The Valley of Decision (roman)

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
The Valley of Decision
Autor(i) Marcia Davenport
Država  SAD
Jezik engleski
Žanr(ovi) roman /porodična snaga
Izdavač Charles Scribner's Sons & University of Pittsburgh Press
Datum izdanja 1942
Vrsta medija štampa (tvrdi i meki uvez)
Stranica 640
ISBN ISBN 0-8229-5805-8 (meki uvez)
OCLC broj 418621

The Valley of Decision (sh. Dolina odluke) je roman američke spisateljice Marcije Davenport objavljen 1942. godine. U njemu je prikazan život nekoliko generacije porodice Scott, vlasnika željezara u Pennsylvaniji, odnosno kako su se na njih održavale ekonomske i političke promjene od 1873. do napada na Pearl Harbor. Protagonisti su William Scott koji osniva željezaru i suočava se sa prvim sindikatima, njegov prosvijećeni sin Paul koji nastoji reformirati tvornicu za vrijeme Prvog svjetskog rata, odnosno Williamova praunuka Claire koja kao novinarka u Istočnoj Evropi pokušava upozoriti američku javnost na opasnost od izbijanja Drugog svjetskog rata; sva zbivanja se, međutim, prate iz vizure Mary Rafferty, mlade irske imigrantice koja će kao sobarica vjerno služiti Scottovima nekoliko decenija.

The Valley of Decision je brzo postao bestseler, te je 1945. snimljena i istoimena filmska adaptacija sa Gregoryjem Peckom u glavnoj ulozi.

Literatura[uredi - уреди | uredi izvor]

  • Davenport, Marcia (1942). The Valley of Decision. Pittsburgh: University of Pittsburgh Press. ISBN 0-8229-5805-8. 
  • Demarest, David P. (1976). From These Hills, From These Valleys: Selected Fiction about Western Pennsylvania. Pittsburgh: University of Pittsburgh Press. ISBN 0-8229-1123-X.