Šablon:IČ – Leomon

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Leomon (japanski: レオモン) je fiktivni lik iz Digimon franšize koji se pojavljuje kao jedan od glavnih likova u nekoliko sezona animea te u jednom filmu, odnosno mangi. Leomon je Serum Digimon na Champion levelu čije je ime izvedeno iz latinskog izraza "leo", što znači lav. Naziv odgovara i njegovom izgledu; Leomon je antropomorfni lav poprilične visine koji sa sobom nosi mač.

Leomonovi nadimci su Kralj Zvijeri (japanski: 百獣の王) i Plemeniti Heroj (japanski: 気高き勇者), a dobio ih je jer ima neslužbenu titulu branitelja pravde u Digitalnom svijetu. Boreći se za svoj cilj, Leomon je porazio velik broj zlonamjernih Digimona. Među njima je i Cyclomon, kojemu je Leomon u borbi izbio lijevo oko. Ipak, njegov jedini pravi rival je Ogremon, s kojim vodi vječnu borbu bez pobjednika.

Leomon trenira na dnevnoj bazi zbog čega je izrazito snažan, a njegovi brzi napadi, s kojima u trenutku može poraziti protivnika, svrstavaju ga u skupinu izrazito snažnih Borbenih Digimona. Kao dodatak, sa sobom uvijek nosi svoj mač, Mač zvijeri (japanski: Shishiou-maru = "kralj lavova"), kog drži u koricama oko struka. (Cijeli članak...)

Recentni izabrani članci: Sherlock Holmes (2009) – Popularna muzika u SFRJ – Nineteen Eighty-Four

ArhivaPrijedlozi