Popis gradova u Austriji

Izvor: Wikipedia
Gradovi u Austriji
Rangs Ime Stanovništvo Savezna država
Popis stanovništva
u 1991.
Popis stanovništva
u 2001.
Procjena
u 2006.
1. Beč 1 539 848 1 550 123 1 651 365 Beč
2. Graz 237 810 226 244 244 537 Štajerska
3. Linz 203 044 183 504 188 407 Gornja Austrija
4. Salzburg 143 978 142 662 148 549 Salzburg
5. Innsbruck 118 112 113 392 116 881 Tirol
6. Klagenfurt 89 415 90 141 92 231 Koruška
7. Wels 52 594 56 478 58 607 Gornja Austrija
8. Villach 54 640 57 497 58 290 Koruška
9. Sankt Pölten 50 026 49 121 51 068 Donja Austrija
10. Dornbirn 40 735 42 301 43 864 Vorarlberg
11. Wiener Neustadt 35 134 37 627 39 687 Donja Austrija
12. Steyr 39 337 39 340 39 102 Gornja Austrija
13. Feldkirch 26 730 28 607 29 855 Vorarlberg
14. Bregenz 27 097 26 752 27 241 Vorarlberg
15. Leoben 28 897 25 804 25 439 Stájerország
16. Wolfsberg 24 400 25 335 25 378 Koruška
17. Baden 23 488 24 502 25 217 Donja Austrija
18. Klosterneuburg 24 442 24 797 25 123 Donja Austrija
19. Krems 22 766 23 713 29 965 Donja Austrija
20. Traun 22 260 23 470 23 961 Gornja Austrija
21. Leonding 21 209 22 203 23 248 Gornja Austrija
22. Amstetten 21 972 22 595 23 060 Donja Austrija
23. Kapfenberg 23 380 22 234 22 031 Štajerska
24. Mödling 20 290 20 405 20 716 Donja Austrija
25. Lustenau 18 484 19 709 20 518 Vorarlberg
26. Hallein 17 271 18 399 19 012 Salzburg
27. Braunau 16 264 16 337 16 362 Gornja Austrija
28. Kufstein 13 484 15 358 16 305 Tirol
29. Traiskirchen 13 852 15 669 16 196 Donja Austrija
30. Schwechat 14 669 15 286 15 993 Donja Austrija
31. Spittal 15 346 16 045 15 945 Koruška
32. Saalfelden 12 604 15 093 15 658 Salzburg
33. Ansfelden 14 636 14 789 15 488 Gornja Austrija
34. Ternitz 15 445 15 232 15 162 Donja Austrija
35. Stockerau 13 608 14 452 14 955 Donja Austrija
36. Hohenems 13 531 13 891 14 615 Vorarlberg
37. Perchtoldsdorf 14 051 13 998 14 395 Donja Austrija
38. Telfs 10 179 12 833 14 363 Tirol
39. Feldkirchen 12 977 14 030 14 263 Koruška
40. Bad Ischl 13 887 14 081 14 106 Gornja Austrija
41. Tulln 12 038 13 591 14 082 Donja Austrija
42. Bludenz 13 369 13 701 13 964 Vorarlberg
43. Bruck an der Mur 14 046 13 439 13 328 Štajerska
44. Gmunden 13 133 13 184 13 265 Gornja Austrija
45. Sankt Veit 12 045 12 976 13 030 Koruška
46. Schwaz 11 839 12 212 12 664 Tirol
47. Hall 12 368 11 492 12 365 Tirol
48. Kismarton 10 349 11 334 12 190 Gradišće
49. Knittelfeld 12 873 12 740 12 102 Štajerska
50. Lienz 11 864 12 079 12 100 Tirol
51. Neunkirchen 10 216 11 562 12 030 Donja Austrija
52. Hard 10 747 11 404 11 995 Vorarlberg
53. Vöcklabruck 11 239 11 697 11 893 Gornja Austrija
54. Waidhofen an der Ybbs 11 435 11 662 11 821 Donja Austrija
55. Wörgl 10 054 10 885 11 819 Tirol
56. Korneuburg 9 730 11 032 11 742 Donja Austrija
57. Marchtrenk 10 369 11 274 11 694 Gornja Austrija
58. Rankweil 10 509 11 171 11 616 Vorarlberg
59. Ried 11 260 11 404 11 578 Gornja Austrija
60. Zwettl 11 427 11 630 11 508 Donja Austrija
61. Völkermarkt 11 081 11 373 11 430 Koruška
62. Wals-Siezenheim 9 563 11 024 11 417 Salzburg
63. Bad Vöslau 11 055 10 998 11 195 Donja Austrija
64. Hollabrunn 10 461 10 685 11 117 Donja Austrija
65. Mistelbach 10 234 10 644 10 980 Donja Austrija
66. Enns 10 192 10 611 10 904 Gornja-Austrija
67. Sankt Johann im Pongau 8 855 10 260 10 674 Salzburg
68. Sankt Andrä 10 582 10 719 10 575 Koruška
69. Götzis 9 512 10 097 10 454 Vorarlberg
70. Brunn am Gebirge 8 573 9 422 10 435 Donja Austrija
71. Köflach 11 276 10 671 10 227 Štajerska
72. Bischofshofen 10 138 10 087 10 101 Salzburg