The Name of the Game (TV serija)

Izvor: Wikipedia
The Name of the Game
Format avanturistička serija
Nastupaju Susan Saint James
Robert Stack
Gene Barry
Tony Franciosa
Mark Miller
Ben Murphy
Cliff Potts
Zemlja porijekla  SAD
Broj serijala 3
Broj epizoda 76
Produkcija
Trajanje cca. 90 min. (po epizodi)
Emitiranje
Originalni kanal NBC
Originalno prikazivanje 20.9. 1968. – 19.3. 1971.

The Name of the Game bila je američka TV serija koja se originalno emitirala od 1968. do 1971. godine na programu NBC-a. Snimljeno je ukupno 76 epizoda koje su trajale 90 minuta — što je bila neuobičajena dužina za epizode tadašnjih TV serija. Serija je bila karakteristična i po tome što su se rotirali glavni junaci, koje je povezivala tek pripadnost istom uglednom časopisu "People Magazine" (fiktivnom entitetu koji se pojavio prije People Magazine u stvarnom životu. To su bili reporter-križar (Tony Franciosa), istančani izdavač (Gene Barry) i novinar crne kronike (Robert Stack).

Podloga za seriju je TV film Fame Is the Name of the Game iz 1966. godine u režiji Stuarta Rosenberga. Serija je bila poznata i po tome što je za tadašnje američke TV-standarde imala neuobičajeno visok budžet.[1] Franciosa, poznat po sukobima s kolegama na snimanju, je otpušten tokom trajanja serije, a njegov lik su zamijenili likove koje su glumili Peter Falk, Robert Culp, Robert Wagner, i Darren McGavin. Zajednički lik u svim epizodama je bila pomoćnica urednika Peggy Maxwell, koju je tumačila Susan Saint James i koja je dobila Emmy za tu ulogu.

Najpoznatija epizoda serije je L.A. 2017, u kojoj jedan od glavnih junaka putuje 46 godina u budućnost i pronalazi distopični Los Angeles pogođen zagađenjem i fašističkom diktaturom psihijatara. Scenarij za epizodu je napisao Philip Wylie, a režiju potpisao tada nepoznati Steven Spielberg.

Uloge[uredi - уреди]

Vanjski link[uredi - уреди]