Bojana Ristić

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Bojana Ristić
Bojana Ristić
DržavljanstvoSrbija
Zanimanjediplomirana hemičarka

Bojana Ristić je bivša generalna konzulica Generalnog konzulata Srbije (prije toga Srbije i Crne Gore) u Vukovaru. Na dužnosti je bila od marta 2005. do januara 2010. godine; po zanimanju je diplomirana hemičarka.

Poslovna karijera[uredi | uredi kod]

Radila je u Farmaceutskoj kompaniji "Zdravlje" iz Leskovca u svojstvu eksperta za analitiku lijekova, a potom kao direktor Centra za komunikacije i PR-menadžer kompanije "Zdravlje-Aktavis" u razdoblju nakon privatizacije.

Politika i diplomatija[uredi | uredi kod]

U politiku je ušla 1990. godine. Od 1993. do 2000. godine bila je poslanik Skupštine Srbije, a tri godine kasnije ponovo je izabrana za poslanika Skupštine Srbije, a ubrzo i za poslanika Skupštine Srbije i Crne Gore. Bila je zamjenica ministra za brigu o porodici, predsjednica Skupštine Opštine Leskovac i predsjednica Odbora za Ustavnu povelju u Skupštini SCG. Za generalnog konzula SCG u Vukovaru imenovana je odlukom Veća ministara te državne zajednice u novembru 2004. godine.

Izvor[uredi | uredi kod]

  • Dragana Korpoš: "Što prije riješiti problem nestalih osoba, granica i povratka izbjeglica", Nedjeljni Glas Slavonije, LXXXV (IV!), 141, 15 - Osijek, 15. I. 2006.