Razgovor:Најуспешнији Срби

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Најуспешнији Срби.
Rad na člancima


Почетак

[uredi kod]

Ово је један део који сам ја успео да прикупим, а знам за многе друге освајаче и успехе које за сада нисам стигао да унесем. Молим остале сараднике да употпуњују списак и да слободно уносе нове наслове. Могу да помогнем онима који буду уређивали страницу да су ученици Математичке гимназије из Београда, и Математичког и Електротехничког факултета освајали златне медаље на Олимпијадама у континуитету више од 20 година, да Карате репрезентација Србије, као и појединци имају огроман број златних медаља, да успеси нису мали ни у Боксу, Кик-боксу, Рвању, Стрељаштву, Веслању, огроман број кошаркаша, фудбалера, рукометаша и одбојкаша поготово је учествовао у освајању медаља у страним клубовима, а разни уметници, инжењери, књижевници, новинари, па и један политичар су званично проглажавани за најбоље у својим областима у Европи и свету. Надам се да ће се страница развијати у добром смеру и да неће бити обрисана. Поздрав.

Reference

[uredi kod]

Ovaj članak može ostati neizbrisan jedino ako bude temeljen na nekakvom popisu/izboru koji je napravila neka organizacija, medijska kuća i sl. a koji se može adekvatno citirati i poslužiti kao referenca. Kriterij "uspješnosti" je prilično subjektivan i u kontekstu Wikipedije neprihvatljiv, a kriterij što se smatra pod "Srbi" također može biti izvorom kontroverzi (v. 100 najznamenitijih Srba). --OC Ripper 20:40, 26 srpanj-јул 2011 (CEST)

Pa ako neko osvoji zlatnu olimpijsku medalju, ili ako zvanično bude proglašen za najboljeg na svetu, ili ako osvoji svetsko prvenstvo onda to nikako ne može da bude subjektivni stav. Kao dokaz da je sve tačno za dotične osobe mogu da posluže članci na Wikipediji o tim osobama, ja sam i hteo da povežem, ali ovde izgleda ne može da se povezuje ćirilična verzija sa latiničnom (kad sam napravio poveznicu za Novaka Đokovića, stoji da tekst ne postoji, a kad se napravi pretraga u latinici onda stoji. Po vama ako Svetlana Kitić dobije priznanje da je najbolja rukometašica na svetu svih vremena, ili ako Partizan 7. puta bude evropski šampion to nije prihvatljiv kriterijum uspešnosti? Evo promenjeno je, stavljene su poveznice, postaviću i za ostalo, samo treba i naslov prebaciti u latinicu...a što se tiče kontraverzi šta se smatra pod Srbima, ja sam to u uvodu napisao, ali izgleda da administrator koji je požurio da ostavi komentar nije ni pročitao...nije reč samo o etničkim Srbima nego o Srbima iz Srbije, Srbima iz dijaspore, iz susednih zemalja, ljudi srpskog porekla, onih koji se tako osećaju kao i građanima drugih nacionalnosti koji žive u Srbiji ili su nastupali pod srpskom zastavom. Članak nije imao za cilj da podgreva nacionalne i etničke tenzije niti bilo šta slično.