da je aspurdno ubiti ga zato jer je manji od ostali. Odluči ga njegovati i daje mu ime Wilbur. Nakon samo šest mjeseci, John kaže Fern da je vrijeme da ga se proda (isto kao što je njegovih 10 braće i sestara bilo prodano). Ona se oprosti od Wilbura koji je prodan njenom ujaku Homeru Zuckermanu. Kada se Wilbur želi poigrati sa janjetom, njegov otac (ovan) kaže da se ovce ne igraju sa svinjama jer je samo pitanje dana kada će biti pretvorene u slaninu i šunku. Wilbur počinje plakati i kaže da ne ćeli umrijeti, ali mu glas odozgo kaže da se "razvedri". Sljedeći dan pjeva pjesmu o "razvedravanju" i otkriva da je paučica po imenu Charlotte. Spasi ga tako što piše poruke u svojoj mreži. Na kraju umire, te iako 511 od njene djece napuste farmu (imala ih je 514), troje ostaju. Iako ih Wilbur voli, nikada neće zamijeniti sjećanje na Charlotte.

Glasovi

[uredi | uredi kod]

Vanjske veze

[uredi | uredi kod]