Amparafaravola

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Amparafaravola
Koordinate: 17°28′S 48°21′E / 17.467°S 48.350°E / -17.467; 48.350
Država  Madagaskar
Provincija Toamasina
Regija Alaotra Mangoro
Visina 792
Stanovništvo
 - Urbano područje 48 284 [1]
Vremenska zona DST (UTC+3)
Karta
Amparafaravola na mapi Madagaskara
Amparafaravola
Amparafaravola
Amparafaravola na karti Madagaskara

Amparafaravola je mali grad u središtu Madagaskara od 48 284 stanovnika [1] u Provinciji Toamasina, i Regije Alaotra Mangoro, administrativni centar istoimenog Distinkta Amparafaravola.

Historija[uredi | uredi kod]

Naselje se počeo formirati za vrijeme francuske kolonijalne uprave na početku 20. vijeka, kad su u njegovoj okolici osnovane prve plantaže riže, kao centar za preradu i skladištenje riže. Danas u gradu postoje osnovne i srednje škole, bolnica, ambulante i par crkava.

Geografske i klimatske karakteristike[uredi | uredi kod]

Amparafaravola leži u unutrašnjosti otoka, na sjevero zapadu centralne visoravni, na nadmorskoj visini od 792 m[2]. Grad se smjestio na rubu plodne doline (1800 km² [2]) velikog Jezera Alaotra koje je udaljeno dvadesetak km od grada. Amparafaravola je udaljena 71.3 km od regionalnog centra Ambatondrazaka, i 267 km od glavnog grada Antananarivo nacionalnom cestom br. 44. u pravcu sjevero istoka.

Kraj oko Amparafaravole je najplodniji dio Madagaskara, u kom se uzgaja najviše riže[2], koja je osnovni prehrambeni artikl Malgašana.

Amparafaravola ima mješanu tropsko - umjereno kontinentalnu klimu, koja je ugodnija od obalnog dijela Madagaskara gdje vladaju velike vrućine.

Privreda[uredi | uredi kod]

Amparafaravola je grad u kome je većina aktivnosti vezana uz uzgoj, preradu i pakiranje riže i nešto malo stočarstva.

Preko 80% stanovnika distinkta su seljaci, a 10% stočari, ostatak stanovništva bavi se ribarstvom (1 %), radi u lokalnoj industriji vezanoj u rižu ili u lokalnoj upravi, školstvu i zdravstvu.

Bilješke[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]