Wikipedija:Odricanje odgovornosti za medicinsku sadržinu

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

MOLIMO VAS PROČITAJTE CIJELI TEKST PRIJE NEGO ŠTO ZATVORITE OVU STRANICU

Wikipedija sadrži mnogo članka o medicini. Međutim, nitko ne daje nikakve garancije, niti tvrdi da su informacije koje ovdje možete naći pouzdane. Ne postoji apsolutno nikakva garancija da je bilo koja izjava povezana s medicinskim pojmovima istinita, korektna ili precizna. Veliki broj članaka, djelomično ili potpuno, napisali su neprofesionalci. Čak i ako su rečenice i izjave o medicinskim pojmovima istinite i pouzdane, one ne moraju odgovarati Vama ili Vašim simptomima.

Informacije medicinske prirode koje možete naći na Wikipediji u najboljem su slučaju opće prirode i ne mogu zamijeniti savjet ili dijagnozu doktora ili profesionalnog medicinskog radnika (ljekarnika, stomatologa, medicinske sestre, babice, farmaceuta...). Wikipedija nije doktor.

Nitko od pojedinih autora članaka, operatera baza podataka, programera, sponzora Wikipedije ili drugih povezanih s Wikipedijom ne može preuzeti odgovornost za rezultate ili posljedice bilo kakvog pokušaja da Vi primijenite ili prilagodite bilo koju informaciju koju ste pročitali u ovoj enciklopediji.

Ništa od onog što možete naći na Wikipedia.org ili na nekom od projekata Zaklade Wikimedija ne može biti upotrijebljeno za pokušaj davanja ili sastavljanja medicinskog mišljenja ili dijagnoze ili na neki drugi način uplitanje u pitanje medicinske prakse.

Međutim, podržavamo svaki doprinos člancima o zdravlju i medicini i naglašavamo da sve informacije možete koristiti pod GNU licencom za slobodnu dokumentaciju.