Razgovor o šablonu:Na današnji dan/22.01.

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Što se izmjena tiče:

  1. Čitam ja prvu godišnjicu i gledam ja kad je to Španjolska Britancima dala Maldive... kad ono - nije. I sad ja gledam odakle tu Maldivi i otvorim šablon za uređivanje kad ono - Falklandi, čiji je manje poznati naziv Malvinski otoci. Ja se najiskrenije nadam da je to bila greška, a ne neznanje, ali nedopustivo je da takve nonsensne neistine stoje na godišnjicama. Sad će opet ispasti da ja uhodim i kontroliram, ali mislim da je vrijeme pokazalo da postoji suštinska potreba da se sve godišnjice još jednom pregledaju i isprave ovakve gluposti kao ovdje. Cijeli događaj je preformuliran sukladno tekstu s en.wiki.
  2. Columbia je tek preformulirana da bude povijesno točnija. Columbia Records kao ime nastaje tek kasnije.
  3. Gledam ja sad Vojislava Ilića i vidim, redom - sh, en i sr.wiki. Na svima redom piše da je isti rođen 21. siječnja, ali jedino je kod nas on, ne znam kako i kojim čudom, rođen 22. siječnja. Zamijenjen sa Strindbergom.
  4. Onda dođem do Ukrajine. Vidim, ne piše to na en.wiki, ali reko idem provjerit jer ipak nemam nekih podataka u glavi o tome. Ukrajinska Narodna Republika, a vjerujem da se misli na nju, formirana je 1917. godine, a deklaracija o nezavisnosti donesena je 25. siječnja, a ne 22. siječnja. Prema tekstu en.wiki, 22. siječnja je tek usvojen nekakav zakonski tekst o autonomiji koji, očigledno, nije stupio na snagu još tri dana od donošenja. Ponovo netočan podatak o osnivanju zemlje koja nastaje 1917., a koja se proglasila nezavisnom tri dana kasnije. Što je ta UNR osnivana 35 puta? Ako je to doista točno, neka se predoče valjane reference koje pobijaju priložene izvore. Zamijenjen sa Victorijom i Edwardom, s tim da ću, jer je Victoria već 3 puta s ovim, zamijeniti istu u veljači ili svibnju (mislim da su to mjeseci) kada s pregledom dođem do njih.
  5. Izvršene stilske preinake na Boeingu 747 jer "jumbo jet" je širi pojam od Boeinga 747. Zamijenjena je i slika jer smo avion imali nedavno na godišnicama, a za Edwarda se ne bude tako lako pružila prilika.

Nevjerojatno koliko pogrešaka i gluposti u jednom danu. I sad će netko reći da je ovo maltretiranje... --Biljezim se sa štovanjem,Poe 01:59, 20 januar-сијечањ 2015 (CET)