Razgovor o šablonu:Na današnji dan/8.9.

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Da se ne prepiremo po nedavnim promjenama pa da opet ljudima ispadne da se svađamo oko nečega, možda da bude "interni konfikt"? Ili nešto slično? Ne, kažem, jasno je kako je postojala dihotomija i kako je cijelo to razdoblje bilo prilično zahebano što se naše povijesti tiče, ali klasifikacija građanskog rata za XIII. stoljeće mi je odveć moderna i podložna interpretacijama pa bi, kako sam rekao, radije zamijenio s nečim poput "unutarnjih nemira" ili "borbe za vlasti (s tim i tim)"? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:50, 9 rujan-септембар 2013 (CEST)

Problem je kako to kratko napisati.
Cilj šablona je da čovjeka zainteresira da pogleda tekst,a ne da iz njega sazna sve glavne detalje ?
Ne bi on niti bio u šablonu da nije poslednji kralj okrunjen u Zagrebu.
Kako bi ti molim te nazvao petogodišnji rat dva okrunjena kralja ? (Mađari koriste nazive antikraljevi za doba 1301-08)--Rjecina2 (razgovor) 11:55, 9 rujan-септембар 2013 (CEST)
Sukladno medijevalnoj terminologiji, to bi bila klasična "borba za vlast". Kažem, što se mene tiče može ostati i klasifikacija "građanskog rata", ali i sam znaš da je ona, sukladno periodu, prilično nategnuta i pripisana isključivo iz današnje perspektive. Ako "borba za vlast" ili "borba za vlast a Andrijom Mlečaninom" nisu odveć adekvatni termini za tebe, ipak imaš svojevrsni primat tu, onda neka ostane građanski rat. Par prijedloga imaš, ti odluči pa javi pa ću izmijeniti ja ili naprosto izmijeni sam, ili pak javi da će ostati građanski rat. It's fairly simple, frankly --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:58, 9 rujan-септембар 2013 (CEST)