Razgovor s korisnikom:Hpm1930

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Don't speak Serbo-Croatian? Talk to us in English on our village pump.
Prije nego što počnete raditi na Wikipediji, preporučamo da pogledate stranicu Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta i kako se trenutno radi.

Također preporučamo da prije početka rada na Wikipediji pročitate sljedeće stranice:
Kurs ili tečaj
Upoznajte se s osnovama Wikipedije!
Stranice za pomoć
Ovdje se nalazi sadržaj svih stranica za pomoć.
Najčešće postavljana pitanja
Ovo je spisak najčešće postavljenih pitanja.
Kako uređivati stranicu
Upoznajte se s osnovama uređivanja!
Igralište
Ovdje možete eksperimentirati.
Pijaca
Ovo je forum za rasprave među korisnicima.
Pet stubova Wikipedije
Upoznajte se s pet stuba koji određuju karakter Wikipedije.
Šta Wikipedia nije
Pogledajte čemu nije mjesto na Wikipediji.
Na stranici za razgovor se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Nadamo se da ćete ovdje uživati, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni saradnik, Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobro došli na Wikipediju, projekt slobodne enciklopedije. Sretan rad!

--OC Ripper (razgovor) 11:39, 2 novembar 2018 (CET)[odgovori]

Izvolite koristiti javne stranice za razgovor[uredi kod]

Pozdrav, iako vjerujem da nemate loše namjere, ne mogu vam davati svoje mail-ove ili telefone. Ne želim ikakve tajne razgovore o spornom članku jer me se ličnost ne tiče. Zamolio sam objašnjenje vaših izmjena koje možete dati u sažetku svake izmjene, ili započeti javni razgovor ovdje ili na stranici za razgovor članka. Hvala i svako dobro. :) -Vipz (razgovor) 14:14, 11 juni 2022 (CEST)[odgovori]

Dobar Dan, naime u clanku ima vise netocnih podataka, a neki se bespotrebno ponavljaju i biografija na momente ide u krivom smjeru... Zanima me odakle vam te informacije te da li vam je netko dao dopustenje za pisanje biografije (kao i ponovno ispravljanje updatea)? Hpm1930 (razgovor) 14:19, 11 juni 2022 (CEST)[odgovori]
Članak je izradio sada neaktivni Korisnik:SadarMoritz, a njihove informacije (točne ili netočne) trebale bi biti sadržane u danim referencama i literaturi koji je taj suradnik dodao. Ja sam samo primjetio sumnjive i neobjašnjene izmjene i vratio na prijašnje stanje.
  • Kao prvo, ovo je slobodna enciklopedija i pisanje biografije (iako to nisam bio ja u ovom slučaju) je otvoreno svim urednicima Wikipedije bez potrebe za ikakvim prethodnim dopuštenjima - nitko nema vlasništvo nad člancima.
  • Članak može kasnije biti obrisan, preuređivan, vraćan na prethodna stanja ako se smatra da ne poštiva pravila i smjernice - npr. ako se ne dokazuje provjerljivost novih informacija novim referencama.
  • Uklanjanje starih informacija koje su dobro referencirane (pa i one koje nisu) mora se objasniti, po prvoj prilici pri samom uklanjanju, a pri drugoj prilici kada vas drugi suradnik zamoli da to uradite. Fraza "netočne informacije" nije dokazivanje netočnosti tih informacija - to morate dokazati.
  • U slučaju da ste usko povezani sa subjektom članka, to morate deklarirati - i onda ako jeste, točnost informacija se isto mora dokazati provjerljivim referencama.
  • Ako se sadržaj u članku ne poklapa s onim što je rečeno u danim referencama, to se isto mora dokazati ako vas se pita. Najprefernije linkom, a ako osobno imate navedenu literaturu može i fotografijom. Opet, ovakve situacije se mogu izbjeći navođenjem razloga prilikom svakog uklanjanja takvog sadržaja, nije dovoljno reći "netočne informacije".
Ja sam razlog svoje sumnje jasno rekao u svojim sažetcima izmjena. - Vipz (razgovor) 15:58, 11 juni 2022 (CEST)[odgovori]
Da, hvala vam na informacijama. Isto tako potvrdjujem da sam usko povezan sa subjektom clanka. Neke cinjenice su bile pogresne a i struktura same biografija u nekim je segmentima isla van okvira, sto nije u redu. Ljubazno bih vas zamolio da ostavite sad clanak ovako kako je. Lp Hpm1930 (razgovor) 16:18, 11 juni 2022 (CEST)[odgovori]