Razgovor s korisnikom:Staša Brajović

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Pozdrav, Staša Brajović! Dobro došli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!
Don't speak Serbo-Croatian? Talk to us in English on our village pump.
Prije nego što počnete raditi na Wikipediji, preporučamo da pogledate stranicu Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta i kako se trenutno radi.

Također preporučamo da prije početka rada na Wikipediji pročitate sljedeće stranice:
Kurs ili tečaj
Upoznajte se s osnovama Wikipedije!
Stranice za pomoć
Ovdje se nalazi sadržaj svih stranica za pomoć.
Najčešće postavljana pitanja
Ovo je spisak najčešće postavljenih pitanja.
Kako uređivati stranicu
Upoznajte se s osnovama uređivanja!
Igralište
Ovdje možete eksperimentirati.
Pijaca
Ovo je forum za rasprave među korisnicima.
Pet stubova Wikipedije
Upoznajte se s pet stuba koji određuju karakter Wikipedije.
Šta Wikipedia nije
Pogledajte čemu nije mjesto na Wikipediji.
Na stranici za razgovor se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Nadamo se da ćete ovdje uživati, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni saradnik, Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobro došli na Wikipediju, projekt slobodne enciklopedije. Sretan rad!

--OC Ripper (razgovor) 08:49, 4 novembar 2016 (CET)[odgovori]

Staša Brajović[uredi kod]

Staša Brajović (Rođen 2. juna 1973. godine u Novom Kneževcu) je kantautor, muzičar, pevač, tekstopisac i kompozitor iz Srbije. Objavio je album „43“ sa 43 numere za Siti rekords i tako zahvalio majci za svaku godinu života, za podstrek koji mu je pružala...

2000-e godine, posle smrti majke, raspremao je stan i naišao na časopise 'Burda' koje je bacio da mu ne bi skupljali prašinu. Mesec dana nakon toga prijateljica njegove majke ga je pitala da li je pronašao pesme koje je njegova majka pisala celog života i rekla mu da su pesme bile u starim časopisima koje je bacio. Bilo mu je veoma žao...

2016. godine se slučajno zadesio u prodavnici muzickih instrumenata u Budvi, gde je uz gitaru otpevao nekoliko pesama. Tada ga je primetio vlasnik jednog prestižnog restorana i zamolio ga da svira kod njega. Nakon tog leta setio se kako je bacio maminne pesme i kako ju je dugo molio mu kupi gitaru, a ona u početku nije htela jer je mislila da će je baciti čim je izgustira kao i rolšule, sanke i sl... Da bi joj dokazao da mu nije uzalud kupila gitaru, i da bi joj se nekako iskupio zbog pesama koje je bacio, 17 godina posle njene smrti odlučio je da snimi album.

Sarađivao je sa Sašom Miloševićem Maretom, Markom Konom, Pančom i Vorgom. Tada mu je Panča greškom poslao pesmu bez vokala i on je napisao tekst koji se Panči dopao. Njegov talenat primetili su i Mare i Kon! Tada je napisao 150 pesama za mesec dana i objavio 43 jer je hteo svojoj majci da pokloni za svaku njegovu godinu zivota po jednu pesmu. Samim tim je oborio GINISOV REKORD, jer niko na svetu nije izdao prvi album sa 43 pesme i 43 spota. Ušao je u ISTORIJU muzičke produkcije. Dobio je OSKAR POPULARNOSTI ZA ALBUM GODINE I ISTORIJSKI MUZIČKI ALBUM NA KRALJEVAČKOM FESTIVALU 2017 godine.

Najveći hitovi koji su na youtubu privukli pažnju mnogih slušalaca su „Gromovi“, „Kao pre“, „Zaboravi mi ime“, Moje misli“, „Ti si kul“ , „Neka crknu dušmani“ , i svaka pesma je specifična i nosi neku posebnu emociju.Interesantno je da je Staša za svaki svoj spot pisao scenario i radio montažu..

Odrastao je u Novom Kneževcu i proveo detinjstvo uz majku Varicu, nastavnicu srpskog jezika, s kojom je bio veoma blizak i koja ga je i inspirisala da piše pesme. Iako je kao dete razvedenih roditelja živeo sa majkom, mnogo vremena je provodio i sa ocem Vasilijem, komercijalistom. Živi u Novom Sadu gde je godinama držao poznatu fotografsku radnju „Foto Staša“.

Kao klinac odlazio je na samu periferiju Novog Kneževca kod izvesnog Ise Petrovića romske nacionalnosti, kako bi slušao kako on svira gitaru i tako naučio prve akorde. Fasciniran jednim od najboljih gitarista na ovim prostorima, Bokor Belom iz Novog Kneževca, išao je da ga sluša kako svira, sve dok ga njegov idol jednom prilikom nije izbacio, jer je masnim rukama (od popravki motora koji je vozio) uhvatio Belinu gitaru koju je muzičar čuvao i pazio kao oči u glavi.

Majka ga je usmeravala još od detinjstva da piše pesme i kada bi uspela da ga nagovori, na mnogim konkursima osvajao je prvo mesto. Leta je provodio fotografišući turiste u Budvi gde ima i rodbinu. Posle fotografskog posla je do svitanja sa društvom svirao gitaru po Budvanskim plažama ,i tako je malo po malo, naučio da svira bolje gitaru..

Staša Brajović se bavio i sportom - trenirao je boks, kjokosinkai karate i malo brazilsku džiu džicu, ali je to bilo više sa prijateljima iz sveta sporta, nego u klubovima. Dugo je trenirao sa jednim od njegovih najboljih prijatelja Petrom Čobanov koji mu je mnogo značio i koji ga je usmerio u sport i čiju smrt ne može da prežali..

Staša ne puši i ne pije. Obožava Novi Kneževac u kojem je proveo detinjstvo, voli Crnu Goru odakle vuče korene i u kojoj je radio kao fotograf više od 20 godina. Novi Sad je izabrao za život jer je kako kaže “'grad prelepih žena”. Staša Brajović (razgovor) 04:20, 20 novembar 2017 (CET)[odgovori]