Razgovor s korisnikom:GregorB

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Pozdrav, GregorB! Dobrodošli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!
Wikipedia je projekt slobodne internetske enciklopedije koju svako može uređivati.

Ako se prvi put nalazite na Wikipediji i želite joj doprinositi, preporučamo da odvojite nešto vremena i proučite pet osnovnih načela, te se upoznate sa Wikipedijinim smjernicama i preporukama. Ako vam zatreba pomoć pri uređivanju, možete da pregledate stranice pomoći i prođete kroz uvodni kurs/tečaj.

Na stranicama za razgovor uvijek se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Na stranici Nedavnih izmjena možete saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta se trenutno na Wikipediji radi. Na stranici Pijace možete pročitati o novostima na Wikipediji i obratiti se zajednici, bilo da sudjelujete u diskusijama ili postavljate pitanje.

Nadamo se da će vam ovdje biti ugodno, te da ćete svojim doprinosima postati stalni saradnik - Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobrodošli na Wikipediju i sretan rad!

Hello and welcome to the Serbo-Croatian Wikipedia! We appreciate your contributions. If you do not speak Serbo-Croatian, that's no problem. Talk to us via our village pump in your native language or find and contact users who speak your language. We hope you enjoy your time here!

"Kako je teklo razotkrivanje sramotne hrvatske Wikipedije"[uredi kod]

Hvala ti na lijepim kritikama. A još više ti hvala kao još jednom u nizu neznanih junaka koji potrošili sate vremena u "Razotkrivanju" na meti.

Morao sam nekako završiti tu priču i skupit sva saznanja na jedno mjesto i prezentirati ih. Facebook stranica je dobra za komunikaciju i trenutno širenje malih poruka no nije pregledna. Mnoge događaje, "heroje" i "zlotvore" nisam ubacio jer je pisano za tiskani časopis pa sam bio ograničen brojem kartica. Nadam se da će pomoći ljudima koje hr.wiki admini presretnu, sažvaču i ispljunu te ostanu izgubljeni i nesvjesni što im se dogodilo.--DobarSkroz (razgovor) 08:35, 27 студени-novembar 2014 (CET)

Korisnika Seiyu sam blokirao radi one rečenice + svih drugih rusofobskih ili ako hoćeš šovinističkih tekstova koje piše na sh wikipediji. Ona njegova rečenica nije bila nezgodno sročena nego ciljano i precizno sročena.

OC Ripper je svjestan toga što Seiya izvodi, ali ga boli briga dok ne zaprijeti potencijalna sramota u postavljanju seyinog rusofobnog teksta za tekst mjeseca kao što sada prijeti po pitanju teksta Drugi čečenski rat kojeg on sada pokušava preurediti u NPOV tekst. Na Edgara neću trošiti dovoljno je reći da je upoznat s kompletnom situacijom, da je proglasio tekstom mjeseca tekst za koji su dva administratora rekli da je POV (to je moguće jedino na hr wikipediji i očito sada na sh) i da je odmah maknuo blok.

Ukratko Seiya je vrijedan korisnik koji detaljno prevodi tekst s en wikipedije na sh wikipediju pod uvjetom da tekst nije o Rusiju. Ako je tekst o Rusiji tada on nije "pošten" pa Seiya mora napisati "pošten" tekst. Primjer Seiyina rada:

i mogu tako nastaviti i nastaviti i nastaviti (primjer:Progon Nijemaca nakon Drugog svjetskog rata njegov tekst s hr wiki prenesen ovdje), ali nema nikakvog smisla.

Modus operandi korisnika Seiya je prevođenje velikog broja normalnih, neutralnih tekstova s engleske wiki kako bi dobio zeleno svjetlo za tekstove u kojima piše da Rusi jedu malu djecu. Korisnicima kojima smeta "ustašluk" hrvatske wikipedije bi trebalo smetati kada se vrši difamacija/šovinizam bilo kojeg naroda.

Iz svega rečenog očito ispadne da s difamacijom drugih naroda na sh wikipediji korisnici nemaju nikakvog problema. Po čemu se onda sh wikipedija razlikuje od hr wikipedije ??--Rjecina2 (razgovor) 17:08, 26 decembar-просинац 2014 (CET)

Slobodno odaberi tekst koji želiš.
Moja analiza teksta Masakr u Katir-Jurtu koji je vrlo kratak glasi:
Seiya citira da je Europski sud za ljudska prava presudio sljedeće:
  • 1) Selo je bilo okupirano od neprijateljskih boraca
  • 2) Ruske snage su upotrebile pretjeranu silu u oslobađanju taoca što je dovelo do nekoliko stotina poginulih.
Za korisnika Seiyu to je masakr i ratni zločin. Po meni za NPOV korisnika to nije niti jedno niti drugo. Svjedočanstva "jadnih" žrtava u tom ili bilo kojem drugom tekstu bilo kojeg drugog korisnika neću ni spominjati jer ona ne spadaju na niti jednu enciklopediju
Pošto si s hr wikipedije možda ti je bolje da gledaš tekst Progon Nijemaca nakon Drugog svjetskog rata koji se u istom obliku nalazi kod Vas ?
Slobodno odaberi koji želiš od svih ranije navedenih osim Drugog čečenskog rata kojeg OC Ripper sređuje--Rjecina2 (razgovor) 15:36, 28 decembar-просинац 2014 (CET)

Crveni karton[uredi kod]

Hajde da su napokon i tebi blokirali na neograničeno. Dugo im je i trebalo. Tako ti i treba kada si bio protiv mene.
Šalu na stranu, moram ti odati priznanje na takvom strpljenju među osobama koje samo iščitavaju negativne stavove, bez obzira koliko ti pokušavao ljubazno i fino komunicirati s njima. Samo dalje nastavi uredno doprinositi po EN Wiki ili ovdje, bez brige, ima ljudi dobre volje. Ovdje ti neće cenzurirati tvoje mišljenje ili glasove.--Seiya (razgovor) 14:44, 29 februar 2016 (CET)[odgovori]

Kopiranje[uredi kod]

Bolje je da pita nekoga koje tamo radio ili nekoga ko ima iskustva za clanke koji su problematicni. --Kolega2357 (razgovor) 21:41, 10 mart 2016 (CET)[odgovori]

Mozda gresim ali tamo je istorija najveci problem. --Kolega2357 (razgovor) 11:58, 11 mart 2016 (CET)[odgovori]

Aj ba nešto napiši...[uredi kod]

Poštovani kolega, hajde ba onako preko one stvari napiši bar neku stvar, umjesto sviranja...

Bez ljutnje... dobiamo eserre calmi - certo...

--Vitek (razgovor) 02:32, 9 april 2016 (CEST)[odgovori]

WikiProject Croatia[uredi kod]

Primetio sam da dodajes ovaj sablon za clanke koje sam napravio na en wiki. E sada kako ti stojis tamo sa pravljenjme sablona? --Kolega2357 (razgovor) 23:34, 25 juli 2017 (CEST)[odgovori]

Imam ideju da se napravi jedan veliki sablon koji bi obuhvatio sve zeleznicke stanice od Beograda/Beograd Centra (Prokopa) do Jesenica na en wiki pa bi mogao priskociti za hrvatski deo naravno raspored stanica treba biti od Beograda/Beograd Centra (Prokopa) do Jesenica jer odatle pruga pocinje. Posle raspada SFRJ sve su zeleznicke kompanije i dalje prihvatile da je Beograd pocetna tacka. --Kolega2357 (razgovor) 22:47, 26 juli 2017 (CEST)[odgovori]

[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7] Videces ove legende u sablonu e sada kada se spoji to ce biti ogromno naravno ako mozes da spojis po redosledu linkova. --Kolega2357 (razgovor) 23:15, 26 juli 2017 (CEST)[odgovori]

Odlicno dijagram ti je dobar svaka cast na trudu i radu. Samo sam ti ja zaboravio reci da se kilometraza pruge Zagreb Beograd meri preko Siska. Ubacices jos jedan deo od [8] Novske do Zagreb glavnog kolodvora preko Siska i postavices u sablonu simbol za odvajanje pruge. --Kolega2357 (razgovor) 04:43, 19 august 2017 (CEST)[odgovori]