Rosa diamante

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Rosa diamante
Formattelenovela
KreatorEnrique Oscar Torres
adaptacija i scenario:
Luis Colmenares
Sandra Velsaco
Gennys Perez
RežijaMiguel Varoni
Víctor Hugo Martínez Saladierna
NastupajuCarla Hernández
Lupita Ferrer
Mauricio Ochmann
Begoña Narváez
Kompozitor muzičke temeMarco Flores
Uvodna tema"Rosa Diamante"; izvodi: Eli Flores
Zemlja porijekla Sjedinjene Države
 Meksiko
Jezik/cišpanski
Broj epizoda100 (emitirano) [1]
Produkcija
Izvršni producent(i)Marcela Mejia
Producent(i)Martha Godoy
Postavke kamereviše kamera
Trajanje21-23 min. (ep 1-10)
43-45 min. (ep 11-)
Producentska kompanija/eTelemundo Studios, Miami
Argos Comunicación
Emitiranje
Originalni kanalTelemundo
Audio formatstereofonija
Originalno prikazivanje10. jul 2012. – 21. januar 2013.
Kronologija
Srodne emisijePerla Negra
Eksterni linkovi
Službene stranice

Rosa Diamante (fonetski: Ružičasti Dijamant) je meksičko-američka telenovela, produkcijske kuće Telemundo, snimana u koprodukciji sa Argosom tokom 2012.[2]

Sinopsis[uredi | uredi kod]

Rosaura je prefinjena supruga Eduarda Sotomajora, predsednika jedne od najvećih meksičkih kompanija. No ova naizgled bezgrešna dama ima ljubavnika, a iz veze sa njim potpuno neplanirano rađa se devojčica. Rosaura odlučuje da se reši deteta i plaća ogorčenoj i tajanstvenoj Rakel da ga se otarasi. Ona devojčicu ostavlja u prestižnom internatu za dame, zajedno sa 18 belih i jednim roze dijamantom. Svakim belim plaćena je jedna godina detetovog boravka u ustanovi (do punoletstva), dok roze treba da joj se preda kada bude punoletna. Direktorka internata Mis Helen i njen ljubavnik i saučesnik Ramon devojčici daju ime Rosa.

Godine prolaze i Rosa se od simpatičnog devojčurka pretvara u prelepu devojku. Svojim najvećim blagom smatra svoju maštu, te prijateljstvo sa Evom, koja je takođe štićenica internata. Kada Eva upozna Hosea Ignasia Altamirana, mladog predsednika firme koja je rival Sotomajorovima, zaljubljuje se u njega i ostaje trudna. Međutim, nakon što se porodi, strašna tragedija obeležiće i njen i Rosin život. Da bi ispunila zavet dat pokojnoj prijateljici, Rosa je primorana da započne novi život. Preuzimajući identitet tragično nastradale drugarice i brigu o njenom tek rođenom sinu, ona želi da se osveti Hoseu, ubeđena da je upravo on odgovoran za Evinu smrt. Međutim, igra osvete pretvara se u ljubav, a kada dobro skrivane tajne isplivaju na površinu, Rosa shvata da joj je život za koji je mislila da joj ne pripada zapravo vrlo blizak...

Likovi[uredi | uredi kod]

  • Rosa (Karla Ernandez) - Spontana, iskrena, inteligentna i radosna devojka, koja živi punim plućima, ne brinući za to šta će drugi reći, jer nikome ne mora da polaže račune. Ne zna ništa o svom poreklu, a svojom porodicom smatra prijateljicu Evu koju poznaje od detinjstva. Smatra da su to prijateljstvo i odanost jedino za šta se vredi žrtvovati.
  • Hose Ignasio (Maurisio Okman) - Mladić siguran u sebe, lep i nepopravljivi zavodnik, kome žene padaju pod noge. Miljenik je svog oca Herarda i želi da njegovu firmu ujedini sa konkurentskom, ne bi li porodica imala monopol na tržištu. Neće prezati ni od čega da bi to postigao - spreman je da laže, vara i krade. Život će mu promeniti Rosa, jedina žena u koju će se istinski zaljubiti.
  • Rosaura (Lupita Ferer) - Ogorčena supruga preduzetnika Eduarda Sotomajora. Najviše na svetu volela je svog sina Ernesta koji je poginuo u nesreći sa suprugom. Rosaura mrzi svoju unuku Evu, jer je ona jedina preživela strašan udes, pa je šalje u internat za dame da bi je se otarasila. Godinama krije mračnu tajnu koja joj ne da mira.
  • Barbara (Begonja Narvaez) - Razmažena i buntovna devojka, naizgled nežna i dražesna, ali zapravo zlobna, zavidna i bolesno ambiciozna. Mrzi Rosu, verujući da je ona njena rođaka Eva. Smatra je uljezom koji je došao da joj oduzme mesto u kući, firmi, ali i u srcu njenog dečka Hosea Ignasija. Sa baba-tetkom Rosaurom sklapa pakt - učiniće sve da zagorča život "Evi".
  • Eduardo (Patrisio Kastiljo) - Inteligentni bogataš, osnivač imperije Venus. Iako je bio oženjen Rosaurom, izlazio je sa drugim ženama, zbog čega je i ona tražila ljubavnike. Kada sazna za njenu trudnoću, udaljava se od nje i nikada joj ne oprašta taj greh. Obožava svoju unuku Evu i jedini je koji je posećuje u internatu.
  • Herardo (Luis Havijer) - Ambiciozan i beskrupulozan čovek, vrlo uspešan u svom poslu. Temperamentni ženskaroš koji iz dubine duše mrzi Eduarda Sotomajora, smatrajući ga odgovornim za smrt svog oca. Nakon smrti prve supruge, sa kojom je dobio sinove Hosea i Herarda Juniora, ženi se Rakel, koja mu rađa kćerku Lusiju. U stalnom je sukobu sa starijim sinom, jer ne može da manipuliše njime, dok je Hose Ignasio njegov ponos.
  • Herardo Junior (Marko di Paula) - Herardov sin i Hose Ignasiov brat. U porodici je crna ovca, jer nije ni ambiciozan ni zainteresovan za posao kao Hose. Iako dobro izgleda, manje je uspešan kod žena od svog brata. Tajanstven je i romantičan, na život gleda iz drugačijeg ugla nego članovi njegove porodice.

Rosa dijamante (Eva sotamor)

Glumac: Uloga:
Karla Ernandez Rosa Andrade (Puentes)
Maurisio Okman Hose Ignasio Altamirano
Lupita Ferer Rosaura Sotomajor

Sporedne uloge[uredi | uredi kod]

Glumac: Uloga:
Patrisio Kastiljo Eduardo Sotomajor
Klaudija Ramirez Rakel Altamirano
Begonja Narvaez Barbara Montenegro
Sofija Lama Stamatijades Andrea Fernandez
Luis Havijer Herardo Altamirano
Manuel Balbi Gabrijel Robles
Lusijana Silvejra Margaret Bridžes
Nestor Rodulfo Ramon Gomez
Marko de Paula Herardo Altamirano Jr.
Patrisija Konde Letisija Sotomajor
Ignasio Riva-Palasio Martin Montenegro
Eriberto Mendez Serhio Eskobar
Marijana Viljalvazo Lusija Altamirano
Ofelija Guiza Soledad Čole
Tali Garsija Eva Sotomajor
Konstantino Kostas Rodolfo Montenegro
Marko Trevinjo Antonio Andrade
Sitijali Halindo Franciska
Gustavo Navaro Federiko Valenti
Hulijeta Grahales Marija Korina

Napomene i reference[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]