Patricia Heaton

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Patricia Heaton
glumica
Patricia Heaton (u centrui) kao Debra u Everybody Loves Raymond (Patricia kao Debra Barone, između Amy (Monica Horan) i Marie (Doris Roberts)
Biografske informacije
RođenjePatricia Helen Heaton
4. 3. 1958. (1958-03-04) (dob: 66)
Sjedinjene Američke DržaveBay Village, Ohio, SAD
SupružnikDavid Hunt (1990–)
Profesionalne informacije
Zanimanjeglumica
Opus
Djelatni period1989–
Znamenite uloge
Službene stranice
www.patriciaheaton.com

Patricia Heaton (Bay Village, Ohio, 4.3. 1958.-) je Emmyjima nagrađena američka glumica, najpoznatija po ulozi Debre Barone, supruge Raya Baronea, u CBS-ovom televizijskom sitcomu Everybody Loves Raymond.

Biografija[uredi | uredi kod]

Patricia Heaton je rođena kao najmlađe od petoro djece u irskoameričkoj rimokatoličkoj porodici kojoj je na čelu bio Chuck Heaton, ugledni sportski novinar Cleveland Plain Dealera. Njen brat Michael se kasnije zaposlio kao kolumnist u istom listu.

Patricia Heaton je diplomirala dramske umjetnosti na Državnom Univerzitetu Ohioa, a od 1980. je studirala glumu u New Yorku. Godine 1987. je imala svoj jedini nastup na Broadwayu, nakon čega se priključila off-Broadway kazališnoj družini Stage Three.

Prilikom gostovanja družine u Los Angelesu zapala je za oko casting direktoru TV-serije Thirtysomething koju je angažirao u nekoliko epizoda. Nakon toga se pojavljivala u manjim televizijskim ulogama sve dok 1995. nije stekla popularnost u Everybody Loves Raymond.

Heaton je od 1984. do 1987. bila u braku. Godine 1990. se udala za britanskog glumca Davida Hunta koji je s njom često nastupao u Everybody Loves Raymond. S njime ima četiri sina. Iako za sebe tvrdi da je još uvijek katolkinja, muža prati na prezbiterijanske mise. S njim živi u Los Angelesu i u Engleskoj gdje su kupili seosko imanje.

Osim kao glumica, Heaton je poznata kao društvena aktivistica, odnosno glasnogovornica pro-life feminističke organizacije Feminists for Life.

Vanjski linkovi[uredi | uredi kod]