Razgovor sa korisnikom:Крушевљанин Иван

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Pozdrav, Крушевљанин Иван! Dobro došli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!
English language.svg Don't speak Serbo-Croatian? Talk to us in English on our village pump.
Prije nego što počnete raditi na Wikipediji, preporučamo da pogledate stranicu Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta i kako se trenutno radi.

Također preporučamo da prije početka rada na Wikipediji pročitate sljedeće stranice:
Gnome-help.svg Kurs ili tečaj
Upoznajte se s osnovama Wikipedije!
Simple Information.svg Stranice za pomoć
Ovdje se nalazi sadržaj svih stranica za pomoć.
Internet-group-help-faq.svg Najčešće postavljana pitanja
Ovo je spisak najčešće postavljenih pitanja.
Notepad icon wide.svg Kako uređivati stranicu
Upoznajte se s osnovama uređivanja!
Sandbox.svg Igralište
Ovdje možete eksperimentirati.
Nuvola apps kuser.svg Pijaca
Ovo je forum za rasprave među korisnicima.
Unesco Cultural Heritage logo.svg Pet stubova Wikipedije
Upoznajte se s pet stuba koji određuju karakter Wikipedije.
Ambox warning yellow.svg Šta Wikipedia nije
Pogledajte čemu nije mjesto na Wikipediji.
Na stranici za razgovor se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu Insert-signature2.svg na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Nadamo se da ćete ovdje uživati, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni saradnik, Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobro došli na Wikipediju, projekt slobodne enciklopedije. Sretan rad!
 Kolega2357   Razgovor  18:59, 16 rujan-септембар 2013 (CEST)

Objašnjenje[uredi izvor]

Mada je meni jako dobro poznata Kolegina povijest uređivanja i problemi s botom, mislim da jedna bezazlena dobrodošlica, bez ičeg ostalog, ne šteti na ovoj korisničkoj stranici. Ovo je, dakako, botovska izmjena i mi ovdje, prosto radi lakšeg praćenja, ne dozvoljavamo uklanjanje sadržaja stranice za razgovor, a pod to bi, vjerujem, spadalo i brisanje iste. Svakako, jedna bezazlena dobrodošlica ne bi smjela biti problem i ja doista ne vidim razlog dizanja ovakve panike oko ovako bezazlenog sadržaja --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:43, 24 oktobar-листопад 2013 (CEST)

To je li ili nije dotični korisnik problematičan i stvara li on probleme na drugim Wikipedijama ili ne, ovdje nije stvar spora. Kolegina prošlost na ovoj Wikipediji je stvar, dakako, prošlosti i ona nema apsolutno nikakve veze s ovim. Sadržaj na ovoj stranici nije bio ni uvredljiv, ni klevetnički, ni napadački niti je otkrivao neke intimne i/ili kompromitirajuće podatke. Sukladno navedenom, ne vidim razloga zašto bi sadržaj morao biti uklonjen. No, sve i da se Kolegina dobrodošlica ukloni, ne postoji apsolutno nikakva osnova za uklanjanje mojih poruka i moga teksta jer je to praksa koju, na ovoj Wikipediji, ne odobravamo (osim u navedenim iznimkama). Ovo je krajnje marginalna stvar i oko nje se ne bi trebao činiti problem tako da apeliram da se sadržaj s ove stranice više ne uklanja, posebice zato što nema namjere uređivanja na ovoj Wikipediji, odnosno - ako korisnik nije ovdje, ne bi mu trebalo ni smetati nešto uredno kao ovo --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:22, 24 oktobar-листопад 2013 (CEST)

Dobrodošao nazad na sh wiki i svako dobro. Face-smile.svg --Kolega2357 Razgovor 15:36, 18 februar-вељача 2014 (CET)