The Paper Chase (film)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
The Paper Chase
RežijaJames Bridges
ProducentRodrick Paul
Robert C. Thompson
ScenarioJames Bridges
PredložakThe Paper Chase; autor:
John Jay Osborn, Jr.
UlogeTimothy Bottoms
Lindsay Wagner
John Houseman
MuzikaJohn Williams
FotografijaGordon Willis
MontažaWalter Thompson
Distribucija20th Century Fox
Datum(i) premijere
16. 10. 1973 (1973-10-16)
Trajanje111 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Bruto prihod3,6 mil. $(rentals)[1]

The Paper Chase (sh. Papirnata utrka) je američki igrani film snimljen 1973. godine u režiji Jamesa Bridgesa. Predstavlja adaptaciju istoimenog romana Johna Jaya Osborna Jr. Po žanru je drama, a protagonist, koga tumači Timothy Bottoms je student prve godine Harvardskog Pravnog fakulteta. Radnja prikazuje njegov život, koji je rastrzan između nastojanja da zadovolji akademske standarde uglednog, ali zastrašujuće autoritarnog profesora (koga tumači John Houseman) i ljubavne veze sa djevojkom za koju se ispostavi da mu je kći.

The Paper Chase, koji je dijelom sniman na autentičnim lokacijama u Harvardu, nije impresionirao kritičare, ali je Houseman zahvaljujući svojoj ulozi dobio Oscar za najboljeg sporednog glumca. Nekoliko godina kasnije je snimljena i istoimena TV serija u kojoj je Houseman ponovio svoju ulogu.

Uloge[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. Solomon, Aubrey. Twentieth Century Fox: A Corporate and Financial History (The Scarecrow Filmmakers Series). Lanham, Maryland: Scarecrow Press, 1989. ISBN 978-0-8108-4244-1. p232.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]