Atsimo-Andrefana

Izvor: Wikipedia
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Atsimo-Andrefana
Položaj regije Atsimo-Andrefane u Madagaskaru
Položaj regije Atsimo-Andrefane u Madagaskaru
Država  Madagaskar
Površina
 - Ukupna 66.236 km²[1]
Stanovništvo (2004)
 - Gustoća 15,4 st/km²
 - Ukupno 1,018.500[1]
Glavni grad Toliara

Atsimo-Andrefana je jedna od 22 regije (faritra) Madagaskara, smještena u provinciji Toliari. Administrativni centar ove regije je grad Toliara. Ime regije Atsimo-Andrefane na malagaškom znači jugozapad, a to i odgovara poziciji regije.

Geografija[uredi | uredi kod]

Teritorij regije Atsimo-Andrefane prostire se na jugozapadu Madagaskara, uz obale Mozambičkog kanala i Indijskog oceana. Regija na sjeveru graniči s regijom Menabeom, na sjeveroistoku s regijama Amoron'i Manijom i Gornjom Matsiatrom, na istoku s regijama Ihorombeom i Anosijom, te na jugoistoku s regijom Androijom. Broj stanovnika ove regije 2004. procjenjen je na 1,018.500, a ukupna površina na 66.236 km².[1] Većinsko stanovništvo ove regije je malgaški narod Mahafali.

Aministrativna podjela[uredi | uredi kod]

Regija Atsimo-Andrefana podjeljena je na devet distrikata:

  1. Ampanihi
  2. Ankazoabo
  3. Benenitra
  4. Beroroha
  5. Betioki
  6. Morombe
  7. Sakaraha
  8. Toliara II
  9. Toliara

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. 1,0 1,1 1,2 Eliane Ralison; Frans Goossens. Madagascar: Profil des marchés pour les évaluations d’urgence de la sécurité alimentaire (francuski) (Page white acrobat.png (PDF)). Programme Alimentaire Mondial, Service de l’Evaluation des besoins d’urgence (ODAN). Pristupljeno 14. 10. 2011. 

Vanjske veze[uredi | uredi kod]