WNBC

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

WNBC, kanal (channel) 4, je televizijska stanica u New Yorku koja predstavlja matičnu stanicu američke televizijske mreže NBC. WNBC je u formalnom vlasništvu grupe NBC Owned Television Stations, te djeluje kao dio duopola zajedno sa WNJU iz Lindena u New Jerseyu (kanal 47, matična stanica mreže Telemundo); obje mreže se u vlasništvu Comcasta, podružnice NBCUniversal, koja također drži manjinski paket regionalne sportske mreže SportsNet New York.

Studiji WNBC su smješteni u sjedištu korporacije NBC u 30 Rockefeller Plaza u središtu Manhattana, a odašiljač se nalazi na vrhu Empire State Building. Stanica potiče od eksperimentalne stanice W2XBS koja je djelovala od 1928. do 1933. godine, a sa službenim radom je započela 1941. godine; predstavlja najstariju licenciranu televizijsku stanicu sa neprekinutim emitiranjem u SAD.

U nekoliko dijelova istočnih SAD gdje se NBC ne može gledati preko zemaljskih odašiljača, WNBC je dostupan satelita kroz DirecTV i Dish Network (potonji kroz paket mreža All American Direct), a također i u Latinskoj Americi i Karibima. Također se može gledati preko kablovskih operatora, i na sistemima JetBlue-ova LiveTV na avio-letovima te na avio-letovima Delta Air Lines kroz Dish Network. Pretplatnici DirectTV je mogu gledat i na tržištu Los Angelesa uz dodatnu mjesečnu pretplatu.[1]

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

  1. Pierce, Tony. (2007-06-14) LA DirecTV Customers Can Now Get NY's WNBC, Experience NBC's Amazing Shows 3 Hours Early. Laist.com. pristup 4. VI 2012.

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]