Razgovor s korisnikom:OC Ripper/Arhiva 3

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Judo Spartak Subotica[uredi kod]

Pozdrav, jasna mi je sugestija u vezi sa stranicom u pripremi, ali mi nije jasno sa kutijicom, kako bi mogao da oznacim ili napravim zastavu zemlje iz koje je moj klub? E da, da li je moguce zastiti stranicu kako je drugi ne bi mogli ne ovlasteno uredjivati? na primer kako da napravim nesto poput ovog http://en.wikipedia.org/wiki/FK_Spartak_Zlatibor_Voda ? kako se dolazi do toga, ne postoji gumb uredi pored svakog natpisa.. kako se zapravo stiti wiki od tudjih prepravki koje bi narusile sadrzaj, vaznost pa i samu istinitost podataka.

a da li bi mi mogao pomoci da taj Microformat kod malo preuredim i uklopim u jednu celinu koja ce izgledati veoma lepo i krajnje profesionalno? Nikako ne uspevam da preradim kod tako da kada pogledam pregled vidim ikakav rezultat, samo ispise da koristim taj i taj sablon ali ne i vidljivu promenu koju sam uneo ispravljajuci kod.

Latin - Cyrillic automatic transliteration of Serbo-croatian Wikipedia[uredi kod]

We are about to set Latin - Cyrillic automatic transliteration of Romani Wikipedia on the same principle as it works in Serbian and Kazakh Wikipedia. (see more info, Kazakh converter)

However we need an Serbo-croatian native speaker to help us write the comparative table with letters and transliteration rules. Then we can create such converter.

If you wish to help us, contact us.

(original message written by Kprwiki 10:55, 26 10-Ay 2009 (UTC)

István Sándorfi[uredi kod]

Zdravo! Ja sam Mad'ar wiki-korisnik, volam sa Norbert. Could you make a Serbian translation about this article: en:István Sándorfi He is a Hungarian painter, my role-modell. He died in 2007, this is my rememberance for him. I want him to have articles in a lot of languages... Thank you! --Eino81 10:41, 29 oktobar-листопад 2009 (CET)


Pregledane promjene[uredi kod]

Mogu li si nekako označiti promjene koje sam već pregledala, da mi se ne dešava da dvaput kontroliram istu stvar? Maria Sieglinda von Nudeldorf 10:54, 1 studeni-новембар 2009 (CET)

шаблон[uredi kod]

Здраво, OC Ripper. У Викиречнику се поjавио jедан активан корисник и je ствариo чланке о енглеским речима wikt:Special:Contributions/94.193.56.27. Добро би било рећи му добродошлица и позвати га да се приjави, али нема шаблона. Да ли можеш да створиш шаблон, коjи би био сличан шаблону Template:welcomeip - за анонимне кориснике? Bogorm 11:49, 1 studeni-новембар 2009 (CET)

Хвала. Bogorm 16:19, 1 studeni-новембар 2009 (CET)

бот[uredi kod]

Здраво опет. Jедан низоземски корисник jе поднео захтев за ботфлаг у В Викиречнику. Jа не разумем добро зашто jе флаг, али бот вeћ je додао интервики везе, помаже. Тамо има и два чланка за брисање. Bogorm 19:10, 1 studeni-новембар 2009 (CET)

Tablica[uredi kod]

Možeš li mi dati link za neku tablicu ??

Pošto imam podatke Jugoslavenske komisije o ratnim žrtvama iz 1964 imam namjeru napraviti tablicu. Na osnovu tih podataka Njemačka je bila isplatila Jugoslaviji ratnu odštetu. Podaci su podrobni što znači da imamo broj ubijenih u cijeloj Jugoslavija po republikama kao i broj ranjenih--Rjecina2 13:50, 2 studeni-новембар 2009 (CET)

Znam, tamo nitko ne spominje taj podatke iz 1964 po kojima je plaćena ratna odšteta.
Izvor je ovdje--Rjecina2 13:55, 2 studeni-новембар 2009 (CET)
Što ti misliš da li da stavim te podatke na wiki ili ne ??
Niti ne trebamo reći da su istiniti ili neistiniti nego to su podaci po kojima je SR Njemačka platila ratnu odštetu ?--Rjecina2 20:51, 5 studeni-новембар 2009 (CET)
Demografski gubici Jugoslavije u drugom svjetskom ratu.
Mogao bi napraviti tablicu i o broju žrtava po nacionalnosti, ali to je previše kontroverzno jer popis iz 1964 ima manje od 600,000 ubijenih kojima se zna ime i prezime to jest od kojih se zna nacionalnost pa bi se možda wiki korisnici bunili da popis nije pošten prema njihovoj nacionalnosti !?--Rjecina2 23:07, 6 studeni-новембар 2009 (CET)
kaži da li je Konstantin Veliki dovoljno dobar za glavni tekst prosinca-decembra. Crvenilo ću maknuti kao i što ću dodati izvore (oboje ovaj viken, a neke izvore ćeš već sada naći u zagradi)--Rjecina2 13:30, 10 studeni-новембар 2009 (CET)

Translation request[uredi kod]

Hi OC Ripper! Would you be so kind to help me translate part of this article into the wonderful Serbo-Croatian language? Please. 3-4 lines would be enough. Thanks a lot and best regards:)--Amaqqut 07:52, 6 studeni-новембар 2009 (CET)

Kradja[uredi kod]

Kako te nije sramota da kradeš tekstove sa srpske vikipedije???? ODGOVORI!!!!


Damjankrulj[uredi kod]

Vidi malo što s tim suradnikom, mislim da pakosti. Maria Sieglinda von Nudeldorf 14:25, 12 studeni-новембар 2009 (CET)

Pomicanje tekstova[uredi kod]

Ja sam vraćao tekstove o Sovjetskim šefovima na svoje mjesto, ali to nisam mogao napraviti s Vladimir Iljič Uljanov Lenjin i Staljinom jer treba pobrisati stare redirect. Možeš li to učiniti da završimo s edgarovim "mudrolijama" ?

Ne možemo pisati sovjetska puna imena, a ruska obična (predsjednici Rusije), a mislim da bi se svi počeli grohotom smijat da se tekst o Putinu zove: Vladimir Vladimirovič Putin (barem bi mene šokiralo).--Rjecina2 03:59, 15 studeni-новембар 2009 (CET)

Da ponovno dosađujem šefu "naše" wiki....
Želim čuti tvoje mišljenje o ovome jer ja sam protiv, a vidim da su i neki drugi protiv--Rjecina2 08:14, 17 studeni-новембар 2009 (CET)

Vrnjačka Banja[uredi kod]

Što misliš o linku [1]? Meni se čini OK i informativan, iako je u osnovi reklama. Maria Sieglinda von Nudeldorf 10:22, 16 studeni-новембар 2009 (CET)

hvala[uredi kod]

Hvala što popravljaš članke. Konkretno Masakr u Baru a i mnoge druge. --Mladifilozof 15:56, 20 studeni-новембар 2009 (CET)

Evo sve crvenilo je maknuto s teksta :) Sad jedino trebam dobru dušu koja će pomoćne tekstove o drugim carevima prevesti s ćirilice na latinicu --Rjecina2 13:13, 25 studeni-новембар 2009 (CET)

шаблон[uredi kod]

Zdravo. Bi li mogao stvoriti u V(j)ečniku šablon, koji bi bio sličan šablonu šablonu:Dobrodošlica ovde? Na V(j)ečniku je već novi aktivan korisnik Blaabeck i danas još jedan iz slovenskog wikislovara. Bi bilo dobro pozdraviti ih i korisnike u budućnosti. Bogorm 16:56, 2 decembar-просинац 2009 (CET)

problemi[uredi kod]

izgleda da sam privukao neke nacionaliste svojim člancima. molim te da proveriš izmene ovog korisnika. hvala. --Mladifilozof 13:14, 7 decembar-просинац 2009 (CET)

Molim te pogledaj kako je na članku o Velikoj Kruši preuveličan broj žrtava. Na engleskom članku je samo 40 žrtava.--SLAK 13:59, 7 decembar-просинац 2009 (CET)

Ja ću to rješiti :)--Rjecina2 21:53, 8 decembar-просинац 2009 (CET)

Datumi[uredi kod]

Htio sam ići sređivati datume i pao mi mrak na oči. Tamo imamo engleska, srpska, hrvatska imena. Ja bi to rješio tako da smanjim broj "nevažnih" događaja i da sva imena ne pišemo po Vuku nego po nekadašnjem hrvatsko-srpskom to jest New York je New York, a ne Njujork. Kakvo je tvoje razmišljanje o ovome ?--Rjecina2 21:53, 8 decembar-просинац 2009 (CET)

Ja sada idem lagano povećavati broj tekstova, to jest pisat ću tekstove: "dogodilo se te i te godine". Kasnije se mogu zezati s datumima, ali to je samo ako ćemo na glavnu stranicu staviti "dogodilo se na današnji dan" kao što imaju druge wiki ?--Rjecina2 08:09, 11 decembar-просинац 2009 (CET)
Ja sam ti malo šeprtljast. Kako ne mogu naći šablonu godine (na svim wiki imam problem s šablonama), da li bi je ti mogao promjeniti to jest napisati namjesto stoljeće vijek, jer sve druge imaju vijek ?--Rjecina2 08:38, 11 decembar-просинац 2009 (CET)

Ja sam ti stvarno zahvalan na pomoći u povezivanju drugih tekstova s tim i ispravljanju gramatičkih grešaka, ali te moram pitati zašto 11, a ne 9 žrtava nemira. Izvor govori o 9 žrtava iako nije potpuno određen ("minimalno 9 žrtava") pa mi je čudno pored njega staviti izjavu o 11 mrtvih ?--Rjecina2 21:52, 15 decembar-просинац 2009 (CET)

Nadam se da imaš neki tekst za tekst mjeseca. Ja raspad SFRJ mogu najranije završiti (on završava 27.4.1992.) u novogodišnjoj noći, a nisam pa baš očekivao da bi on mogao imati tu čast. (Previše je 2 teksta za redom)--Rjecina2 17:01, 27 decembar-просинац 2009 (CET)
Super. Kaži sada da li imaš kakvu primjedbu na 1991. godine po pitanju činjenica. Gramatika i uljepšavanje mi trenutačno nisu važni :)--Rjecina2 09:38, 28 decembar-просинац 2009 (CET)
Raspad je gotov, samo još trebam dodati komentare "razloga" raspada. Ti komentari će biti "neutralni" to jest ministar obrane SFRJ Mamula i Raif Dizdarević pošto niti jedan od njih nije učestvovao u ratu
Ako imaš vremena pročitaj i kaži svoje mišljenje (moje greške). Volim da me se ispravi ako nešto pogrešim pogotovo o nečemu ovako osjetljivom--Rjecina2 12:47, 4 siječanj-јануар 2010 (CET)
Pošto sam čitao izvore mogu ti sada unaprijed reći što oni pričaju:
Raif Dizdarević (pogledaj tko je on) prebacuje odgovornost na Srbiju i odlazi do 1981. godine kada kao odgovor na antisrpske demonstracije SK Srbije govori o nužnosti ukidanja pokrajina i predsjednik predsjedništva Srbije negira (ili zaboravlja na njih) postojanje Muslimana kao jednog od naroda. Također on piše kako nije bio u stanju zaustaviti protuustavne akcije Miloševića kada je bio predsjednik predsjedništva, a to rušenje ustava dovodi do raspada države (u onaj dio da nije mogao spriječiti nitko ne vjeruje).
Mamula odgovornost baca također na Srbiju i njeno rušenje ustava SFRJ, ali i na Sloveniju koja po njemu od prve polovice osamdesetih radi na nezavisnosti. Slovenija je dala veto na proglašenje izvanrednog stanja koje je trebalo blokirat Miloševićeve pučeve.
Kadijević koga neću spominjati govori o "nesretnim" pučevima, ali smatra da su za raspad krive znane i neznane strane sile + Ustaše.--Rjecina2 13:22, 4 siječanj-јануар 2010 (CET)
Mislim da bi bilo najpametnije to jest NPOV da zadnji dio pobrišen. Kakvo je tvoje mišljenje ?--Rjecina2 07:49, 5 siječanj-јануар 2010 (CET)
Na tekstu Nikola Tesla je bio veliki vandalizam koji nitko nije "snimio". Tekst je na primjer govorio kako je on bio homoseksualac koji se nikad nije ženio itd..--Rjecina2 08:10, 5 siječanj-јануар 2010 (CET)

Cirilica u latinicu[uredi kod]

Postovanje

Zanima me zasto se transkribuje gotov clanak iz jednog pisma u drugo : Gajina hipoteza -79.175.120.195 03:50, 20 decembar-просинац 2009 (CET)

Pozdrav[uredi kod]

Dobro jutro :), pogledaj [2]. Navedeni linkovi dole desno ne vode nikud. Trebalo bi ih izbaciti (u nedostatku sh projekata) ili ubaciti ispravne linkove na engleskim stranicama. --WizardOfOz 10:02, 31 decembar-просинац 2009 (CET)

THX i sve najbolje povodom 2010. Nek je sretna i bericetna :) --WizardOfOz 10:15, 31 decembar-просинац 2009 (CET)

27000[uredi kod]

K vragu, a htjela sam da jubilarac bude tvoj. Kakogod, guramo dalje, ad maiorem Dei gloriam i novoga prosvjetiteljstva. Poslat ću ti jedan svoj noviji prevod, jedan mali esej, svidjet će ti se. Maria Sieglinda von Nudeldorf 21:49, 31 decembar-просинац 2009 (CET)

Help[uredi kod]

Could you help me (again)? There is a Canadian-Hungarian soldier, who was killed in Afghanistan some days ago and I wrote his article on the English Wiki. Someone wants to delete that, because he was not so "notable", so I decided, if I could, I write articles about him in interwikis. Could you make for me a Serbian version? Here is my version: en:User:Eino81/George Miok. Thank you! hu:User:Eino81

zahvalnica[uredi kod]

Uskoro mi ističu slobodni dani koje sam poslednjih nekoliko meseci imao na pretek, pa ću u narednom periodu verovatno znatno manje uređivati Wikipediju. Hteo bih samo da ti zahvalim na dobrom vođenju računa o našim člancima i zdravoj atmosferi koja ovde vlada. Keep up the good work!--Mladifilozof 00:55, 19 siječanj-јануар 2010 (CET)

Vankuver[uredi kod]

Možeš li mi pomoći da završim prevod članka Vankuver, tako da i srpskohrvatska i srpska vikipedija imaju ovaj članak na glavnoj stranici tokom trajanja Olimpijskih igara? Ostala su mi mediji, saobracaj, kultura, politika, a ne mogu sebe da nateram sve da prevedem jer mi je dosadan taj deo. Ako hoces izaberi nesto od ovih sekcija, a ja cu ostatak. --BokicaK 11:43, 23 siječanj-јануар 2010 (CET)

Ja sam uzeo saobracaj. --BokicaK 17:33, 23 siječanj-јануар 2010 (CET)

Kategorije za rijeke[uredi kod]

Prije neki dan sam sredio sve kategorije za rijeke. Sve se zovu po obrascu "Rijeke u ...". Sad ti opet otvaraš kategorije s imenima "Reke Srbije" i slično. Zar ne bi bilo korisnije da svi mi odmah provjeravamo postoje li već kategorije u koje treba svrstati članak koji radimo? Tako bismo bar malo smanjili haos koji vlada s kategorijama. Pozdrav! --Belirac 11:44, 27 siječanj-јануар 2010 (CET)

Nisam ti odavno dosađivao pa.... Na hrvatskoj wiki se prepucavaju što stvarno nije novost, ali sam upravo sada pročitao u kafiću da se može izgraditi bot koji "ubacuje" tekstove ?? Ti znaš nešto o tome ?--Rjecina2 11:05, 28 siječanj-јануар 2010 (CET)

Prvi članak[uredi kod]

Koji je prvi članak na sh Wikipediji i kada je postavljen (tj. kada je nastala sh Wikipedija)? Hoću da upišem to u odgovarajuću godinu. Prebacivao sam (selektivno) stavke iz sr, hr i bs Wiki za godine od 2009. do 2003., sad sam na 2002. Pozdrav OC Ripperu i čestitke za vredan rad! -- Alekol 21:07, 1 februar-вељача 2010 (CET)

S obzirom da na Srpskohrvatska Wikipedija piše da je nastala 2002. i da Belirac kaže da je 2004. već bilo nešto članaka, kasnije obrisanih, napisao sam da je Potvrdnik najstariji postojeći članak na sh W. Hvala. -- Alekol 12:48, 2 februar-вељача 2010 (CET)

Питање[uredi kod]

Поздрав. Видим да си овдје администратор, па користим прилику да те питам :)

Примјетио сам да се рецимо чланак релеј, који је писан ћирилицом, не налази уопће у резултатима латиничне претраге. Претпостављам да ће исто бити и за микроконтролер који сам данас пребацио. Да ли је потребно правити преусмјерења са латиничног на ћирилични облик, или је то грешка у претрази?

Друго питање везано је за ботовске уносе разних чланака. Да ли се то охрабрује, толерира, или забрањује на сх вики? Питам зато јер сам на ср вики доста радио на томе посљедњих мјесеци, заједно са другима.

Хвала. --Мирослав Ћика 15:54, 5 februar-вељача 2010 (CET)


Дакле, ако неко пише латинични чланак, и хоће да направи линк ка релеју на ћирилици, мора да напише само релеј ћирилицом и онда га линкује. Као нпр. jedna od komponenti je relej ili zaštitni релеј?

Да ли се преусмјерења са ћир-лат верзије на ону другу морају ручно уносити, или то ДЕФАУЛТСОРТ ради аутоматски?

Релативно сам искусан у кориштењу ботова за унос чланака и корекције текста по потреби, и прављење програма за креирање чланака за унос. Видјети овдје: http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BA:%D0%9C%D0%B8%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%8B%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%91%D0%BE%D1%82. Понеке грешке се увијек знају поткрасти додуше. --Мирослав Ћика 16:13, 5 februar-вељача 2010 (CET)


Да, постоје дефинитивне разлике о којима треба водити рачуна. Мој досадашњи ботовски рад, што си могао да закључиш са оне везе што сам ти дао горе, је укључивао астероиде, космичке НГЦ и ИЦ објекте, умјетне сателите, и унос биљних и животињских врста. Прије сваког уноса сам имао обичај да поставим пробне чланке, њих неколико, па и неколико стотина по потреби, тако да ми људи пријаве грешке или жеље. Прије почетка правог уноса. У припреми чланака, стручним савјетима ми је обично помагало неколико људи, стручњака за дотичну област.

Једна ствар која може знатно олакшати рад овдје јест да транскрипција страних имена (рецимо енглеских) није нужна (бар мислим), а у српском јест.--Мирослав Ћика 20:30, 6 februar-вељача 2010 (CET)

Kategorija: Kategorije koje bi trebale biti prazne[uredi kod]

Možeš li u "Category redirect" ubaciti komandu tako da se sve takve kategorije kategoriziraju npr. u "Kategorije koje bi trebale biti prazne"? --Belirac 21:27, 12 februar-вељача 2010 (CET)

Izgleda da sada šablon radi dobro. Samo treba ponovo editovati i snimiti sve kategorije koje sadrže taj šablon. --Belirac 21:41, 12 februar-вељача 2010 (CET)
PS. Jesi li primijetio da od prije nekoliko dana ne rade dobro "dugmići" iznad polja za uređivanje. Kad se klikne na "Kategorija:", "Datoteka:" ili "Redirect" npr., odgovarajući znakovi prenesu se gdje treba, ali se poslije toga "kursor" postavi na pogrešno mjesto (jedno mjesto udesno), što otežava uređivanje jer ga uvijek treba vratiti jedno mjesto ulijevo. Možeš li i to popraviti? --Belirac 21:50, 12 februar-вељача 2010 (CET)
Pošto ste već pričali o kategorijama....
Bilo bi poželjno eliminirati kategoriju računala i stavit redirect na kategoriju kompjuteri.
Također mogli bi izgraditi podkategoriju kompjutera koja bi se zvala procesori. Sve u svemu napisao sam mnogo tekstove o procesorima (Motorola 680X0, 6502, 8086)--Rjecina2 16:41, 21 februar-вељача 2010 (CET)

Вилењаци[uredi kod]

Поздрав за пренос текста. PrimEviL. :) --79.101.210.228 19:41, 19 februar-вељача 2010 (CET)

Centaur[uredi kod]

Kako bi neki rekli promašio sam ceo fudbol...

Tekst s Centaur (procesor) se treba prebaciti na Centaur gdje je sada redirect za drugi tekst--Rjecina2 16:39, 21 februar-вељача 2010 (CET)

Supplementary messages[uredi kod]

Hello OC Ripper.

I noticed that you translated the fundraiser's core messages into Srpskohrvatski / Српскохрватски (sh), thank you for your help! Although the fundraiser is over, your translation work will still be used until next November (when we get new forms).

Unfortunately, there are some missing messages and pages that were not included in the original request. Would you mind translating these supplementary messages too?

Thanks for your help, and please feel free to leave a message on m:Talk:Fundraising 2009/supplementary messages if you have any questions! Az1568 (talk) 19:41, 21 February 2010 (UTC)

Ponovno ??[uredi kod]

Ako ne grešim opet je glavni članak iz povijesti/historije :)

Ja idem na putovanje pa ako Bog da vraćam se 12.03. Čujemo se na sh wiki--Rjecina2 14:46, 2 ožujak-март 2010 (CET)

Znaš ja ti čekam da Raspad SFRJ bude tekst mjeseca pošto je zanimljiv za osobe iz naših krajeva, pošto su svi s njim zadovoljni i normalno pošto sam ga ja napisao :)--Rjecina2 12:03, 12 ožujak-март 2010 (CET)

Konsultacija[uredi kod]

Zdravo! Upravo sam video ovaj članak: Dragan Predic. Čini mi se da ima dva problema: prvi je notability, a drugi su autorska prava (očigledno copy/paste sa [3]). Da li postoji procedura za brisanje članaka koji krše autorska prava? Nisam dugo bio aktivan, pa sam hteo prvo da proverim s tobom. --Dcabrilo 09:20, 10 ožujak-март 2010 (CET)

Odlično, vidim da si ga ti izbrisao. Pošto nisam dugo bio ovde, bilo mi je glupo da brzo reagujem. Hvala ti --Dcabrilo 11:13, 10 ožujak-март 2010 (CET)

Hvala što si mi skrenuo pažnju, ispraviću to. Dosta pišem pa mi promakne i poneka pristrasnost. --Mladifilozof 13:49, 15 ožujak-март 2010 (CET)

request of translation for en:Mérida, Mérida, and other articles in serbo-croatian...thank so much♥--Lodewijk Vadacchino 13:56, 22 ožujak-март 2010 (CET)[uredi kod]

Good morning to you. Regards from Calabria!!! and from Venezuela!! I write you if out of politeness you could translate in Serbo-Croatian the articles that I have signalled you, the city native of Miss Universo 2009. would a stub be enough... also. if it advances yourself some time.... always you could also translate kindly en:Salvatore Nunnari and en:Baltazar Enrique Porras Cardozo in Serbo-Croatian? unlike now I know the Spanish one year ago and I can help you with some article of your interest in Spanish and Italian... and various regional dialects. I thank you in advance for the patience that you will have and the precious time that you will dedicate me. Thanks♥--Lodewijk Vadacchino 13:56, 22 ožujak-март 2010 (CET)

Thank You so Much♥--Lodewijk Vadacchino 07:36, 23 ožujak-март 2010 (CET)

Ponekad pogledam što piše mladi filozof (on se oko toga još uvijek ne ljuti), a nakon što sam vidio da je tekst preuzet s hrvatske wiki morao sam ga pregledati. Odmah kod uvoda sam odustao zbog velike greške. Autonomija Kosova je ukinuta 1990. godine. Da to ubacim u tekst morao bi vršiti velike, a ne kozmetičke promjene za što trenutačno nemam vremena. Vidio sam da si ti nešto radio u ovom tekstu pa sam se tebi javio po pitanju te greške....--Rjecina2 09:11, 25 ožujak-март 2010 (CET)

Dio teksta imena Pozadina počinje s:
"Kosovo je u vrijeme izbijanja sukob imalo službeni status autonomne pokrajine u okviru Republike Srbije, koja je od 1992. godine tvorila Saveznu Republika Jugoslaviju. Međutim, autonomija pokrajine - koja je "naslijeđena" iz vremena....."--Rjecina2 11:05, 25 ožujak-март 2010 (CET)
Za mene ti postoje 2 problema, a jedan je možda u tome što ne znam dovoljno dobro povijesti Kosova nakon 1990.
Tekst Socijalistička Autonomna Pokrajina Kosovo govori da je ona ukinuta 1990. godine ??--Rjecina2 11:28, 25 ožujak-март 2010 (CET)

Molim te, možeš li učiniti da slika bude vidljiva? Maria Sieglinda von Nudeldorf 13:54, 5 april-травањ 2010 (CEST)

Sve OK, hvala ti. Maria Sieglinda von Nudeldorf 15:24, 5 april-травањ 2010 (CEST)


29.000[uredi kod]

Danas ćemo preteći bs.wiki. Maria Sieglinda von Nudeldorf 13:38, 6 april-травањ 2010 (CEST)

Ukrajina[uredi kod]

Nemoj prebacivati tekstove o Rusiji i Ukrajini s Hrvatske wikipedije. Imena, a pobogu i historija su im noćna mora--Rjecina2 10:26, 11 april-травањ 2010 (CEST)

Iskreno govoreći nemam pojma, a na žalost sam već zbog wiki previše naučio o tome.
Uvijek kada sam negdje ranije gledao, čitao Ustaška vojnica je bila kao nekakve NDH verzija njemačkih SS odreda. Da li se slažemo po tome ?--Rjecina2 13:02, 11 april-травањ 2010 (CEST)
OK
Sutra ću malo prebacivati s srpske wikipedije pomoću ovoga--Rjecina2 13:14, 11 april-травањ 2010 (CEST)
Nakon što je prestignuta bosanska wiki po meni cilj bi bio "popularizacija" sh wiki tekstovima koji bi mogli privući ljude s drugih wiki iako je to definitivno teško jer je potrebno vrijeme za napisati originalne tekstove--Rjecina2 09:18, 12 april-травањ 2010 (CEST)
Ja sam promjenio u revolucija tulipana da bude u skladu s ostalim revolucijama--Rjecina2 11:00, 12 april-травањ 2010 (CEST)

request of translation for en:Feria del Sol (Mérida) in Serbo-Croatian...thank you so much♥--Lodewijk Vadacchino 11:26, 17 april-травањ 2010 (CEST)[uredi kod]

Good morning to you from Calabria and from Venezuela....I write you if kindly you could translate in Serbo-Croatian, the article on the annual Fierce note of the City of Mérida, Venezuela.... when you have time and when you will want.... in change I will translate you an article of your interest in Italian and Sicilian.... please tell me which it interests yourself.... Perhaps that of the New Patriarch Irenej?... tell me everything you.... in attends him of one certain answer of yours I thank you in advance of the help that will give me with this gift... thanks for everything♥--Lodewijk Vadacchino 11:27, 17 april-травањ 2010 (CEST)

Beograd[uredi kod]

To su oni na srpskoj napravili cirkus s tim. Pogledaj Grad Beograd na srpskoj wiki, a isto je na primjer i s Nišom--Rjecina2 13:29, 25 april-травањ 2010 (CEST)

Možda sam bio malo preoštar u komentarima, ali sam stvarno uživao u udaranju po mitu--Rjecina2 10:04, 28 april-травањ 2010 (CEST)
Što je s slikama na sh wiki ??
To pitam pošto sam radio neke tekstove koji su bez slika na commonsu, a postoje na engleskoj wiki. U zadnje vreme se na hr wiki govorilo o nekim novim pravilima i zabrani postavljanja slika ??--Rjecina2 08:47, 29 april-травањ 2010 (CEST)
Moram priznati da si me zainteresirao.
Ja sam "stručnjak" za rimsku državu, a po tekstovima (o konzulima) koje pišeš preuzimaš mislio sam da si to i ti. Koje je područje tvoja uža specijalnost ?--Rjecina2 11:46, 12 maj 2010 (CEST)[odgovori]
Rimska država kakvu se uči u školama i kakva piše u knjigama je puna revizionizama napisanih u raznim razdobljima. Ona je po službenim podacima iz 15 veka definitivno propala 1476. godine.
Ja sam zadnje vreme zauzet s nebalkanskom wiki, pa me ovdje baš i nema, ali to će se uskoro rješiti.
Pošto gledaš što pišemo (moja stranica za razgovor) onda znaš koji je tekst sljedećeg mjeseca :)--Rjecina2 16:21, 12 maj 2010 (CEST)[odgovori]

Pogledaj ovu ideju na meti na bs i sr wiki, volio bih cuti i tvoje misljenje, pa ako bude interesa i na sh wiki da ubacimo i nju. Pozdrav --WizardOfOz talk 21:13, 14 maj 2010 (CEST)[odgovori]

Svejedno. Na jednoj od Wikipedija, sto se mene tice ili bs, ili sr, ili sta vise ovdje. Ali se prvo mora dogovoriti oko pravila rada. Na kojoj god da bude, admini tog projekta moraju suditi po tim pravilima a ne po pravilima Wikija da ne bi doslo do blokada zbog nesloge pri uredjivanju takvih clanaka. --WizardOfOz talk 19:53, 16 maj 2010 (CEST)[odgovori]

Ujednačavanje kategorija[uredi kod]

Postoje kategorije Rimske bitke i Starorimske bitke. To bi trebalo ujednačiti. --Belirac 13:04, 15 maj 2010 (CEST)[odgovori]

Kirgistan[uredi kod]

Da li spada u vijesti za sh wiki proglašenje novog diktatora ? Revolucionarna premijerka je preuzela na sebe i dužnost predsjednika ! Zvuči čudno, ali jedini drugi slučaj za koji znam kada je ista osoba bila i premijer i predsjednik je bio Hitler ???--Rjecina2 09:14, 20 maj 2010 (CEST)[odgovori]

Ja ti pratim Kirgistan jer znam neke ljude od tamo pošto su bili kod nas na školovanju, a za ovo drugo Tajland se može nešto kratko napisati.
Da li si čitao izvještaj o padu aviona poljskog predsjednika koji je potvrdio istinu iz prvog dana to jest da su piloti u kabini imali "posjete" 25 minuta prije pada ?
S poljskim predsjednik je već ranije bilo incidenata kada je prijetio i kažnjavao pilote ako nisu htjeli sletjeti tamo gdje je on naređivao !--Rjecina2 09:29, 20 maj 2010 (CEST)[odgovori]
Tekst celuloza !! blokiraj vandala !?--Rjecina2 10:08, 20 maj 2010 (CEST)[odgovori]
Ja nastavljam s svojim "umjetničkim" radovima o kontroverznim temama, ali sam našao oglas koji bi te mogao zanimati pa ti ponovno dosađujem...--Rjecina2 11:23, 21 maj 2010 (CEST)[odgovori]

30000[uredi kod]

Hajde, mijenjaj logo. Maria Sieglinda von Nudeldorf 19:24, 20 maj 2010 (CEST)[odgovori]

Pošto radiš na tekstovima o porodičnim vezama kasne rimske republike mislim da bi te zanimalo pogledati moj tekst o kasnijem razdoblju (ranog principata) [4] ?--Rjecina2 16:24, 29 maj 2010 (CEST)[odgovori]

Zaslužio si maltretiranje u vezi teksta meseca !!--Rjecina2 20:06, 1 jun-липањ 2010 (CEST)
Kad smo se danas već raspričali...
Što misliš o mom tekstu NDH ?
Još samo u sredu moram dodati linkove, slike i dio o broju žrtava, tako da već sada mogu reći kako je gotov --Rjecina2 14:16, 6 jun-липањ 2010 (CEST)

Nadzor nad promjenama[uredi kod]

Ima li kakav alat/oznaka po kojoj bih znala koja je promjena već pregledana, a koja nije? Teško mi je napamet pratiti što sam pregledala, a što nisam, a također, ne mogu znati je li već koji drugi administrator provjerio promjenu. Maria Sieglinda von Nudeldorf 12:12, 6 jun-липањ 2010 (CEST)

Na hrvatskoj ima, a ima i na bosanskoj. Maria Sieglinda von Nudeldorf 14:57, 6 jun-липањ 2010 (CEST)

Očito sam se zaletio.... Pretpostavljam da znaš za onaj šašavi prijedlog na meti o stvaranju tekstova koji će biti dobri za sve jugo wiki ?? Kontaktirao sam jednog od najvatrenijih zagovornika te ideje da kaže svoje mišljenje o tekstu i dobio "zanimljivog" korisnika koje ne zna niti granice kraljevine Jugoslavije, ali zna mnogo drugih "zanimljivih" stvari. Potrebna je tvoja odluka da li je ono što se događa na stranici za razgovor koja postaje duža od teksta troliranje ili ne pošto ja nisam vidio nikad ništa sličnog. Sve u svemu stranica će odleteti prvom priliku u arhivu i pretpostavljam da se oko toga slažemo ?--Rjecina2 17:02, 13 jun-липањ 2010 (CEST)

Potpuno normalno da se i ti moraš odmoriti od wikipedije :)
Do tvog predloga smo na kraju i došli. Pretpostavljam da si vidio kako sam dodao 2 novosti--Rjecina2 18:18, 14 jun-липањ 2010 (CEST)

Article[uredi kod]

Hi OC Ripper, I saw you speak Srpskohrvatski. I wanted to ask for help in starting an article about Ram Narayan. Can you please help and translate the introduction? Thank you very much! Hekerui 15:38, 16 jun-липањ 2010 (CEST)

Thank you! Hekerui 08:58, 17 jun-липањ 2010 (CEST)

Možeš li pogledati zašto šablon "Wikisourcelang" ne radi dobro? Htio bih ga ugraditi u članak Anita Leskovec.--Belirac 00:35, 17 jun-липањ 2010 (CEST)

Ni šablon "Coor dms" ne radi dobro. --Belirac 19:16, 17 jun-липањ 2010 (CEST)

/* CSI: Las Vegas */[uredi kod]

Vidim da još neko voli CSI i da prati dešavanja u Wiki-"regiji". :))) ;)

Windows NT[uredi kod]

Sada zbog moje greške imamo tekstove Windows NT (nije u šabloni) i Windows NT 3.1 koji govore o istoj stvari pošto je prva verzija ovog Windows imala broj 3.1 pa bi trebalo nešto pobrisati--Rjecina2 11:49, 29 jun-липањ 2010 (CEST)

Zasto ne ukljucite patroliranje na ovoj vikipediji? Olaksace vam zivot--BokicaK 21:47, 1 srpanj-јул 2010 (CEST)

Kralj Artur je po mišljenju nekih istoričara iz Hrvatske ?????????--Rjecina2 11:49, 7 srpanj-јул 2010 (CEST)
Pošto radiš tekstove o Rimu imam ti pitanje prije nego što prebacim neke svoje malene tekstove s hrv wiki.
Kako ćemo zvati na ovoj wiki titulu magister militium Italije i koju će imati kategoriju ??
Ja sam ju na hrv wiki nazvao glavni zapovjednik rimske vojske, a mogao bi dodati i de facto premijer (govorim o 5 veku).--Rjecina2 12:07, 7 srpanj-јул 2010 (CEST)
Jezično govoreći to je napreciznije, ali se tako zaobilazi činjenica da su oni vladali carstvom u 5 veku (395- 476), a ne carevi.--Rjecina2 12:17, 7 srpanj-јул 2010 (CEST)

Jezik[uredi kod]

Imam problem s našim jezicima i imenima careva...

Hrvati bizantskog cara zovu Leon I., a Srbi Lav I. Dodatni problem je što Hrvati u jeziku i istoriografija nekada pape i careve stvarnog imena Leo zovu Leon, a nekada Lav.

Ja naginjem prema verziji Leo ili Leon pošto je to ime u originalu bez naših čudnih prevoda, ali kao što vidiš postoji mnogo mogućnosti--Rjecina2 19:19, 8 srpanj-јул 2010 (CEST)

Malo sam zabrljao.
Sada imamo identične tekstove Hilperik II i Hilperik II. (pobriši prvi tekst)
Danas ću dati zahtjev za administratorske ovlasti, da ti ne dosađujem svakom sitnicom pošto si ti i tako prenatrpan poslom prevođenja tekstova--Rjecina2 05:24, 12 srpanj-јул 2010 (CEST)

Ola Salo[uredi kod]

Imaš li vremena i volje da s engleske Vikipedije preneseš članak en:Ola Salo? Pozdrav! --Belirac 13:53, 2 avgust-коловоз 2010 (CEST)

Hvala! --Belirac 22:20, 2 avgust-коловоз 2010 (CEST)