Razgovor:Srbofobija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Srbofobija.
Rad na člancima


Članku treba promijeniti strukturu[uredi kod]

Prije svega mislim da treba dodati sekcije koje daju kraći historijski pregled najpoznatijih događaja i ličnosti koje se vezuju uz srbofobiju, kao i neke njegove oblike. Mislim da bi taj model trebalo primijeniti i na sve ostale "fobije" (kroatofobija, albanofobija, bugarofobija i sl.). --OC Ripper 12:23, 13 april-травањ 2010 (CEST)

Možda bismo mogli spojiti poglavlja o istorijskom pregledu i uzrocim, jer su manje više slična? --Mladifilozof 15:00, 13 april-травањ 2010 (CEST)

Slika iz Splita[uredi kod]

Slika je maknuta, jer nema odgovarajućeg teksta, odnosno sadržaja članka (odjeljak Srbofobija u Hrvatskoj) koji bi njeno značenje stavio u kontekst. A, osim toga, kada je grafit nastao - dakle, 2010. godine - Hrvatska nije bila članica EU, pa bi se inzistiranje na popratnom opisu moglo shvatiti kao namjerno ubacivanje lažnih informacija.

Inače nisam sklon tome da se u članke ubacuju nekakve "cool" slike koje nemaju previše veze sa tekstom članka, ili se od samih čitatelja očekuje da je naprave i donesu nekakav zaključak, najčešće na osnovu emocija, šiboleta ili jeftinih politikanskih parola. To može proći na Facebooku i Twitteru, ali ovo je ipak enciklopedija. --OC Ripper (razgovor) 10:31, 17 decembar-просинац 2014 (CET)

Očigledno, okupatorima ove wikipedije (koji su se prešaltovali sa one hrvatske koja je umalo zatvorena zbog proustaških stavova) smeta fotografija [1] koja dokazuje pozive na ubistvo Srba pred knjižarom rimokatoličke knjižare i koja stoji na Vikipediji na engleskom, ruskom, srpskom, pa čak i hrvatskom. E, baš zato će uskoro biti i na drugim Vikipedijama. Prethodni nepotpisani komentar napisao je korisnik 109.245.138.239 (razgovordoprinosi)
Ja sam iz Hrvatske i meni je svejedno da li se ta slika stavi u članak ili ne. Neka se korisnici dogovore, a ja ću bilo kakvu odluku poštivati. Međutim, ovakve nervozne optužbe i agresivno ponašanje vam ne idu u korist predstavljanja vaše slike kao nečeg enclikopedijskog, racionalnog i edukativnog. Korisnici su vam već objasnili: kolika je relevantnost te slike? Mislim, ako neka pijana budala napiše neki glupi grafit, da li to svaki put moramo postaviti na Wikipediju? Koliko je dugo ta slika bila na tom prometnom znaku? Tko garantira da nije uklonjena već istog dana? Tko garantira da netko ta dva prometna znaka sa grafitom nije donio tu ispred dućana? Tko garantira da sam autor to nije napisao?
Ovo bi bilo relevatno da je ta poruka bila na službenom plakatu dućana, ili da se vidi da ju piše neka slavna ličnost iz Hrvatske ili da je bila na oglasnoj ploči neke relevantne organizacije u Hrvatskoj. Ovako, ne znam koliko je vrijedna. Svakakvih budala ima, pa se na obaziremo uvijek na njih. Mogli bismo tako i postaviti skrivene kamere iza neke crkve, jedne noći uhvatiti nekog pijanca kako piša iza zida i to staviti u članak "Katolikfobija", "Uništavanje kulturne baštine" ili "Ekstremistički ateizam".--Seiya (razgovor) 13:11, 19 decembar-просинац 2014 (CET)

Zašto brišete stav Antuna Radića o mržnji Srba i Hrvata?[uredi kod]

Srbofobija u Hrvatskoj[uredi kod]

Antun Radić, začetnik hrvatske etnografije u novinama "Dom" (24.4.1902., broj:8.),u podtemi "Po slovjenskom svietu" optužuje politiku Beča za mržnju Srba i Hrvata, ovim riječima : "...A dvie su stvari, bez kojih Beč ne može ni korak dalje na istok, a to je prvo: rimska vjera i rimsko svećenstvo, a drugo: svadja između Hrvata i Srbalja. Za ovo dvoje Beč nije nikad u neprilici."

Dakle on je istinu rekao,da je Beču odgovaralo za prodor na istok da stvaraju mržnju između Srba i Hrvata. To je rezultiralo srbofobijom u Hrvatskoj, veleizdajnički proces,razbijanje prozora Srbima itd... Koje je opravdanje za brisanje ove istine ako ne srbofobija?--Андрија (razgovor) 22:18, 21 decembar-просинац 2014 (CET)

Da... naravno, to što je Beču to odgovaralo je uzrok apsolutno svake Srbofobije u Hrvata, a ne, između ostalog, Starčevićeve protusrpske pizdarije i velikosrpski hegemonizam tokom godina --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:44, 21 decembar-просинац 2014 (CET)