Razvoj video igre

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Razvoj video igre je djelatnost kojom se bavi pojedinac (engleski: developer) ili tim specijaliziran za izradu video igara. Developeri mogu biti specijalizirani za specifične igraće konzole kao i Sony PlayStation 3 , PSP , Microsoft Xbox 360 , Nintendo Wii i Nintendo DS, ali mogu razviti igre za razne sisteme, uključujući i PC-jeve.

Neki od developera se mogu specijalizirati za određenu vrstu igre, kao što su first person shooteri ili igre igranja uloga. Neki izrađuju verzije za druge platforme na osnovu već postojeće igre, neki prevode igru s jednog jezika na drugi, a neki za druge osnove za igre već napravio, od kojih neki imaju prijevod s jednog jezika na drugi, a manji dio se uz izradu igara bavi i izradom specifičnog softvera.

Većina današnjih izdavača video igara ima partnere ili vlastite studije specijalizirane za razvoj igara, kao što su EA Canada za Electronic Arts, Radical Entertainment za Activison, Nintendo EAD i Polyphony Digital za Sony. Te se kompanije, međutim, smatraju "izdavačima" a ne "developerima".

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]