Sedam Zaraćenih država

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Karta koja pokazuje Sedam Zaraćenih država; osim njih su postojale i druge države u Kini, ali se samo njih smatralo dovoljno moćnim i značajnima

Sedam Zaraćenih država ili Sedam kraljevstava (pojednostavljeni kineski: 战国七雄tradicionalni kineski: 戰國七雄pinyin: zhàn guó qī xióng; doslovno "[period] sedam velesila Zaraćenih država") je naziv za sedam međusobno sukobljenih država u Kini za vrijeme perioda Zaraćenih država u kineskoj historiji. Sedam Zaraćenih država je nastalo zahvaljujući slabljenju dinastije Zhou, nominalnih suverena cijele Kine. Sedam država, navedenih abecednim redom po pinyinu, su:

Osim njih je u ovom periodu postojala i snažna država Yue, ali je suvremenici, kao i kasniji historičari, nisu smatrali dovoljno "kineskom".

Međusobni sukob sedam država se riješio kada je nakon postepenog jačanja krajem 4. i tokom 3. vijeka pne. najmoćnijom od svih njih postala država Qin. Njen vladar Qin Shi Huang je između 230. i 221. pne. pokrenuo niz pohoda kojim je ostalih šest država uništeno, a njihova teritorija anektirana. Nakon toga se Qin Shi Huang proglasio suverenom cijele Kine, odnosno carem, osnovavši tako prvu carsku dinastiju, a od Qina se razvio suvremeni naziv za Kinu.

Prema Sedam država je nazvana i serija video-igara pod nazivom Seven Kingdoms.

V. također[uredi | uredi kod]